Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan Kavala açıklaması

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti.

Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan Kavala açıklaması
Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan Kavala açıklaması
GİRİŞ 04.02.2022 17:38 GÜNCELLEME 04.02.2022 17:47
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan ortak basın toplantısı düzenledi.

OSMAN KAVALA SORUSU

Karamollaoğlu: 20 sene önce Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası kurumlarla ilgili söylediklerini bir daha dinlemek lazım. Bizim partilerimiz geçmişte kapatıldı. Biz tavırlarını biliyorduk fakat Tayyip beyin yaklaşımı çok farklıydı. Biz Kavala konusunda farklı davranabiliriz ama bu mahkemelerin kararlarını yorumlama noktasına gitmeyeceğim. Onların yeri geldiklerinde çok yanlış kararları olduğunu biliyorum. AK Parti'nin adalete güven kalkmışken, ben adalete güvenmiyorum. Benim yada bir yakınım mahkemeye gitse oradan doğru karar çıkacağını düşünmüyorum. On binlerce insan var Türk mahkemeleri karar vermiş, onların kararları hiçe sayılabilir. Ben Kavala'yı tanımam bilmem, kendisini görmüşlüğüm de yok fakat bir mahkeme bir adamı beraat ettirmişse ve siz de zorla tutacağız diyorsanız burada bir yanlış var. 

Davutoğlu: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içinde Türk hakimenin de içinde olduğu bir mahkemedir. Sanki Türkiye'nin üye olmadığı bir kurum Türkiye'ye baskı yapıyor gibi gösteriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının gerektiğinde kullandığı resimler var. AİHM'nin imzasıyla orada bir Türk hakime var. İçinde bulunduğunuz bir yapı bu. Kavala dosyasından bağımsız söylüyorum bu bir utanç. Gezi olayları dolayısıyla suçlanan Kavala için 4 yıl hiçbir şey yapılmıyor ve 2017'de dava başlıyor. Türkiye'nin Avrupa'da böylesine yalnız bırakıldığı hiçbir dönem yoktur. 

YORUMLAR 83
  • Avşaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz ikiniz Kavala'nın kim olduğunu bilmiyorsanız derhal siyaseti bırakın ve ortalığı karıştırmayın. Hayret ki hayret! Davudoğlu sen Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık yaptın. Bu cehaletinle mi memleketi yönettin, yazık ülkeme! Saadetliler, saadetlu başkanınız bu kadar görün artık.
    Cevapla
  • Hataylli 69 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah size akıl fikir versin bu kadar aymazlık olurmu kavallanin kim olduğunu sağır sultan bile biliyor sizi neyin kafasını yasiyorsunuz ahim ne zaman Türkiye'nin lehine bir karar verdi bunu bir araştırın bunlarda Batı'nın usakligini yapıyor
    Cevapla
  • Bekir esen 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav dovutoglu bey siz uzaydan mu geldiniz hani sen ak partiye ihanet etmiyecektin ne olursa olsun bir ak parti icin ne guzel şeyler derken bu masil bir vicdan bu nasil bir ak partiyi sırtından vurmak yarin sen bizim de sırtımızdan hançerlerin bugun ak partiyi satan yarin da bizi satarsin
    Cevapla
  • çile 2 yıl önce Şikayet Et
    Terör oldumu bilmezler emir almayada hazırda bekliyorlar
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan nasıl olurda kavalayı bilmem etmem diyor anlamadım. Sen kavalayı bilmiyorsan siyaset yapmayacaksın. Al eline tespihini terör işbirlikçileri ile kolkola yürüdüğün için tevbe et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!