Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın davetiyle resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Türkiye - BAE arasında çeşitli alanlarda 13 anlaşma imzalandı.

KANAL 7 GENEL YAYIN YÖNETMENİ ZAHİD AKMAN'DAN ÇARPICI SÖZLER

Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman, Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan kritik ziyaretle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Akman, ''Gerçekten bugün ki BAE ziyareti oldukça coşkuluydu. Hem karşılama hem yapılan çalışmalar ve yapılan anlaşmalar açısından önemli bir ziyaretti. Bu coşkuyu sokakta da görmek mümkündü sarayda da görmek mümkündü.'' ifadelerini kullandı.

BUGÜN Kİ ZİYARETİN DİĞER ÜLKELERE DE YANSIMASI OLACAK

''Türkiye'nin BAE ile ilişkileri 1 yıl öncesine kadar sorunluydu. Bu ülkenin hem İslam aleminde hem Arap ülkeleri nezdinde bir itibarı var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu süreçte diplomasiyle bu ilişkiyi bu noktaya getiriyor olması herkes tarafından takdirle karşılanıyor. O açıdan bugün ki ziyaret inşallah meyvelerini önümüzdeki yıllarda çok daha fazlasıyla verecek. Şu anda yaklaşık 7.5 milyar dolar olan ticaret hacminin en kısa zamanda 10 milyar dolara çıkması konusunda bir mütabakat sağlandı.'' açıklamasında bulunan Akman, ''Umuyorum bugün ki ziyaretin meyveleri çok kısa zamanda toplanacak. Sadece BAE ile Türkiye arasında değil diğer ülkelerle ilişkilere de bu görüşmenin yansıması olacak.'' dedi.

SIRA O İKİ ÜLKEDE

Mısır ve Suudi Arabistan ile de ilişkilerin gelişeceğini dile getiren Akman, ''Özellikle Türkiye'nin Suudi Arabistan ve Mısır ile ilişkileri sorunlu. Malumunuz bu iki ülkenin Türkiye'nin bölgedeki etkinliğine karşı geliştirdikleri negatif tutum o iki ülkeyle ilişkileri de olumsuz etkiledi. BAE'nin bu iki ülkeyle ilişkileri gayet iyi. Tahmin ediyorum Mısır ve Suudi Arabistan ile olan sorunlu ilişkilerin daha bir yere gelme noktasında ciddi gayretleri olacak. Çünkü Türkiye ile yapılacak bir birliktelik bütün ülkeler açısından son derece önemli.'' dedi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Mukim 15.02.2022 12:51
    Herkes kazansın, yatırım bu ülkeye gelmezse başla ülkeye yaparlar. Böyle yaklaşmak lazım. Körfez ülkelerinin birçok vatandaşı ülkemizi seviyor. Siyaset sıradan vatandaşın alanı değil. Orası liderlere kalmış. İki ülke arasında bir süre gerginlik olur ardından ilişkiler düzelir. Herkes kazansın
  • mesut 15.02.2022 12:11
    İyi ilişkiden herkes kazanır. Kimseye düşman değiliz.
  • Muhittin Aksoy 15.02.2022 11:16
    Arablarla israil ve iranla mesafeli liski yapilmasi iyi olur onlar güven olmayan ülkeler onlar da sark kurnazligi var sözüne sadik ülkeler deyil ler.
  • Misafir 15.02.2022 09:11
    Bu çıkar meselesi. Sevgi ya da aşk değil
  • Haber7 okuru. 15.02.2022 08:41
    Darbenin arkasında ki dış güç. Bu işlerde bir terslik var. Yanlış propaganda sanırım. Tamam devletler birbirine küsmezse o zamanda kestirip atmayacaksın kardeşim. Bütün hakl bae ye düşman olduk söylemlerden dolayı diğer bazı ülkeler için de öyle. Şimdi. Sevip sarıp sarmalamamız bekleniyor. Ne dostluk en üst perdede olsun Ne düşmanlık. Sonra böyle ak dediğine kara deyince olmuyor. Vardır bir bildiği de bir yere kadar yani. Kendimle celismek istemiyorum ama maalesef durmadan celismek zorunda bırakılıyoruz.
Daha fazla yorum görüntüle