Destici: Türkiye kendi balistik ve nükleerine sahip olmalı!

BBP lideri Destici, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine "evet" dememesi gerektiğini söyledi. Destici ayrıca, Türkiye'nin kendi balistik füzeleri ve nükleerine sahip olması gerektiğini de belirtti.

Destici: Türkiye kendi balistik ve nükleerine sahip olmalı!
Destici: Türkiye kendi balistik ve nükleerine sahip olmalı!
GİRİŞ 21.05.2022 14:49 GÜNCELLEME 21.05.2022 15:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik sürecine karşı Türkiye'nin tutumuna ilişkin açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, balistik füze ve nükleer hakkında da dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Destici, Partisinin Ankara Konağı'ndaki Genel İstişare Toplantısı öncesinde siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE, FİNLANDİYA VE İSVEÇ'E 'EVET' DEMEMELİ"

Türkiye'nin dış politikada ve NATO'nun genişlemesi konusunda milli ve bağımsız adımlar attığını belirten Destici, şunları söyledi:

"PKK'ya, PYD'ye, YPG'ye, terör örgütlerine kucak açan, onları besleyen, Türkiye düşmanlarının yanında duran ve onlara arka çıkan İsveç ve Finlandiya, bu tavırlarından vazgeçmediği sürece, özellikle somut adımlar atarak Türkiye'nin bütün güvenlik endişeleri ortadan kaldırılmadan bu ülkelerin NATO'ya girmesine 'evet' dememelidir ve demeyecektir."

ABD'nin ve diğer Avrupa ülkelerinin NATO'nun genişlemesi konusundaki tavırlarının Türkiye'yi bir dereceye kadar ilgilendireceğini ve muhalefetin bu konuda net bir tavrının bulunmadığını dile getiren Destici, muhalefetin, Batıyla ilişkilerini bozmak istemediği ve HDP'yi gücendirmemek için bu tavrı takındığı ifade etti.

"TÜRKİYE BALİSTİK FÜZE VE NÜKLEERE SAHİP OLMALI"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Karadeniz, Kafkaslar ve Balkanlar'da çok önemli adımlar attığını vurgulayan Destici, şöyle devam etti:

"İşte bu atılan adımların nihayete ermesi için biz Cumhur İttifakı'nı gerekli görüyoruz. Devletin bekası, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali için diyoruz. Savunma sanayinde yapılan hamleler, İHA, SİHA görünürde olanlar. Arkada yapılan diğer mühimmat, konvansiyonel ve elektronik alanında başarıyla yürütülen çalışmaların yarım kalmaması lazım. Türkiye'nin başlatmış olduğu muharip savaş uçağını kendi yapma projesinin inkıtaya uğramaması lazım. Aynı şekilde kendi balistik füzelerine ve nükleerine sahip olması lazım. Bunlar saldırı için değil, caydırıcılık ve savunma için."

"TÜRKİYE'Yİ BATIRACAK BİR GÜÇ YOK"

Destici, muhalefetin ekonomik sorunları gerekçe göstererek Türkiye hakkında olumsuz bir algı oluşturmaya çalıştığını belirterek, "Herkes emin olsun ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni batıracak bir güç yoktur. Allah'ın inayeti, izni ve yardımıyla bu büyük Türk milleti her zorluğu yenmiştir, bu zorluğu da yenecek ve özlenen refahı, zenginliği de önümüzdeki süreçlerde görecektir. Bundan zerre kadar şüphem yok." diye konuştu.

BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat ettiği kazaya ilişkin tüm şüphelerin ortadan kalkması için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Destici, "Yine aynı şekilde bu süreçte kimin hatası, ihmali, kusuru ve dahi kimin kastı varsa bunların tamamı ortaya çıkarılıp, mahkemelerde hesap verip hak ettiği cezayı alana kadar BBP, partililer ve Alperenler canları pahasına, ne gerekiyorsa her şeyi yerine getirip bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Deli Yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Bildim bileli buna Aynen katılıyorum….. caydırıcı olarak kıtalar arası balistik ve nükler başlığımız olmazsa, tam emniyette olamayız…… Kardeş Pakistan’a görev düşüyor
    Cevapla
  • Denizli sporlu 1 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah... en kısa zamanda
    Cevapla
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk kez doğruyu bu kadar net ve açık söyledin. Tebrik ediyorum. Aynı görüşteyim.
    Cevapla
  • kosovalı 1 yıl önce Şikayet Et
    şükür ya benim gibi düşünenlerde var türkiye çok acil şekilde nükleer güç olmalıdır ....
    Cevapla
  • Kara Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru geçde olsa nükleere sahip olmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler