TRT Haber'in canlı yayınına katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Et ve Süt Kurumu'na yapacağını duyurduğu ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu. Kirişçi, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasındaki iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını söyledi.

Bakan Kirişçi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma değinirken "Bu ülkede aç ve açıkta olan kimse yok. Bu ülkenin çocukları da dahil yediden yetmiş yediye herkesi doyuran bir tarım sektörü var Güçlü bir gıda sektörümüz var. Bu memleketimiz 20 yıllık iktidarımız döneminde bir kıtlıkla bir yoklukla hiç tanışmadı " dedi. 

140 MİLYONLUK ÜLKEDE  'ÇOCUKLAR AÇ YATAĞA GİRİYOR DENMESİNİ', MİLLETİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

Türkiye'nin 65 milyon olan nüfusunun 85 milyona çıktığına değinen Kirişçi sözlerini şöyle sürdürdü "5 milyon mülteci ile nüfus 90 milyon, 50 milyonun üzerinde de turist. Burada kalkıp çocukların aç yatağa girdiğini bunların açlıklarıyla ilgili konuşmak üzere ilgili kurumlara gidip bunları konuşmak istediklerini söylüyor olmaları bu toplumun takdirlerine bırakıyorum." dedi. 

"TÜRKİYE'DE ANA MUHALEFET DİYE BİRŞEY KALMADI"

Kılıçdaroğlu'nun  bu yaklaşımının alışkanlık haline geldiğine değinen Kirişçi,  geçmiş örnekleri de hatırlatarak "Geçmişte yaptıklarına bir eklenti yapılmak isteniyor. Gıda konusu siyasete malzeme edilebilecek bir konu asla değil. Bu tarz da tarz değil. Ben niyetin kendi söylediği gibi olmadığını söylüyorum. Ülkede ana muhalefet diye birşey kalmadı ama bir muhalefet parti liderinin böyle bir tweet atmasını doğru bulmuyorum. bu ülkeye hizmet eden bir durum değil" Bizim açta açıkta kimsemiz yok. Bu ülkenin üreticileri de ülkenin karnını doyurmak için  gece gündüz çalışıyor" dedi. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ET VE SÜT KURUMU PAYLAŞIMI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok! Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 32 Yorum Var
  • Misafir 09.04.2022 02:41
    Sayın Kılıçdaroğlu 20 yıl muhalefette kalmakla Guinness rekorlar kitabına geçmeli bence . Herkesin rekoru kendine uygun oluyor!!!!
  • Mehmet 08.04.2022 12:38
    Kıtlık yok, doymayan stokçular var
  • Akif 08.04.2022 12:04
    Bu bakan bu işi çözecek inşallah
  • 123 08.04.2022 12:03
    İstediğini paylaşsın Türkiye düşmanı olduğunu her seferinde gösterdi. Ağzıyla kuş tutsa ona bu ülkede iktidar yapmazlar 2023 haziranında da ana muhalefet partisi olmasını da elinden alacağız.
  • Tuna Agir 08.04.2022 12:03
    Kemal lın heryerı iftar heryeri yalan kokuyor
Daha fazla yorum görüntüle