Akdeniz Belediye Başkanı Gültak: Belediyede hiçbir işçimizi çıkarmadık

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, yaptıkları icraatları ve projeleri anlattı. Temizlik işçilerine koku tazminatı verdiklerini belirten Gültak, barışa verdiği önemi göstermek için belediyede hiçbir işçinin işine son verilmediğini aktardı.

GİRİŞ 04.03.2022 15:25 GÜNCELLEME 04.03.2022 15:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Haber7'nin sorularını yanıtladı. Akdeniz'de yapılan icraatları anlatan Gültak, kentsel dönüşüm projesi, ilk kez yapılan olimpik havuz, spor salonu gibi projeler hakkında bilgi verdi. Gültak, temizlik işçilerine kokudan rahatsız olmalarından dolayı tazminat verdiklerini de söyledi. 

İlçede barışa ve kardeşliğe önem verdiklerinin altını çizen Gültak, seçildikten sonra belediyede hiçbir işçinin işten çıkarılmadığını belirtti. 

Haber7 Muhabiri Gamze Türk'e konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Gültak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"SEÇİLİR SEÇİLMEZ BU KONULARA EL ATTIK"

2019 seçimlerinde yapacağımız hizmetlerden çok ilçemizde insanlık dramının yaşandığı ve uyuşturucu ve terörün had safhada olduğunu bildiğimizden dolayı şehir ötelenmişti, insanlar eziliyordu. Özellikle kadınlarımız ve çocuklarımız bu konudan çok muzdaripti ve biz bunlara son vereceğimizi; barışı, kardeşliği, sevgiyi ön plana çıkaracağımızı söyledik ve bütün yaptığımız projelerin yanında en önemli konumuz buydu. Seçilir seçilmez bu konulara el attık.

İnsanların gönüllerini alarak kentsel dönüşüm projelerine başladık. Daha çok Kürt kardeşlerimizin yaşadığı Çay Mahallesi'nde kentsel dönüşümü bitirdik. Yakında vatandaşla görüşmelere başlayıp transferlere başlayacağız. 

Terörle ve uyuşturucuyla mücadelenin en büyük yöntemlerinden biri de spor. Belediyeye ait arazilerde projelerimizi bitirip, Spor Bakanlığımıza sunduk. Sayın Bakan'dan çok büyük destek aldık. 

"İZLEYENLERE BELKİ ANLAMLI GELMEYECEK AMA..."

Bizi izleyenler için belki çok anlamlı gelmeyecek ama şu an Akdeniz ilçesi şehrin en büyük ilçesi olmasına rağmen gençlerimizin gireceği bir tane havuzu yok. Şimdi inşallah bir tane Akdeniz'in yarı olimpik yüzme havuzu, iki tane spor salonu olacak. 

"KADINLARIMIZ HEM ÜRETİYOR HEM SATIYOR"

Akdeniz'de kadınların ezildiğini söylemiştim. Hızlı şekilde iki tane kadın kooperatifi kurduk. Kadınlarımız şu an reçelinden, örgüsünden, aklınıza ne gelirse birçok şeyi üretiyorlar. Satışı için de belediyenin yanında kullanabilecekleri büyük bir mekanı hazırladık. Kadınlarımız üretip orada satıyorlar. Çok mutlular. 

Türkiye'de 7 tane engelli kooperatifi var. 7'nciyi biz açtık. Onlara da satış imkanları sağladık. Toplumun içine kazandırmaya çalıştık. 

"TERÖR OTOMATİK OLARAK ORTADAN KALKTI"

Bir yandan kentsel dönüşüm, bir yandan spor tesisleri, bir yandan kooperatiflerle kadınları ve engellileri hayatın içine katarak şehirde hızlı bir şekilde normalleşmeyi sağladık. Bir yandan üreten, bir yandan karşılığını alan insanlar olunca da terör otomatik olarak ortadan kalktı. 

"HİÇ İŞÇİ ÇIKARMAYAN BELEDİYE BAŞKANIYIM"

Seçildiğimizden beri kimseyi ayrıştırmadık. Türkiye'de hiç işçi çıkarmayan belediye başkanıyım ben. İşçilerimizin siyasi görüşleri bana uymuyordu ama bunların hiçbirisini çıkarmayarak şehirde barışı ve kardeşliğe önemsediğimi anlattım. Şu anda işçilerimiz çok mutlu. Bölgemizde en iyi maaşı veren belediyelerin başında geliyoruz. 

TEMİZLİK İŞÇİLERİNE KOKU TAZMİNATI

Geçenlerde Türkiye'de ilk olan bir şeyi daha yaptık, koku tazminatı verdik. Çöpte çalışanlarımız kardeşlerimiz rahatsızlandığı için koku tazminatı diye bir şey çıkardık, sözleşmeye ekledik. Onların bu rahatsızlığı karşılığında az da olsa bir maddiyat vermiş olduk.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • İrade 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediye başkanları partili olmasın. Her düşünceden her katmandan oy alabilen bu işi yürütebilecek vasıfta ve tecrübede olan temiz ahlaklı olması yeterli bence. Keşke milletvekilleri de bağımsız seçilseler.
    Cevapla
  • Muhtar 2 yıl önce Şikayet Et
    ben belediyeden emekli bir işciyim aynı zamanda mahallemde bir dönem muhtarlık ta yaptım belediyedeki görevimde şantiye şefi idim chp seçim kazandı hemen çöp kamyonunun arkasına gönderdiler hangi partilisin bilmiyorum seni taktir ediyorum başarılar diliyorum çünki belediye başka ları ile hergün konuşan hizmetin iyi yürümesi için başkan la çalışanın elele vermesi çok önemli
    Cevapla
  • Hangi parti 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi AK partilidir.
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim OYUM şimdiden bu sayın BAŞKAN için.İsterse de SOLCU GOMONOS,MARKSİST-LENİNİST-STALİNİST-MAOİST olsun.Şimdiden peşinen benim oyum bu BAŞKANA!
    Cevapla
  • Hangi parti 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi AK partilidir.
    Cevapla
  • FIRÇA BIYIK 2 yıl önce Şikayet Et
    0 kadar para harcayıp dümenden reklam İcin musluk açmaya lüzum yokki icraat yap o herşey için yeter ya arkadaşlar kusura bakmayın bende kime ne anlatıyorum
    Cevapla
  • ENDER 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun senden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak