Babacan ile Kılıçdaroğlu'ndan üçüncü ittifak açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortak basın toplantısı düzenledi.

Babacan ile Kılıçdaroğlu'ndan üçüncü ittifak açıklaması
Babacan ile Kılıçdaroğlu'ndan üçüncü ittifak açıklaması
GİRİŞ 24.01.2022 15:53 GÜNCELLEME 24.01.2022 16:17
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamalarından satır başları:

İlk seçimde parlamenter sisteme geçişin yol haritası. Bu konuyla ilgili ortak bir çalışma başlatmanın önemli olacağını düşündük. Tüm siyasi partilerle de bu konunun görüşülmesi ve geçiş süreciyle ilgili de 6 partinin beraber çalışmasıyla ilgili görüş birliğine vardık. Önümüzdeki süreçte, süreç nasıl işleyecek, adım adım bunun takibini yapacağız. Ülkemizin sıkıntıları, bu sıkıntılardan çıkış, güçlendirilmiş parlamenter sistem ve yol haritasını görüştük. 

Doğalgaz depolarının tam anlamıyla kullanmaması kabul edilemez. Bu ülkeyi artık yönetemiyorlar. Bu depolar bir ülke için çok önemlidir. Dışa bağımlılığa karşı ülkeleri korur. Kışın ortasında doğalgaz depoları boş bir şekilde kışa girdiysek bu çok büyük bir yönetim zaafiyetidir.

Merkez Bankası'nın faizinin düşmesiyle eş zamanlı olarak vatandaşın faizi ne oldu? 5 puan arttı. 

Her siyasi partinin hür kararıdır. Bizim ittifak çalışmamız yok, 3. ittifak söz konusu değil. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

6 siyasi partinin Türkiye'nin ufkunu açması, yeni bir yol haritası açması son derecek değerli. Bu çalışmayı önümüzdeki süreç içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Toplum için son derece değerli dolayısıyla Türkiye'ye yeni bir ufuk açma konusunda kararlılığımızı gösteriyor. Geçiş süreciyle ilgili de neler yapmalıyız, bu konuda son derece önemli. Neyi nasıl yapacağımızı şimdiden düşünmek bizim sorumluluğumuz. Yol haritasında ciddi bir çalışma yapacağız. Sayın Genel Başkanla ekonomiyi de konuştuk. Enerji konusu, elektrik ve doğalgaz fiyatları, bunları da görüştük. OSB'lerde 3 günlük enerjinin kesilmesi, bu kadar vahim tabloyu Türkiye hak etmiyor. Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Her açıdan son derece kaygı verici bir tablo. 

İran Hükümeti'nin yaptığı açıklamaya inanmak zorundayız. Sorun var olan depoların doldurulmaması. 2018'de var olan gaz yüzde 73 oranında doluyken şimdi yüzde 33 seviyesinde. O dönem kısmen de olsa ülke yönetiliyor mu? deniyordu. 3 gün süreyle doğalgaz ve elektrik vermeyeceğim ne demek bunun faturası hepimize çıkıyor. 

Sayın Nebati diyor ki 'Merkez Bankası'nın bağımsızlığı yok, ben ne diyorsam onu yapmak zorunda'. 

RTÜK'ün bir infaz kurumu haline dönüştüğünü biliyoruz. Bağımsız iradesi olmayan bir kurum. Televizyonların yayınlarına müdahale etme ve sadece iktidarı eleştiren kanallara ceza verme, orayı bir infaz kurumu haline getirdi. 

Üçüncü ittifak olabilir demokrasilerde. İki ittifaka mesafeli olan diğer partiler 3. ittifakı oluşturabilirler. Demokrasinin daha sağlıklı bir zeminde yürümesi açısından önemlidir. 3. ittifak kurulmasın diyemeyiz. İşin özü şu, demokrasiyi büyütme konusunda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. 3. ittifak ne olur, anlaşırlar mı bilemem. 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 77
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp için 3. Ittifak arayışları
    Cevapla
  • Selım 2 yıl önce Şikayet Et
    Buda halkı kandırmaya yonelık Yenı bır plan hdpıle ortaklıklarını gızlemek ıcın guya Baska bır ıttıfak kuruluyormus bunlarla hıc ılgısı yokmus yersen tabıı sonuca gelınce 2023te egerkı ıkıncı tura kalırsa hdpsı chpsı ıyısı saadet gelecegı devası ve ufak sol partıler mıllet ittifakının adayında birleşecek tamamen emperyallerın planı bu durum yavaştan ısıtılmaya baslandı bunlarda oyunu sahneye koyan pıyonlar
    Cevapla
  • Ali Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah askina sunlara bakin, Bunlarda, 83 Milyon Nüfusu idare edebilecek bir vizyon görebiliyormusunuz? Ülke idaresi böylelerinin eline gecerse vay haline Ülkenin
    Cevapla
  • bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    cumhur ittifakı hariç tüm ittifaklarda bunları görebiliriz hiç şüphemiz olmasın
    Cevapla
  • Hain düşmanı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzelde yakışmışlar birbirine!!! !????!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?