CNNTürk'de Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programına katılan sosyolog gazeteci Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu, CHP'deki adaylık bilmecesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken  CV bırakmak için yarın CHP Genel Merkezi'ne gideceğini söyledi. 

"DOĞRU YAPTIKLARI İŞİ BİLE İÇLERİNDEKİ ÇATLAK YÜZÜNDEN VATANDAŞ BENİMSEMİYOR"

Hulki Cevizoğlu, erken seçim isteyen Millet İttifakı'nın hala adayını belirlememiş olmasının ani bir erken seçim kararında en büyük handikapları olacağını söyledi. Millet İttifakı'nın zamları eleştirse bile içerisindeki çatlaklık yüzünden doğru yaptıkları işlerin bile vatandaş nezdinde kabul görmediğini dile getiren Hulki Cevizoğlu, "Bu nedenle iktidara gelmeleri durumunda bile birşey yapabileceklerini zannetmiyorum" dedi. 

"TÜRKİYE'DEKİ DEĞİŞEN DİNAMİKLERİN HÂLA FARKINDA DEĞİLLER"

Türkiye'de bazı isimlerin Amerika desteği ile iktidara getirildiğini dile getiren Cevizoğlu " Ama kimse unutmasın, Amerikan desteği ile iktidara gelenler Türk milletinin kösetiği ile iktidarı kaybedebilirler. " dedi. AK Parti'nin tabanının analizini Millet İttifakı'nın hala yapamadığını ve Türkiye'deki değişen dinamikleri algılayamadığına  dikkat çeken Cevizoğlu "Bugünkü Erdoğan, dünkü Erdoğan değil. Ben de dünkü Erdoğan'ı çok eleştirdim. Bugünkü Erdoğan, anti emperyalist ve anti Amerikancı.  Ancak muhalefet anti Amerikancı değil. Amerika bizi desteklesin diye bir yapı var. Amerika bizim elimizden tutsun, yüzümüze gülsün, arkamızı sıvazlasın istiyorlar. Adayları bile İngiliz büyükelçi ile Genel Başkanın haberi olmadan konuşuyor" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN DURUMU PUTİN KARŞISINDAKİ MACRON GİBİ"

Cevizoğlu, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun görüşmeye ilişkin sözlerinin ikisinden birinin vatandaşı yanılttığını söylerken, Kılıçdaroğlu'nun adaylık durumunun Putin'le aynı masaya oturan Macron'un durumu gibi olduğunu söyledi. 

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Gurbetci 09.02.2022 11:14
    Dogru söze ne denir.bravo hulisi bey birbirine benzemezlerden bu varana hayir gelmiyecegini ne guzel anlatmış
  • Levitra20 09.02.2022 09:58
    Hulki cevizoğlu Ne AKP li Nede CHP li..Adam kitabin ortasindan konusuyor..Muhalefet olsa ne diyecekler..her soyledikleri yalan olduğu icin muhalefeti dinleyen olmaz
  • sinan 09.02.2022 09:25
    Neden orda bir tane bile muhalefet yok
  • ercan 09.02.2022 09:17
    dünya lideri mazlumların gür sesi anaların duası ümmetin umudu
  • Ali rıza 09.02.2022 09:10
    Adan olacan hulki
Daha fazla yorum görüntüle