Bahçeli, Bakan Çavuşoğlu'nu aradı: Türkiye'nin gurur masası!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradı. Bahçeli, Antalya’daki görüşmelerle ilgili Bakan Çavuşoğlu’nu tebrik ederken, "Türkiye'nin gurur masasıdır" dedi.

Bahçeli, Bakan Çavuşoğlu'nu aradı: Türkiye'nin gurur masası!
Bahçeli, Bakan Çavuşoğlu'nu aradı: Türkiye'nin gurur masası!
GİRİŞ 11.03.2022 14:04 GÜNCELLEME 11.03.2022 18:54
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla aradı.

MHP Lideri, Antalya’daki görüşmelerle ilgili Bakan Çavuşoğlu’nu yürekten tebrik etti ve Ukrayna- Rusya arasında barış ikliminin yeşerme mücadelesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’nin diyalog ve diploması mücadelesini sonuna kadar desteklediğini ifade eden MHP Lideri, “Antalya’da kurulan masa Türkiye’nin gurur masasıdır. Barışın ve istikrarın ümit mas

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya zirvesi sonrası Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın açıklamasının ardından açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, 'toplantıda gerginlik çıktı mı?' sorusuna "Tüm zorluklara rağmen son derece medeni bir toplantı olduğunu söyleyebilirim. İki tarafta görüşlerini söyledi ancak kimse sesini yükselmedi, bir gerginlik yaşanmadı" yanıtını verdi. İşte Çavuşoğlu'nun o açıklamaları!

ANTALYA ZİRVESİ'NDE YAŞANANLAR, BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NUN AÇIKLAMASI 

Antalya'daki tarihi zirve sona erdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte Çavuşoğlu'na sorulan sorular ve Çavuşoğlu'nun yanıtları!

TOPLANTIDA GERGİNLİK OLDU MU?

Bu görüşme kolay bir ortamda gerçekleşmedi. Bir yandan savaş devam ediyor. Tüm zorluklara rağmen son derece medeni bir toplantı olduğunu söyleyebilirim. İki tarafta görüşlerini söyledi ancak kimse sesini yükselmedi, bir gerginlik yaşanmadı.

İki heyette de Belarus'taki müzakerelerde yer alan arkadaşlar vardı. Bakanlar düzeyindeki ilk toplantıda bütün kararlar alınamaz, bunu ben de beklemiyordum. Bunun liderler seviyesinde yapılması gerekir. İki taraf da kabul ederse biz yine ev sahipliği yaparız. İki tarafında bize güveninin devam ettiğini görüyoruz."

KRİZİN İÇİNDEN ÇIKILMASI DAHA KOLAY BİR HAL ALIR MI?

Bugünkü zirvenin siyasi düzeyde ilk toplantı olması en önemli konu. Bu toplantıdan tüm sorunların çözülmesini kimse beklemiyordu ancak bir başlangıç yapılması gerekiyor. Görüşmeler devam ederse, güven verici adımlarla bir neticeye varılacağını düşünüyorum.

Tarafların siyasi olarak bir araya gelmesi ve liderler zirvesine tarafların yeşil ışık yakması hatta Ukrayna'nın direkt hazır olması bizim umutlarımız artırdı.

GARANTÖRLÜK TEKLİFİ GELDİ Mİ?

Rusya ile Ukrayna arasında tarafsızlık dahil bir çok müzakere edilen unsur var. Kapsamlı bir barış anlaşmasının imzalanması masada. Ukrayna'nın bu durumda bazı ülkelerin garantör olması istediğini biliyorsunuz. Bunlardan biri de Türkiye'dir. Kuleba bugünkü görüşmelerde bunu tekrar dile getirmiştir.

Rusya ve Ukrayna görüşmesinden çıkan sonuçları Bakan Çavuşoğlu açıkladıRusya ve Ukrayna görüşmesinden çıkan sonuçları Bakan Çavuşoğlu açıkladı

Son dakika haberi: Antalya Diplomasi Forumu başladıSon dakika haberi: Antalya Diplomasi Forumu başladı

YORUMLAR 38
  • Okuyucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bey sizde Turkiyenin istikrarın garantisi ve gönüllerin efendisi oldunuz
    Cevapla
  • Selami Ekiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir Tenek Yağa melmeketimiziSatmayiz Bahçeli Zo r Zamanların Adami
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Bahçelinin hakkı ödenmez zor zamanlarda koltuğa yapışmadı tehlikeyi gördü Tayyip Erdoğana destek verdi Allah razı olsun vatanını seven devlet yoneticilerimizden.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Oturduğumuz her masada karlı çıkıyoruz devlemiz var olsun patates sogancilar yağcılar Allah rizka kefildir merak etmeyiniz açliktan ölmez siniz sizin gibiler yüzünden sukursuzlugunuz yüzünden bereketiniz yok ölsün fakirler yanlış anlamayın fakir olan şeytandır saytanlasmis insanlar
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    daha 20 sene önce hastanelerden cenazelerini alamayan, muayene için sabah 4 te kuyruğa giren bu millet şu an kendini nimet azgınlığına kaptırmış gidiyor. Bırakın temel yaşamsal ihtiyaçları, lükslerinden bile vazgeçmiyorlar. bugünün fakir sayılan kesimleri 20 yıl öncesinin orta-üst gelir gurubundan daha refah bir hayat sürüyorlar ama nefis doymuyor işte yapacak birşey yok. onu ddda zamanı gelince toprak doyuruyor, o sebepten müslümanlar, liderlerinin yani RASÛLULLAH (S.A.S.) yolundan gitmek için çaba sarfetmeliler, gerisini yüce ALLAH (C.C.) zaten verir...
    Cevapla
  • neco 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah birliğinizi beraberliğinizi bozmasın dahili ve harici hainlere karşı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance