Kabine toplandı: Ekonomi ve Ukrayna-Rusya savaşı gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine toplandı. Ekonomiden dış politikaya birçok konu Kabine'nin ana gündem maddeleri olacak. Toplantıda Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum da görüşülecek.

GİRİŞ 28.03.2022 16:01 GÜNCELLEME 28.03.2022 16:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Kabine'nin gündeminde birçok önemli konu yer alıyor.

ERDOĞAN'IN NATO TEMASLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi temasları, ikili görüşmeler ve liderlerle yüz yüze görüşmeleri Kabine'nin görüşeceği konular arasında.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Ukrayna-Rusya savaşının bölgesel yansımaları, Türkiye'nin arabuluculuk girişimleri ve savaşın sona ermesi için çabaları da Kabine'nin gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Karadeniz'in kuzeyinde yaşanan sıcak temaslar Kabine'de ayrıntılarıyla ele alınacak.

EKONOMİDE ATILACAK ADIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine'de ekonomi de masaya yatırılacak konular arasında.

Enflasyonla mücadele Erdoğan ve bakanların ele alacağı mesele olacak. Bunun yanı sıra temel gıdalara erişim ve stokçuluk yapanlarla ilgili de Kabine'de görüş alış verişinde bulunulacak.

Yaklaşan Ramazan Ayı öncesi ekonomide atılacak adımlar ve tedbirler görüşülecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele de Kabine'nin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. FETÖ, PKK, DEAŞ, PYD/YPG terör örgütleri başta olmak üzere terörle mücadele adımları ele alınacak.

Bölgesel gelişmeler bu kapsamda ayrıntılı görüşülecek.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

YORUMLAR 14
  • yılmaz kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı için bu tüketici kredisi faiz yüksek 24degil 60 olması için Cumhur başkanımız yardımcı olsun düğün yapacağız her şey pahalı Allah emanet olun cevap bekliyorum
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Belli kalemlerde ekonomik kriz Dünya genelinde büyük bir sorun haline gelmeye başladı fakat Türkiye'deki kriz her kalemde korkunç boyutlara doğru ilerliyor. Hükümet ne yaparsa yapsın bir türlü önüne geçemiyor ve geçebileceğe de pek benzemiyor. 22 yıl önce İMF' ye verilen taahhütler doğrultusunda yapılan özelleştirmeler sonucu maalesef ekonomi battı. Türkiye şimdiye kadar özelleştirmelerden gelen sıcak para ile ekonomiyi ayakta tutuyordu. Sıcak para bitti ve korkunç son kaçınılmaz oldu. Hükümete üzücü bir haberim daha var. Rusya ile Ukrayna arasında arabulucu olduk ama vatandaş pek oralı değil. Vatandaşın derdi bitmek tükenmeyen bilmeyen zamlar.
    Cevapla
  • haz ve menfaat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tembel kişinin zengin olmak için tüm dalkavuklukları yapıp ömrünün sonuna gelip hasta olduğunda bütün ömrünü çalmak için harcadığını fark ederek zengin olma düşüncesinin bir ömür boyu zihninde taşımaya değmediğini görmesi de büyük bir hayal kırıklığıdır. bu taşınan erdemsizliğin iki nedeninden biri gözün sadece eşyayı görebilmesi, ikincise ise zihnin erdemsizlikleri görmek istememesinden kaynaklanır. erdemsizliklerin zihinlerini perde gibi örtmesinin nedeni diğer insanların sefaletinden duyulan sadist ve mazoşist haz ve menfaatin verdiği hazdır.
    Cevapla
  • çalmak 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan doğal olarak başkalarıyla kendisiyle ilgili hisleri açısından empati kurar, bu durum,kişisel çıkarın adaletsizliğin oluşumunun ilksel güdüsüdür. Yandaşların çıkarına yönelik empati kişisel menfaate eşlik eden ahlaki onayın kaynağıdır. İnsanların servet sahiplerini beğenmesinin nedenlerinden biri, servet sahiplerinin mülklerinden sağlamayı hayal ettiği kişisel menfaatidir. Zengin olmayan birisinin zengin olanları görüp sahip olduklarından büyülenerek her türlü erdemi acımasızlıkla çiğnemesinin nedeni budur.
    Cevapla
  • çıkar kaygıları 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların kendi çıkar kaygıları yandaşlarından haz, yandaşlarının acısından acı duymalarına neden olduğu için yandaşları ile rahatlıkla empati kurabilirler. Menfaatten kaynaklanan duygular yandaşlarına iyilikseverlik veya muhalefete öfkeye yol açar. Bunların davranışları kendi tutkuları ve tarafsız gözlemci olarak adlandırdıkları duygular ile geçen mücadeleye sahne olurken, kişisel menfaat her zaman ağır basar. Davranışları ve duyguları, içselleştirdikleri görüşleri doğrudan kişisel menfaatlerinin kontrolü altındadır. Menfaatin bireylere yaşattığı his benzer derecedeki bir mutluluktan daha fazladır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu