İstanbul'da toplu ulaşıma ve konutlarda kullanılan suya zam geldi. Konuyla ilgili, İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Haber7 Muhabirinin sorularını yanıtladı. Göksu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bir taraftan ulaşım bir taraftan su. İBB Başkanı İstanbulluların ulaşmak istediği her şeye zam yapıyor. Peki temel sloganı neydi? ‘İstanbul’da her şey ucuzlayacak.’

Dün İSKİ Genel Kurulu toplandı. İBB Başkanı olağanüstü Genel Kurullar ile zam talebi oluşturmaya başladı. İstanbul’da bugün ulaşıma yüzde 40 zam geldi. İETT’ye bugüne kadar gelen zam oranı ne? Yüzde 111. Yüzde 40 da bugün geldi. Ne yapar? Yüzde 151. Yani bir bilet 2 Lira 50 kuruştu şimdi 7 Lira 66 kuruş. Eğer UKOME’dekiler direnmeseydi bu 8 Lira 50 kuruşa çıkacaktı. Yani 4 kat artacaktı.

"HANİ HALKÇIYDINIZ?"

Hani ulaşıma zam gelmeyecekti? Hani siz halkçıydınız? Dünya’da küresl ekonomik dalgalanma var mı? Var. Bu dalgalanmayı fırsata dönüştürmek istiyorlar. Devlet ise bu küresel dalgalanmadan oluşan ekonomik problemleri ortadan kaldırmak ve halka yansımasını minimize etmek için tüm fedakarlıkları ortaya koyuyor. Bunlar da halka yük üstüne yük getirmeye çalışıyorlar.

"ÜÇTE BİR ORANINDA ZAM YAPSAYDINIZ"

Akaryakıt artmış. Peki toplu taşımada akaryakıtın maliyet giderleri arasında oranı ne? Üçte bir. Üçte bir oranında zam yapsaydınız. Maalesef bunu bir fırsata dönüştürerek İstanbul halkından intikam alırcasına bir öğrenci için, asgari ücretle çalışan bir insan için bu yaptıkları zammın nasıl karşılanacağını, onların hayatında nasıl travmalar oluşturacağını İBB Başkanı düşünsün. Ama İBB Başkanının düşüncesinde İstanbul yok. İBB Başkanı kendi siyasi kariyer planlaması için Belediyeyi sponsorluk merkezi olarak görüyor. Onun gözünün tek gördüğü şey para, para, para.  

"YA AK PARTİ MECLİS'TE OLMASAYDI?"

İBB su zammı ile başladı. Her ay su zammı için toplanıyoruz ama mutabakat sağlanmadığı için ortak nokta bulunamıyor. Yine teklif getirildi. Gerçekten çok acayip bir teklif getirdiler. Şu an bir metreküp suyun satış fiyatı 5 Lira 56 kuruş. Getirdikleri resmi teklifte bir metreküpün satış fiyatı 10 Lira 80 kuruş. Yani iki katı. Bu resmi görünen. Hakikatte bir metreküp suyun satış fiyatını 13 Lira 12 kuruş olarak teklif getirdiler. Yaklaşık 3 katı. Yani yüzde 136 zam ile geldiler. Biz de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bunu kabul etmeyeceğimizi söyledik. Kendilerine bir maliyet hesabı yaptık. Onlar da yaptı. İSKİ, ‘17 buçuk milyar lira paraya ihtiyacımız var’ dedi. Bizim yaptığımız hesapta 12 Milyar 650 milyon lira para ihtiyacı çıktı. Bu para ile ilgili ‘Çalışmayı yapın, revize edin’ dedik. Yaklaşık yüzde 136’lık zam talebini yüzde 48’e çekerek meclisten geçirdik. Ya AK Parti olmasaydı Meclis'te? 

Yorumlar 159 Yorum Var
  • altıok masada 07.04.2022 18:42
    Her şey sahada güzel olacak dedukdaa bodrumda işlerim bitmedi geleyim bakacaz o işlere ..
  • Çiçek 07.04.2022 18:37
    SİNİRİMİ BOZUYORLAR. 2 nokta 50 den BAK 7 ÇIKARMIŞSIN BELEDİYE YA İMAM OGLU SEN GELDİN zam yaptın ama fazla fazla Paralar nereye gidiyor dansıçılara heykeller para veriyorsun bu halkı niye düşünmüyorsun İKTİDAR OLMASA DAHA FAZLA ZAM YAPARLAR Bence
  • BÜNYAMİN ARSLAN 07.04.2022 17:38
    Ülkenin ekonomik durumu iyi değil... petrol yükseldi zam kaçınılmaz kim ister ki zam gelsin.
  • Mert elazigli 07.04.2022 17:24
    Iyi oluyor istanbulluya güzel oluyor
  • Caner 07.04.2022 17:10
    İstanbul kılar düşünsün
Daha fazla yorum görüntüle