Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristanlı, Finlandiyalı mevkidaşı Radev ve Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü. Görüşmelerde ikili ilişkiler, Rusya-Ukrayna savaşı ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli görüşmeler
GİRİŞ 04.04.2022 17:19 GÜNCELLEME 05.04.2022 10:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Almanya ilişkileri ve Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgesel konular değerlendirildi.

Görüşmede, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri güçlendirmenin ve her düzeyde yakın iş birliğini muhafaza etmenin önemine işaret eden Erdoğan, Ukrayna'daki savaşın sona ermesine yönelik çabalarını kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.

ERDOĞAN, FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Finlandiya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye-Finlandiya Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi'nin ilk toplantısının haziran ayında Ankara'da gerçekleştirilecek olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

İçinde bulunulan dönemde savunma sanayii alanında iş birliğinin öneminin arttığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yönelik askeri malzeme ihracının önündeki engellerin kaldırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Rusya-Ukrayna savaşına dair de değerlendirmelerde bulunulan görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkes sağlanması ve insani koridorların açılması yönündeki girişimlerini sürdürdüklerini belirtti.

BULGARİSTAN CUMHURBAŞKANI'YLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Bulgaristan ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Radev'in ikinci defa üstlendiği Cumhurbaşkanlığı görevi için tekrar tebriklerini iletti.

Erdoğan, dost ve müttefik Bulgaristan ile mevcut köklü ilişkileri ulaştırma, ticaret ve savunma sanayii başta olmak üzere her alanda daha ileriye taşıma kararlılığıyla hareket ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Rusya-Ukrayna savaşı ve bölgesel etkilerine dair de değerlendirmelerde bulundu.

KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI TOKAYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte, doğu-batı güzergâhında Hazar geçişli Orta Koridorun geliştirilmesine duyulan ihtiyacın daha da arttığına işaret etti.

Bu kapsamda Türkiye ile Kazakistan arasında taşımacılık alanında tam serbestinin sağlanması zarureti ortaya çıktığını, bu konuda somut adımlar atmanın faydalı olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, görüşmede, karşılıklı olarak Ramazan tebriğinde de bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan görüşmelerine dair Twitter'dan yatığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız lider diplomasisine hız kesmeden devam ediyor. Bugün de Bulgaristan, Finlandiya, Almanya, Kazakistan ve Sırbistan liderleriyle yaptığı telefon görüşmesinde ikili ilişkileri geliştirecek adımları ve Rusya-Ukrayna savaşı dahil bölgesel konuları istişare etti. Cumhurbaşkanımızın bölge ve dünya barışını tesis etmeye yönelik samimi gayretleri, ülkemizin istikrarlaştırıcı gücünü pekiştiriyor. Büyüyen diplomatik ve insani kapasitesiyle Türkiye'nin önemi, krizlerin çözümü için sunduğumuz yapıcı ve gerçekçi katkılarla daha iyi anlaşılıyor. Dünyanın, Türkiye'nin dostluğunun insanlık için sağlayacağı kazanımların farkına varması milletimiz için iftihar vesilesidir. Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği, 'Adil bir barışın kaybedeni olmaz' anlayışıyla, bundan sonra da barış, istikrar, diyalogu teşvik etmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • (* . *) 1 yıl önce Şikayet Et
    Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler. Bakara : 186
    Cevapla
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak abd bu savaşı uzatmak için elinden gelen şeytanliğı yapıyor.
    Cevapla
  • İskender 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıla yolunda Bulgar Kuvvetleri zulüm saçıyor milletin colasına kadar göz dikiyorlar.. buna itirazı olanı da kenara çekip ferman okuyor..
    Cevapla
  • Tayyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde vatandaşla konuşun halini dinleyin...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım esnaf can çekişiyor Bankaları devlet himayesini alın sizin en büyük düşmanınız bankalar. Hem esnafı hemde halkı bitiriyor
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    faiz haram Allah ve peygambere savaş açan kaybeder.esnafta bile bile savaşa giriyor ve kaybediyor her şeyini.kanaat ve şükür bitmiş.dünya malına tapanlar sonunu görmüyor.
    Cevapla
  • Gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankadan para alırken düşüneceksin sonra ödeyemiyoruz icra geldi işyerim kapandı diyenler çok olacak bunlar daha iyi günlerimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü