"Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar, akıllarını başlarından alırım!" diyen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na cevap AK Parti'li Tevfik Göksu'dan geldi: Bu video da yetmezse sizi ekranlara davet ediyorum. Halk TV bile olur.

Milyarlarca liralık dev metro projeleri onaylanmasına rağmen "Engelleniyoruz" yalanları savuran 27 yıl sonra ilk kez borçlanmada yasal sınırlarını aştığı için yeni borçlanma yapması frenlenen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun algı operasyonları bozuldukça çirkin bir üsluba yöneldi. Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu dün "Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar, akıllarını başlarından alırım!" çıkışı yapan İmamoğlu'na daha önce paylaştığı video ile cevap verdi.

"BU DA YETMEZSE SİZİ EKRANLARA DAVET EDİYORUM. HALK TV BİLE OLUR"

Göksu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Sayın Ekrem İmamoğlu, İBB bütçesiyle ilgili verdiğiniz beyanatta bize gönderme yapmışsınız. Bütçeyi size mecliste tane tane anlattım ama “anlamamışsınız.” Bir daha paylaşıyorum. Bu da yetmezse sizi ekranlara davet ediyorum. Halk TV bile olur. Soruları da önceden alabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

"İBB ÇÖKÜYOR"

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu 2022 yılı bütçe görüşmelerinde şu ifadeleri kullanmıştı;

Bütçeye ilk göz attığımızda bütçenin bir simülasyon ve illüzyondan ibaret olduğu görülüyor. Öz kaynak miktarı önceki senelerde olduğu gibi düşmeye devam etmiştir. Buna karşılık merkezi idareden gelen pay ve borç miktarı ise sürekli artmaktadır. 2019 senesinde yüzde 28 olan öz kaynak oranı 2022 bütçesinde yüzde 19'un altına inerek yüzde 18,7 durumundadır.

"BÜTÇEYİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN 16 MİLYAR TL'DEN FAZLA BORÇLANMA VAR"

Göksu, konuşmasının sonunda 2022 bütçesinin, CHP'li İBB'nin vizyonsuzluğunu ortaya koyduğunu belirterek, İstanbul'un iflasa sürüklendiğini söylemişti. Bütçe kitapçığına göre İBB yönetiminin 2022 yılı için ilave tam 8 milyar net borçlanmayı öngörüldüğünü aktaran Göksu, "Bu bütçenin uygulanabilmesi için bulunması gereken toplam borç ise 13 milyar 860 milyon 44 bin TL'dir. Performans programına göz atınca bir yerlerde saklanmış gizli bir borçlanmayı daha görüyorsunuz. 2022 Performans Programı'na bakınca gider bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 100 olarak hedeflendiğini, buna karşılık gelir bütçesinin gerçekleşme oranının ise yüzde 95 olduğunu görürsünüz. Bu, bütçenin yüzde 5'i kadar daha borçlanılacak demektir. O da yaklaşık olarak 2,4 milyar daha ilave borçlanmadır. Kısaca, İBB bu bütçeyi gerçekleştirebilmek için 16 milyardan daha fazla borç para bulmak zorundadır. Bu tam bir borç batağına saplanmadır. Tabii ki bu borçlanma hevesini Sayın Başkan'ın 'Borçlanmak İstanbul'a ihanettir' sözü ile birlikte ele aldığımızda ortaya çıkan tablo bu yönetimin tam olarak sefaletidir" ifadelerini kullanmıştı.

"HÜKÜMET ÇOK ÇALIŞSIN BİZE VERSİN"

İBB 2023 ve 2024 senelerinde toplam 20,5 milyar TL daha ilave net borçlanma planlıyor. 2022 senesi bütçesinde bir öncekine göre yüzde 51 artış öngörülüyor. Buna karşılık İBB'nin öz gelirlerindeki tahmini artış ise yüzde 21 olarak planlanmış. Merkezi bütçeden gelecek olan paya da yüzde 45 artış öngörülmüş. Bu yönetim demek istiyor ki; 'Ben seçimden önce İstanbul'un öz kaynaklarını yüzde 50 artıracağıma dair söz vermiştim. Onu beceremedim ama bütçeyi kağıt üstünde yüzde 51 artırdım. Kendim kaynak üretemeyince de kaynak üretme görevini hükümete verdim. Çünkü hükümet zaten çok çalışıyor. Ben kendilerine her konuda güveniyorum. Hükümet çok çalışsın ve yüzde 45 daha fazla kaynak üretsin ve bize versin. Biz ise tatil yapalım, kendimize köşk yapalım, keyfimize bakalım. Eğer yazdığımız miktarda bütçe gelmezse de önümüzdeki sene boyunca 'engelleniyoruz' diye bağırıp çağırırız.

Oysa işin gerçeği 2022 merkezi bütçe taslağında belediyelere ayrılacak paylar öngörülmüştür. Bu da bu seneye göre yaklaşık yüzde 19,5 civarında bir artıştır. Bunu kasıtlı olarak böyle yazarak kâğıt üzerinde bütçeyi yüzde 51 artırmış oluyorlar akılları sıra. Ve aylar geçip de bu paradan daha az miktarda para gelirse bütün borazanlarını toplayıp "Engelleniyoruz" yalanına sarılacaklar.

Yorumlar 225 Yorum Var
  • aynen 01.02.2022 03:45
    Yalan var icraata gerek yok once yarım kalanları tamamlayın bahane ederek dısardan borc alarak ne is tutuyorsunuz bi yemek 48 binlira olursa buna dis borcta develetin yardimlarıda istanbuluların vergiside yetmez biz sizi sırtimizdamı tasiyacagız yoksa istanbuln sorunlarınmı cozeceyiz akpli belediyeler boyle yapsa sizin troler neler yaxarlardı hizmetsiz istanbulun paraları alınan kırediler devlet yardımları nere harcanıyoe arastırılmali beliki cugalın altı delik aylardır usgecit altları yapılacak her yerde pano gormemkten ireniyoruz oy icin algı yapmayı bırakın hersey biliniyor hukumetide mesgul etmeyin isinize bakın en iyisi bu
  • osmanlı 29.01.2022 16:14
    Tevfik başkan helal olsun da bu kadar incitmeseydinnn showmeni hiç bir yeri tutmaz olmuş ağzı oynuyor başı ayrı onuyor acayip ayarlarını bozmuşun bu başgan bozuntusunun aklı gitmiş yaw.....
  • Nuri taş 23.01.2022 17:54
    Tevfik başkan Yalancının aklını almış kimyası bozulmuş.
  • Bulent 20.01.2022 02:58
    Bu imam tam bi cambaz
  • Tarkan Akbulak 20.01.2022 00:08
    Komik adam .
Daha fazla yorum görüntüle