Aday belirleyemeyen Millet İttifakı'nda şimdi de belediye kavgası başladı!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için henüz aday belirleyemeyen muhalefette belediye kavgası başladı. 2023 seçimlerine birlikte girmesi beklenen CHP ve İyi Parti'de, parti arasında gerginlik hakim.

Aday belirleyemeyen Millet İttifakı'nda şimdi de belediye kavgası başladı!
Aday belirleyemeyen Millet İttifakı'nda şimdi de belediye kavgası başladı!
GİRİŞ 22.01.2022 16:17 GÜNCELLEME 22.01.2022 16:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

2023 Haziran'ında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Millet İttifakı olarak katılacak CHP ve İYİ Parti'de işler yolunda gitmiyor. Henüz aday belirleyemeyen partiler arasında şimdiden kavga başladı.  

Yerel seçimlerde de birlikte hareket edecek İyi Parti ve CHP arasında belediye tartışması yaşanıyor.

KAVGAYI SÜRMANŞETTEN VERDİLER

İyi Parti İstanbul Milletvekili ve partinin yayın organı Yeniçağ gazetesi sahibi Ahmet Çelik, CHP'li büyükşehir belediyelerinin ittifak oylarıyla seçildiklerini ancak icraatlarında İyi Parti il ve ilçe teşkilatlarının yok sayıldığını söyleyerek duruma isyan etti. Gazetesi ise, haberi sürmanşetten duyurdu.

Aday belirleyemeyen Millet İttifakı'nda şimdi de belediye kavgası başladı!

"CHP UNUTMUŞ GÖRÜNÜYOR"

Çelik gazetede yer alan sözlerini, sosyal medya hesabından paylaşmıştı:

"2019 mahalli seçimlerinde, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere AKP'nin kaleleri Millet İttifakı (İYİ Parti ve CHP) tarafından kazanıldı. Ancak, CHP'li belediyeler ve başkanları (özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Millet İttifakı çatısı altındaki ittifak ortakları İYİ Parti'nin oyları ile seçildiklerini unutmuş görünmektedirler. Bu belediyeler ve başkanları; İYİ Parti il ilçe teşkilatlarını ve milletvekillerini yok sayıp herhangi bir konuda istişare etmekten bile imtina etmektedirler. İYİ Parti, ittifak gereklerine her türlü saygıyı gösterip bu iş birliği için her türlü gayreti sürdürürken CHP'li belediye ve belediye başkanlarının bu tavrı asla kabul edilemez.

GELECEK SEÇİMLERDE ORTAKLIĞI CHP'NİN TAVRI BELİLEYECEK

Aynı yaklaşımı, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerini Millet İttifakı'nın kazanmasından sonra da devam edeceği ortadadır. Bu sebeple, 2023 seçimleri için İYİ Parti ve CHP'nin yapacağı ittifak müzakerelerinde CHP'nin bugünkü tavrı belirleyici olacaktır."

KAYNAK: YENİÇAĞ GAZETESİ
YORUMLAR 12
  • ALPASLAN. 2 yıl önce Şikayet Et
    Hele bu cennet vatanım Türkiye, yi yönetecek hainlere bak al birini vur ötekine biri fetö avukatı biri zaten Atatürkün partisini pkk kampına ceviren aşağılık hain.
    Cevapla
  • Kemal kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan ne köy olur ne kasaba ne şiş olur nede kebap al birini vur ötekine beş para etmezler.
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    1980 öncesinin ülkücüleri,babayın,kardeşiyin,amcayın,dayıyın,halayın,teyzeyin,komşuyun,yakın akrabayın,uzak akrabayın,köylüyün sırf ülkücü ve vatansever olduğu için şehit edilen tanıdıklarıyın katilleri ile kolkola chp ye oy verirken hiç mi vicdanınız sızlamıyor.Ya arkadaş benim anlamadığım;Dün Sayın Devlet Bahçeli'nin dsp ile yaptığı koalisyona hiç gıkınız çıkmaz iken bu gün,tam da hayallerimiz gerçekleştirecek,Müslüman Türk milletinin azıcık nefes alacağı bir ortam oluşmuşken bu solculuk SEVDASI nereden oluştu.Yoksa zaten "komonist,faşist,amerikancı,ruscu,veya ingiliz uşağıydınızda" bizi mi kandırdınız.Bir ülkücünün kanını değiştirmesi lazım hdp ortaklı chp ye oy vermesi için.
    Cevapla
  • Cıajans 2 yıl önce Şikayet Et
    Istedikleri kadar farklılıkları olsa,da mevzu sandık olunca bir olacaksınız. Patron ne derse O....
    Cevapla
  • Gly 2 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi, darmaduman olur. Allah size fırsat vermesin. Allah şehit kanlarıyla yoğrulan bu ülkede size fırsat vermesin. Bu ülkenin nimetleri hain işbirlikçilere din düşmanlarına fırsat vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü