Başkan Erdoğan açıkladı! Türkiye'ye gelen Ukraynalı sayısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nin ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'ye gelen Ukraynalı sayısını açıkladı.

GİRİŞ 24.03.2022 22:02 GÜNCELLEME 24.03.2022 22:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya- Ukrayna savaşı gündemi ile toplanan NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi'ne katıldı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ukrayna ve Rusya, Karadeniz'den komşumuz olan 2 ülkedir. Son 11 yıldır Suriye'deki savaşın yükünü adeta tek başına taşıyan bir ülke olarak bölgedeki sükunun sağlanması için çalışıyoruz. Taraflar arasındaki müzakereleri yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Müzakere sürecini kolaylaştırmak için birçok adım attık. Müzakerelerde bazı noktalarda ilerleme kaydedilmesini ihtiyatlı iyimserlikle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.



"DÜNYADA EN FAZLA MÜLTECİYE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ÜLKEYİZ"

Montrö Sözleşmesinin sağladığı yetkileri Karadeniz'de gerilimi azaltmaya yönelik kullanıyoruz. 56 TIR bölgeye insani yardım göndermiş durumdayız. Göndermeye de devam ediyoruz. Türkiye'ye giriş yapan Ukraynalıların sayısı ise 60 bine yaklaştı. Gerek AFAD, Kızılay gibi resmi kurumlarımız sahada büyük özveriyle çalışıyorlar. Son 8 yıldır dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan bir ülkeyiz.

YORUMLAR 10
  • yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok acıki elin kuffarı müslümanları şstemiyor peki müslüman olduğunu iddia eden bizim vatandaşımıız neden kuffara hoşgörülüde neden müslümanlara karşı şedid. Doğru olan mazluma kucak açmaktır Türkiye doğru olanı yapıyor biz hoşlanmasakta gerçekler ortada
    Cevapla
  • suphi 2 yıl önce Şikayet Et
    bu kafayla devam ederseniz seçimlerde büyük hezimet yaşayacaksınız
    Cevapla
  • veli 2 yıl önce Şikayet Et
    suriyeliler le takas edelim,
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynalılara yardım ederiz. Onlar Suriyeli erkekler gibi Bodrum'da Antalya'da çete çete gezip kadınları ve turistleri rahatsız etmiyorlar. Ukraynalı erkekler düşmana karşı memleketlerini savunuyorlar.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    ama bütün sırrı bozdun yaaa
    Cevapla
  • dede korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    mülteci karşıtları bakkal amcaya karamele almaya gittiler galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!