AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan asgari ücret açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücret zammına dair, "İlgili bakanlıklarımız takip ediyor, gelen verilere göre enflasyon altında bir durum ortaya çıktığını görürsek müdahaleden kaçınmayız" dedi.

GİRİŞ 10.04.2022 14:53 GÜNCELLEME 10.04.2022 14:53
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Kanal7 ekranlarında Başkent Kulisi programında bu hafta Mehmet Acet'in konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ idi. 

İşte Hamza Dağ'ın açıklamalarından satır başları:

Seçimlere 14 ay var ve tam olarak seçim havasına girdik diyemeyiz. Biz yeni sistemle birlikte beraber seçimlerin zamanında yapılacağını söylemiştik. 2018'den bu yana erken seçimi hep telaffuz ettiler de ama herhalde artık umutları tükendi. Muhalefet tarafından artık erken seçim dile getirilmiyor. Biz stratejilerimizi ortaya koyuyoruz. Aslında siyasette hayatımız 5 yıl 5 yıl geçiyor. Her zaman 5 yıl sonrasını planlamaya gayret ederiz. 

Muhalefetin adayıyla ilgili de ilginç gelişmeler oluyor. Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki Cumhur İttifakı'nın adayı Sayın Erdoğan olmayabilir dedi. Ben de diyorum ki Allah muhalefetin de zekisini versin. Bu akla mantığa uyan bir ifade değil. Biz ilk günden beri adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylüyoruz. Muhalefetin adayı için daha çok isimler telaffuz edilir. İsim isim bakacak olursak İBB Başkanı bu işe istekli olduğunu, aslında konsantrasyonunun İstanbul'da olmadığını gösterecek tavırlar ortaya koyuyor. Seçim yaklaştıkça bu aday konusunu açıklayamayacağız gibi söylemler dolanıyor. Benim anladığım bu konuda olabildiğince isim söylemeden bu süreci devam ettirmek istiyorlar. Muhalefet ısrarla aday belirleme süreçlerinde sürekli rol çalan bir durumda. Son dönemki Mansur Yavaş ile ilgili hamlelerde bunu görüyorum. Sosyal medyayı takip eden izleyicilerimiz yorumları görebilir. Mansur bey ikinci levela geçti, Beren Saat ile önce bir tanıtım. O da topa girme mecburiyetine girdi. İstemem yan cebime koy diyordu ama şimdi "Ben de buradayım" diyor. Bu oyunun bir parçası, "Ben de varım". 

"6'LI MASADAN ORTAK ADAY ÇIKMAZ"

O 6'lı masadan ortak bir aday çıkacağını sanmıyorum. Liderleri tanıyoruz, huylarını biliyoruz. O masadan isim çıkmaz. Duruma göre çoklu aday ile seçime girme durumu oluşabilir. Bu 6'lı artı sekizi bir araya getiren irade bunlara bir şekilde ortak adayı dikte ederse ancak olabilir. Bu 6'lı ittifakı bir araya kim getirmişse yine onlar dikte edecektir. 

Bir araya geldiğinizde bir araya gelme gerekçeleriniz gerekiyor. Bir amaç doğrultusunda buluşmak gerek fakat bunlar aday konusunda bile anlaşamıyor. İki senedir yaşadığımız hadiseler ortada. Türkiye olarak 2013'ten bu yana yaşadığımız sokak olayları, darbe girişimleri ortada. Bu haliyle 6 artı 8 partinin durumu ortada. 

ENFLASYON İÇİN TARİH VERİLDİ

Akılcı olmak zorundasınız, şimdi genelde biraz konu dağılacak ama iktidarda olacaklar muhalefetteyken farklı bakıyor. Muhalefet normalde çok kolay laf söyler. Biz burada realiteyi ortaya koymamız lazım. 2 senedir pandemiyle karşı karşıyayız. Önümüzü görme konusunda hepimizde soru işaretleri vardı. Bu yöneticiler konusunda zorlu bir süreç. Siz bir karar almak zorundasınız ve bu halkı etkiliyor. Bunun ekonomisi duruyor, gündelik yaşayanların ihtiyaçları var. Buraya da bir fon ve finans ayırmanız lazım. Bunu yönetmek çok zor iştir. Biz krizlere alıştık fakat belirsizlik üzerine bir şey inşa etmeye çalışmak çok zor süreç. Biz belirsizliği geride bıraktık. Biz önümüze daha açık ve net bir şekilde bakıyoruz. Pandemiden sonra emtia fiyatları arttı. Bunun mazeretlerine sığınmıyoruz. Bizim işimiz şuanda bu enflasyon sıkıntısını aşağı indirmek. Enflasyon Haziran ayından sonra düz bir çizgiye ulaşacak ve Kasım ayından sonra düşmeye başlayacak. 

