TBMM'de tartışma! AK Parti ve MHP'lilerden Gergerlioğlu'na tepki!

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözleri tartışmaya neden oldu.

TBMM'de tartışma! AK Parti ve MHP'lilerden Gergerlioğlu'na tepki!
TBMM'de tartışma! AK Parti ve MHP'lilerden Gergerlioğlu'na tepki!
GİRİŞ 17.03.2022 20:08 GÜNCELLEME 17.03.2022 20:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, gündem dışı söz aldı. 17 Mart 2021 tarihinde milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili ilgili konuşan Gergerlioğlu, süreç içerisinde yaşananlarla ilgili şöyle konuştu:

"Sayın Şentop'a buradan hatırlatıyorum. Vekillerin bagajlarını aratacağına masandaki Anayasa kitapçığına baksaydın, o Anayasa kitapçığına. Ben kendime söz vermiştim, bu hukuksuzluk bitecek ve milletvekili olarak döneceğim Meclis'e, 'Başka türlü bu Meclis'e girmeyeceğim' diye kendime söz vermiştim. Ne araba bagajı?"

Gergerlioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ilişkin ise 'Anayasa Mahkemesi HDP'yi kapatmalı' şeklindeki tweetleri nedeniyle tepki gösterdi.

Gergerlioğlu'nun sözleri, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin tepkisini çekti.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, bu tür ifadelerin Meclis'e zarar verdiğini belirterek, "Bu tür ifadeler, TBMM'de kullanıldığı zaman, bunun nasıl neticeler doğuracağı, nasıl tartışmalara yol açacağı, konuşan kişi tarafından mutlaka bilinir, öngörülür. Dolayısıyla, tweet üzerinden hiçbir talimat verilmeyeceği gibi Twitter üzerinden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün siyasi partiler siyasi değerlendirmelerini, görüşlerini paylaşır" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Daniş Beştaş'ın da tartışmaya dahil olmasının ardından, Genel Kurul'da kısa süreli karşılıklı laf atmalar yaşandı. Tartışma, oturuma ara verilmesiyle son buldu.

YORUMLAR 8
  • Burjuva Devrimci 2 yıl önce Şikayet Et
    Vekil değil ne olursan ol..Bu bayrak altında yaşıyorsan bu ülkenin ekmeğini yiyorsan bu ülkeye ihanet etmemeyi öğreneceksin..Terörist pkk seviciler vekilliğini tanımıyoruz..Nokta
    Cevapla
  • yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Seçilmişlerin terör suçu işle özgürlüğümü var bu ülkenin milletvekili isen bölgecilik terörcülük bölücülük yapmayacaksın.
    Cevapla
  • İdo 2 yıl önce Şikayet Et
    Gazi meclisimizde PKK'lı vekiller istemiyoruz bizim vergilerimizden aldıkları maaşlar Harram zıkkım olsun.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam h d p vekili değil, fetö kontenjanından h d p de vekil olmuş
    Cevapla
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adami serbest birakan AYM , saka gibi degil mi ? Simdi AYM hdp yi zaten kaptmayacak !! Ustumuzden tank gecmis buz nelerle ugrasiyoruz hala , yazik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!