Türkiye'den SİHA ve Ukrayna açıklaması!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Ukrayna’ya satılan Bayraktar TB2 SİHA’lardan Rusya’nın rahatsız olmasıyla ilgili, “Silah satarken bunun getirisini götürüsünü düşünüyoruz” dedi.

GİRİŞ 19.02.2022 17:12 GÜNCELLEME 19.02.2022 17:40
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Uluslararası Anlaşmaların görüşüldüğü Dışişleri Komisyonu’nda Türkiye’nin savunma sanayindeki silah ve sistem ihracatı ile bunun muhtemel sonuçları gündeme geldi.

Komisyonda değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı, “Her ilişkinin bir bedeli veya bir getirisi var. Yani, Rusya Ukrayna’ya biz SİHA sattık diye saldırmayacak. Rusya’nın Ukrayna’yla ilgili veya Doğu Avrupa’yla ilgili düşüncesi farklı dolayısıyla sadece bizim satmış olduğumuz ürünlerin bir savaşa veya daha fazla bir gerginliğe neden olacağını söylemek çok doğru olmayabilir. Tabii ki silah satarken bunun siyasi yansımalarını, getirisini götürüsünü düşünüyoruz” diye konuştu.

Savunma sanayii satışlarının izlenmesi ve onaylanması konusuna da değinen Kaymakcı, “Millî Savunma Bakanlığında bir onay süreci var, Dışişleri Bakanlığına da danışılıyor. Sanayi Bakanlığı ile de paylaşıyoruz ve dolayısıyla kararlar bu çerçevede alınıyor. Biz tabii şu ana kadar hep silah satın alan bir ülkeydik dolayısıyla silah satan ve savunma sanayisi konusunda işbirliği eli uzatan ülke konumuna da geldik” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 114
  • Celal 2 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür
    Cevapla
  • Müteeddib 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarihten sonra Türk sahaya inmiştir. Akdeniz'de Barbaros'un kılıcı olacağız yeniden... İDA' lar SİHA'lar ve gemisavar füzelerimiz gittikçe vurucu gücü yüksek çok sayıda gelişmiş teçhizatlarımızla bölgede yerimizi aldık alıyoruz!...
    Cevapla
  • Turgay boz 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz siha sattık diye savaş çıkartın gidin birbirinizi bombalayın diye satmıyoruz bu sihaları hiçbir ülkeye buyüzden kimse türkiye yi savaşa sen sebep oldun diyemez
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dün silah satanlar savaş çıkarmak için satıyordu, dünyanın kanunu bu güçlü olan kazanıyor. Bizde üretip hem satacağız hemde ülkemizi dış güçlere karşı koruyacağız. Mesele bu silahları Avrupalıların satamamasi. Türkiye'nin satmasıdır.
    Cevapla
  • Mahallenin Delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynadan çeşitli destekler yardımşar alırken bizde onlara çeşitli destek ve yardımda bulunurken natonun yem olarak Ukraynayı Rusya'nın önüne atması manidar
    Cevapla
  • Rafet 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz gene satıyoruz, ya adamlar sınırımızdaki PKK ya 50 bin tır dolusu silahı bedava verdi. Onlara bir şey diyen var mı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek