Mustafa Sarıgül'den asgari ücret ve emekli maaşları için '3 aylık' öneri

Asgari ücretin yoksulluk sınırının, en düşük emekli maaşının da asgari ücretin altında olmaması gerektiğini belirten Sarıgül "Asgari ücreti ve emekli maaşlarını üç ayda bir güncellemek şarttır" dedi.

Mustafa Sarıgül'den asgari ücret ve emekli maaşları için '3 aylık' öneri
Mustafa Sarıgül'den asgari ücret ve emekli maaşları için '3 aylık' öneri
GİRİŞ 07.02.2022 17:16 GÜNCELLEME 07.02.2022 17:17
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, asgari ücretin yoksulluk sınırının altında kalmaması, en düşük emekli maaşının da asgari ücretten az olmaması gerektiğini söyledi.

Sarıgül, partisinin Genel Merkez binasındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı.

ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

Sarıgül, "Enflasyon son 20 yılın rekorunu kırdı. Asgari ücrete ve emeklilere yapılan zam ilk ayda eridi gitti. Asgari ücret yoksulluk sınırının altında kalmamalıdır. En düşük emekli maaşı da asgari ücretten az olmamalıdır. Asgari ücreti ve emekli maaşlarını üç ayda bir güncellemek şarttır" dedi.

'İTTİFAK STRATEJİMİZ YOK'

İttifak stratejilerinin olmadığının altını çizen Sarıgül, işsiz, yoksul, emekli ve emekçilerle, EYT'liler ve 3600 ek gösterge isteyenlerle ittifak yaptıklarını belirtti.
Sağlıkçılar ve öğretmenlere özlük haklarıyla ilgili verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen Sarıgül, "Öğretmenlerimizin sorunlarını çözmeyen, eğitime hiçbir katkısı olmayan Öğretmenlik Meslek Kanunu maalesef çıktı. Bu kanun son derece eksik ve yetersizdir. Öğretmenlerimiz arasında ayrıştırmayı gündeme getirmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Sarıgül, 2 bin 927 engelli ataması yapılacağına işaret ederek, bu rakamın ihtiyaçları ve beklentiyi karşılamayacağını, en az 10 bin engelli ataması yapılması gerektiğini ifade eti.

YORUMLAR 17
  • MUSTAFA 2 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar bu millete acımayacaksın zaten kendilerine acımıyorlar ak koyunlar
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    muhalif olabilir kendi gelse yapamayabilir ama DOĞRU SÖYLÜYOR bunu REİS yapması gerek yoksa seçimde sıkıntı zillet gelir bu gidişle
    Cevapla
  • Hakan 27 2 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Sarıgül doğru söylüyor. Mantıklı bir öneri bence. 3 ayda bir maaşlar güncellenmesi gerekir
    Cevapla
  • EMEKLİ DEDE 2 yıl önce Şikayet Et
    muhalefetİn hangisi gelirse gelsin emekli maaşımızı alamayız...yazın kenara sonra eyvay demeyin.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    bir de norvec icin adim atsa bu burda millet kan agliyor cok insan elektirik uc bes kat bezin dersen nerde ise iki katina yakin yiyecek dersen ayni aldigim para ayni nerde ise iki yil ønce ile su an iki bin fark var kisaca su an aldigim cok sey iki yada bes kati olmus sanki biz burda super yasiyoruz bir de buraya el atsinlar durmadan zam asla iyi degil zaman ile paranin degeri kalmaz fiatlar asagi cekmek gerek bunlar onu bilmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı