CHP'nin iddialarına AK Parti'den yalanlama!

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül'ün Aydın Geri Gönderme Merkezi hakkında Meclis Başkanlığı'na sunduğu önergenin yalan ve yanlış bilgilerle dolu olduğunu söyledi.

CHP'nin iddialarına AK Parti'den yalanlama!
CHP'nin iddialarına AK Parti'den yalanlama!
GİRİŞ 07.05.2022 12:55 GÜNCELLEME 07.05.2022 12:55

Yazılı bir açıklama yapan AK Partili Metin Yavuz, "Önerge göstermektedir ki, Sayın vekile yine yanlış bilgiler verilmiş. Bizler her zamanki gibi milletimize olan sorumluluğumuz gereği yanlışları doğruya çevirmeyi sürdüreceğiz. Doğruları sıralamadan önce Süleyman Bülbül’e ve yol arkadaşlarına tavsiyem siyaseti dürüst yapmalarıdır. Siyaseti dürüst yaparsanız, Türkiye ve millet kazanır. Çamur at izi kalsın yöntemiyle yaptığınız siyasetin kimseye faydası olmaz" dedi.

İDDİALARA YANIT

Sadece son birkaç ay içerisinde Aydın Geri Gönderme Merkezi’nin Şeref Malkoç ve Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında, vali yardımcıları, ilgili kamu kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları, insan hakları ve jandarma yetkililerinden oluşturulan komisyon tarafından Aydın Geri Gönderme Merkez'nin defalarca denetlendiğini belirten Yavuz, "Bu ziyaretler ve denetim sonucunda, kötü muamele ve hak ihlallerine dair herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiştir" ifadelereni yer verdi.

Aydın Geri Gönderme Merkezi’nde barınanların günde en az 6 saat havalandırmaya çıkarıldığını, 20’ye yakın ankesörlü telefondan haberleşme ve iletişim haklarını sınırsız kullandıklarını ifade eden Metin Yavuz, "Siyaset, yalan ve iftira üzerinden yapılan bir şey değildir, olmamalıdır.Türkiye’nin dört bir yanı karmaşık durumdayken, iç karışıklıktan medet umarak çamur at izi kalsın mantığıyla, ucuz iç siyaset malzemeleri kullanılarak bir yere ulaşılamayacağını 6’lı ittifakın hala anlayamamış olması düşündürücüdür. Bu tip yaklaşımlar, bu yalan ve yanlış bilgilerle kurulan algı operasyonları tarihte birçok kez hezeyana uğramıştır, uğramaya da devam edecektir" görüşünü dile getirdi.

KAYNAK: MANSETAYDIN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'