Son dakika... MGK Bildirisi'nde Karadeniz'de barış için Montrö ve ara buluculuk vurgusu

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki MGK toplantısı sona erdi. Yazılı açıklamada Ukrayna Rusya savaşında Montrö'nün uygulanması yanında ara buluculuk faaliyetinin de sürdürüleceği vurgulandı.

GİRİŞ 23.03.2022 19:23 GÜNCELLEME 23.03.2022 20:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı bitti.

3 SAAT 45 DAKİKA SÜRDÜ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı, yaklaşık 3 saat 45 dakika sürdü.

MONTRÖ VE ARA BULUCULUK

MGK Bildirisinde, "Türkiye'nin Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö'nün uygulanması yanında ara buluculuk ve kolaylaştırıcılık çabalarını sürdüreceği belirtilmiştir. Türkiye'nin Karadeniz'in kuzeyinde yaşanan gelişmelerdeki dengeli duruşu, küresel ve bölgesel barış gayretinin ne derece isabetli olduğu son gelişmelerle görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Başkan Erdoğan liderliğindeki MGK toplantısı sona erdi

Toplantının ardından yayımlanan bildiride, toplantıda, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, milli birlik ve beraberlik ile bekaya yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında Kurula bilgi sunulduğu ve ilave tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi.

Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki son gelişmelerin tüm boyutlarıyla ele alındığı aktarılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Saldırıların bir an önce nihayete erdirilerek ateşkesin sağlanmasına ve iki ülke arasındaki sorunların Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü gözetilerek kalıcı bir şekilde çözülmesine yönelik çabaların artırılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedilmiştir.

Türkiye'nin Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin titizlikle uygulanması da dahil olmak üzere sorumluluklarının gereğini yerine getirmesinin yanında arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetlerini sürdüreceği belirtilmiştir."

Irak'taki siyasi süreçlerin, ülkedeki istikrarı pekiştirecek şekilde ilerletilmesi temennisinin dile getirildiği aktarılan bildiride şunlar kaydedildi:

"Irak halkının güvenliğine ve huzuruna atfedilen önem vurgulanarak terör örgütleriyle mücadelemizin kararlılıkla sürdürüleceği kayda geçirilmiştir.

LİBYA DEĞERLENDİRMESİ

Libya'da büyük fedakarlıklarla tesis edilen sükunetin, Libya halkının huzur ve refaha kavuşması için önemli bir kazanım ve fırsat olduğu değerlendirilmiş, yeni çatışmalara sebebiyet verebilecek adımlardan kaçınılması, kalıcı barış ve istikrarın tesisi için demokratik süreçlerin meşruiyet zemininde işletilmesi çağrısında bulunulmuştur.

Türkiye'nin, sınır güvenliğini ve Doğu Akdeniz'deki haklarını korumadaki kararlılığının, Karadeniz'in kuzeyinde yaşanan gelişmelerdeki dengeli duruşunun, Balkanlar ve Kafkasya'da istikrarı tesis ve sürdürme yönünde sergilediği ısrarın, küresel ve bölgesel barışı sağlama gayretlerinin ne derece isabetli olduğunun son gelişmelerle bir kez daha görüldüğü teyit edilmiştir."

YORUMLAR 8
  • (* . *) 2 yıl önce Şikayet Et
    Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler. Bakara : 186
    Cevapla
  • ((DİKKAT ET)) 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür). ___________Ancak her kimin cezası, kardeşi (öldürülenin velisi) tarafından bir miktar bağışlanırsa artık (taraflar) hakkaniyete uymalı ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir_________. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. _______Her kim bundan sonra haddi aşarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardır. Bakara : 178
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA ETRAFININ KUŞATILDIĞINI GÖRDÜ MÜ?..!! Baltıklardan başlayarak,Romanya, Polonya, Bulgaristan ve Yunanistan Gümülcineye yığınak yapan emperyalizmin; bir taraftan Rusya'yı Kafkaslarda da Ermenistanı Azerbaycana saldırtarak sıkıştırdığını Rusyayı kuşatma hamlelerini görmüştür umarım. Tezkere zamanı bizden “Trabzon limanını da istemişlerdi” !!!? Bu nedenle RUSYA TÜRKİYEYİ GÜCENDİRMEMEK VE SIKI TUTMAK ZORUNDA. Montrö ve Astana süreci var olduğu müddetçe Rusya güneyini sağlama alır.. Geçmişte Türk –Rus ilişkileri kötü olsa da Rusya, Suriye’de, D.Akdenizde Mavi Vatanda, Türkiyeyi gücendirmemeli..Hatta Kıbrıs’ı tanımalı.
    Cevapla
  • bağımsız 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyem işimiz zor ama asla umudsuz değiliz, Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Zati zat 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH a şükürler olsun 20yıldır ilk madde irtica ile mücadele sözünü duymuyoruz
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hay yaşa Allah korusun o günler bir daha gelmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı