İmamoğlu'nun siyasi çizgisine itirazı olduğunu ifade eden Özdağ, "Diyarbakır'a gidip HDP'nin siyasallaştırdığı bir sözde anıt önünde fotoğraf çektirip, İstanbul'a gelip Orhun Abideleri'nden bahseden siyasetçiye güven duymuyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde ABB başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanlığı adayı olarak göreve çağırarak çeşitli polemiklerinin fitili ateşleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu kez CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın konuğu oldu.

Türk siyasetinin HDP'nin elinde esir olmasından ve HDP şantajından kurtulması gerektiğini söyleyen Ümit Özdağ, HDP'nin çekirdek oyunun yüzde 7-8 düzeyinde olduğunu belirterek "Bunun üstündeki oy genellikle sol ve liberal çevrelerden barajı aşsın diye gelen oydur. Ancak Millet İttifakı içindeki bazı unsurlar geniş vatansever kimseleri görüp onların oyuna talip olmaktansa içinde bulundukları siyasi bloklar ve HDP'nin dayatmalarının esiri haline getiriyorlar. Biz Zafer Partisi olarak HDP'nin hiçbir dayatmasının Türk siyasetini esir almasına izin vermeyiz. 

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ, İMAMOĞLU'NU DESTEKLİYOR"

Ümit Özdağ, kamuoyunda Mansur Yavaş'la birlikte adaylık için en fazla ismi geçen isimlerden olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuştu. Selahattin Demirtaş'ın "Fikir beyan etmem doğru olmaz ancak ben şahsen Ekrem Bey'i de takip etmeye çalışıyorum" ifadelerinden hareketle Demirtaş'ın İmamoğlu'nun desteklediğini söyleyen Özdağ, "Ümit Özdağ da Mansur Yavaş'ı destekliyor" dedi.

"POLİTİKALARINI OPORTÜNİST BULUYORUM"

Açıklamalarının devamında Özdağ, "İmamoğlu'nun kazanma ihtimali yüksek olsaydı ki değil, hiçbir çalışma bunu göstermiyor. Ben İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçildikten sonraki politikaların çok oportünist olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

HDP VE DİYARBAKIR ZİYARETİ

İmamoğlu'na güven duymadığını söyleyen Özdağ, "Diyarbakır'a gidip HDP'nin siyasallaştırdığı bir sözde anıt önünde fotoğraf çektirip , İstanbul'a gelip Orhun Abideleri'nden bahseden siyasetçiye güven duymuyoruz. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Onun için İmamoğlu değil, toplumda karşılığı Mansur Yavaş'ı destekliyoruz." dedi.

Yorumlar 27 Yorum Var
  • Misafir 16.04.2022 18:57
    Mansur yavaş ülke yönetemez avrupada bu sessizliğiyle vatanı müdafa edemez anca belediye başkanlığı yakışır bence yerinde dursun ankaraya yakıştı görüşüm yoksa onuda kaybeder imam oğluna gelince oda sinsi pkk ile el ele benim görüşüm neden bunca emeği veren kemal kılıçtar oğlu başkan olmuyor anlamadım güvenmiyormusunuz başkanınıza ayıp
  • Koca 12.04.2022 09:56
    imamoğlu fetöden çok şey kapmış. ülkeye hayrı olmaz
  • küskün 12.04.2022 09:31
    birde adam sanıp senin partine oy verecektim
  • Yılmaz 12.04.2022 09:22
    Mansur yavaş denince aklıma senet sepet işleri geliyor..aklımda deli sorular uçuşüyor niyeki..!
  • YAŞAR DOLU 12.04.2022 09:12
    Sen aday olsana niye mansuru destekliyorsun. Senin ne kadar oyun varki
Daha fazla yorum görüntüle