CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan'ın izin alamadığı için BM'ye gidemediği iddia ederek, "BM'ye Suriye'deki savaşın bitmesi gerektiğini söyledim. İnsanların öldüğünü söyledim. Erdoğan yapamadı bunu. Niçin. Patrondan izin alamadığı için. Emperyal güçlerden izin alamadığı için..." açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bu konuda çok iddialıyım. Suriye'de iç savaş çıktığı günden beri en tutarlı söylemleri söyleyen parti CHP'dir. Egemen güçlerin talebi üzerine bizi suçladılar.

Devlet yönetimi şahsileştirilemez. Devletin yönetimini şahsileştirirseniz o ülke sorunlardan bir türlü kurtulamaz. İki alanın şahsileştirildiğini görüyoruz. Ekonomiyi, dış politikayı şahsileştirdik.

Suriye'yle ilgili 91 Meclis araştırma önerisi verdik. Yanıt bile vermediler. Kibirle bir devlet yönetilmez.

"ERDOĞAN İZİN ALAMADIĞI İÇİN BM'YE GİDEMEDİ"

Daha ‘Kabahat Suriyeli de değil sınırı kontrol edemeyen hükümettedir’ dedim. Kabahat sınır kavramını yok edende. Onlar yönetiyor ülkeyi ben yönetmiyorum ki. Sosyalist Enternasyonal üyesiyiz malum. Dedik ki mutlaka bir Suriye Çalışma Grubu oluşturun dedik. Bunların yapamadığını yapmaya çalıştık. Ana muhalefet olduğumuz halde yapmaya çalıştık. Biz ülkemizi seviyoruz.

BM Genel Sekreteri’ne ayrıca bir mektup göndererek olaylara dikkatini çektim. Yeri gelince üfürüyorsun ‘Dünya beşten büyüktür’ diye. Bir mektup yazamadın mı sen? BM’ye gidemedin mi sen? Patrondan izin alamadığı için. Emperyal güçler izin vermedi.

ERDOĞAN BM'DE SURİYELİ MÜLTECİ PLANINI AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Türkiye'nin önerdiği sınır boyunca 480 kilometrelik hatta 3 milyona kadar Suriyelinin yerleşebileceği güvenli bölge planını açıklamıştı.

Yorumlar 172 Yorum Var
  • Muammer 13.05.2022 19:31
    Kızılay çadırının önünde durup Kızılay yok diyenden ne beklenir
  • Müslüm 11.05.2022 13:21
    Kilicdaroglu aslinda cok iyi bir baskan. Onu benim Manikür/Pedikür dükkanima transfer etmek istiyorum. Bana yardimci ola bilecek birisi varmi?
  • bülent 11.05.2022 09:02
    Bu adamın dünyadan haberi yok, Türkiyeden de, anlamak mümkün değil, bu adam hakkaten psikiatrik vaka ya....
  • Reise selam 11.05.2022 02:27
    Bu adam kesin bişey içiyor.kafa bulanık.acil vaka . ...
  • Reise selam 11.05.2022 02:02
    Yalan makinası. Yüzsuzlugun zirvesi.
Daha fazla yorum görüntüle