Şu kısa vadede belki çok etki doğurmayacaktır ama Rusya-Ukrayna savaşı özel enerji koridorları konusunda lehimize işleyecek durumlar söz konusu. Avrupa, Rusya ve Ukrayna'dan çıkan açığını bizimle kapatmak zorunda ve bizim bunun için hazırlık yapmamız gerekiyor. 

ASGARİ ÜCRET, EMEKLİ VE MEMURLARA ZAM TALEBİ

Enflasyonun altına kimseyi ezdirmeyeceğiz dedik ve ezdirmedik. Yüzde 30-40 zamlarla bunu ortaya koyduk. Burada özellikle ticari hayata baktığımızda hareketlilik devam ediyor. Sabit gelirliler konusunda hamleler yapmamız lazım. Asgari ücretle ilgili bir irade ortaya koyduğunuz herkes kendi çalışanlarına bir artış koymuş oluyor ve insanların alım gücünü bir seviyede tutmaya çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen verilere göre zaten Temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, asgari ücretle ilgili Aralık ayında konuşuluyor. Ama gelen verilerin enflasyonun altında kaldığını görürsek, gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz. 

"ERBAKAN HAYATTA OLSAYDI KARAMOLLAOĞLU'NU PARTİYE ALMAZDI"

Hamza Dağ'dan Temel Karamollaoğlu'nun "Erbakan hayatta olsaydı CHP ile beraber olurdu" sözlerine tepki:

Necmettin Erbakan hayatta olsaydı Karamollaoğlu gibi tipleri Saadet Partisi'nin kapısından içeri almazdı. Karamollaoğlu'nun sözleri Erbakan'ı sevenlerin gönlünü incitmiştir. 

BABACAN VE DAVUTOĞLU'NA TEPKİ

Bakanlık, genel başkanlık, başbakanlık yapmış isimler var ve bu isimler hırsları akıllarının önüne geçmiş insanlar. Şuanda görünen tabloda CHP'nin vagonu olmayı tercih etmiş vaziyetteler. Biz Allah bize ömür verdiği sürece Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlığını terk etmeyiz. Bizim bu konudaki bakışımız buna dönüktür. 

2023 SEÇİMLERİNE DOĞRU

Halkımız yine çözerse Erdoğan çözer diyor. Bu sorunları çözecek olan yine biziz. 20 sene boyunca biz seçimle buraya kadar geldik ve 15 seçimi kazandık. Recep Tayyip Erdoğan vatandaşa yaptığı hizmetlerle oluşturduğu güven önemli. 2023'ten sonra Türkiye çok daha iyi yerlere gelecek. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 171
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    zindandan maksat mümin duyarlıdır geniş insan değildir. dert eder. rabbine kavuşmak. vusalatı ile yanıp tutuşur. haksızlığa karşı eriyip biter.elinden birşeyde gelmez. ahir zaman misal. ahlaksızlık.yaradana karşı sorumsuzluk dert eder. münafıkta fasıkta umursamaz.yan gelir yan yatar dünya lezetleriyle meşgul olur. bu yüzden mümimde her daim üzülür.en sevdiklerine bile hakkı anlatamaz duruma düşer.kötülenirler.kovulurlar. hak bir söz edince. dertleri ha bre katlanır.rahat huzur bulamaz başına bomba yağar. v.s
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c KULLARINA eziyet etmez , MERHAMET EDER , azap ayetleri vardır , Dünyanın Samimi Müslümanlara ihtiyacı var , Kimseye zararı olmayan ALLAHTAN c.c korkan samimi müslümanlardır . iyiler iyilerle beraber kötüler kötülerle beraberdir .
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    3 , 5 kişinin çalıştığı küçük ölçekli işletmeler ne yapacak mevcut durumda zaten zor para kazanıyoruz.Korona virüs derken bitmek bilmeyen bir yükselişte olan döviz kuru ve zamlar.Bir de Rusya , Ukrayna savaşı ile gelen zamlar say say bitmiyor.Asgari ücrete zam yapıldı ama yapılan zamlarla asgari ücrete yapılan zammın hiç bir önemi kalmadı.Tamam asgari ücrete zam yapılsın hatta 6 binlira olsun peki ondan sonra.Döviz kuru ve zamlar böyle devam edecek mi asıl mesele bu.
    Cevapla
  • Tugi 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyt
    Cevapla
  • EYT 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hangisine güven güveneceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor