AK Partili Taşkın: TOKİ değeri 2.5 milyar lira olan eserleri Mersin'e kazandırdı

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, TOKİ'nin bugüne kadar toplam yatırım değeri 2.5 milyar lira olan eserleri Mersin'e kazandırdığını açıkladı.

AK Partili Taşkın: TOKİ değeri 2.5 milyar lira olan eserleri Mersin'e kazandırdı
AK Partili Taşkın: TOKİ değeri 2.5 milyar lira olan eserleri Mersin'e kazandırdı
GİRİŞ 24.05.2022 23:08 GÜNCELLEME 24.05.2022 23:23
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ali Cumhur Taşkın AK Parti iktidarı döneminde Mersin'de bugüne kadar yapılmış yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Cumhur Taşkın'ın o açıklamaları;

Değerli basın mensupları bu gün sizlere, seçim bölgem Mersin Akdeniz ilçemizde geçtiğimiz cuma günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz bir dizi açılış ve temel atma programından bahsetmek istiyorum.

Ali Cumhur Taşkın: Doğu Akdeniz'de önemli bir lojistik üssü olacakAli Cumhur Taşkın: Doğu Akdeniz'de önemli bir lojistik üssü olacak

AK Partili Taşkın, sosyal yardım ödemelerindeki artışları tek tek açıkladıAK Partili Taşkın, sosyal yardım ödemelerindeki artışları tek tek açıkladı

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Akdeniz’in incisi, medeniyetlerin merkezi, ülkemizin en önemli şehirlerinden birisi olan Mersin’imizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un katılımlarıyla sosyal konuttan futbol sahalarına, çok amaçlı spor alanlarından içme suyu hatlarına, güneş enerjisi santralinden yol düzenlemelerine ve sosyal donatılara kadar birçok projenin temellerini attık, açılışlarını gerçekleştirdik.

Yeni yuvalarımızın, sosyal donatılarımızın, yatırımlarımızın Akdeniz’imiz, gençlerimiz, çocuklarımız ve ailelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Heybetli Toros Dağları’nın eteklerinde kurulan Mersin; tarihi, kültürü, limanı, coğrafi konumu, üretim kapasitesi, nüfusu ve verimli topraklarıyla Doğu Akdeniz’in en büyük ticaret merkezidir.

Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde 20 yıllık AK Parti iktidarında Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de çocuklarımızın geleceğe güvenle bakması, annelerimizin mutlu, babalarımızın huzurlu olması için çalışıyor, gayret ediyoruz.

Akdeniz ilçemiz Mersin şehir merkezinde olmasına rağmen ehil olmayan ellerde heba edilmiş, ideolojik kaygılarla kaderine terk edilmişti.

Hamd olsun; 2019 mahalli idareler seçimlerinde milletimizin desteği ile Akdeniz Belediyesini AK Parti’nin kazanmasıyla, ilçemiz ehil ellerle, sosyal belediyecilikle, gönül belediyeciliğiyle tanıştı.

Eskiler, “İş bilenin, kılıç kuşananın.” derler. Bu tarihten itibaren ehil ellerde, işi bilen yöneticilerle çehresi değişmeye başlayan Akdeniz; köhne bir bölgeden adeta modern bir şehir haline geldi.

İnşallah yeni yatırımlarla ilçemizi güzelleştirmeye, vatandaşlarımızın refahını artırmaya ve gençlerimize sağlıklı ve yeşil bir Akdeniz bırakmaya hep birlikte devam edeceğiz.

Cuma günü Bakanımız Sayın Murat Kurum’un katılımlarıyla yaptığımız programda; 467 sosyal konut, futbol sahaları ile çok amaçlı spor alanları, kanalizasyon ikmal inşaatı, güneş enerjisi santrali ve yol düzenlemelerini içeren 6 eserin açılışını ve 415 konut, 50 dükkân, cami, kreş, ticaret kültür merkezinin de temel atmasını gerçekleştirdik.

Yatırımlarımız sadece bunlarla sınırlı kalmayacak. Akdeniz’i, Mersin’inde ve bölgesinde hak ettiği yere taşıyana kadar projelerimizi bir bir hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.

Bu anlayıştan hareketle Sayın Cumhurbaşkanımızın “Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm” sloganıyla başlattığı çalışmaları Mersin’de de gece gündüz demeden devam ettiriyoruz.

TOPLAM YATIRIM DEĞERI 2.5 MİLYAR LİRA 

Bugüne kadar TOKİ Başkanlığımızla Mersin genelinde toplam yatırım değeri 2.5 milyar lira olan 4.185 konut ile içerisinde hastane, okul, 25 bin seyirci kapasiteli stadyum, millet bahçesi, cami ve dükkânlardan oluşan onlarca sosyal donatıyı tamamladık.

Mersin’de İller Bankamız eliyle toplam maliyeti 1 milyar 320 milyon lira olan 108 adet iş bitirdik.

Yine şehrimizdeki yeşili mavi ile kavuşturmak adına Mersin’e yeni bir tarih, kültür ve yeşil kuşak kazandırıyoruz.

6 MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

Mersin’de toplam büyüklüğü 375 bin m2 olan 6 millet bahçesi projemiz var. Bunlardan Akdeniz Hamidiye Mahallesinde yer alan Mersin millet bahçesini ve Mezitli Tece Mahallesinde yer alan Muzaffer Yalçıntaş Çamlık Mesire Alanı millet bahçesini açtık. Dört millet bahçesinin projelendirme çalışmalarına devam ediyoruz.

Yine 1.155 konut, 86 dükkân, 3 cami, kreş, ticaret ve kültür merkezi, hükümet konağı, ticaret merkezi ve DSİ sulama inşaatının yapımını sürdürüyoruz. Elhamdülillah!

Tüm bu projelerle; Mersin’in çevresini, doğasını koruyor, evlerini, dükkânlarını yeniliyor; ekonomisine, istihdamına katkı sağlıyoruz.

Mersin’i, kültürüyle, mimarisiyle, tarihiyle, insanıyla geleceğe taşımak için canla başla çalışıyoruz.

Çarpık kentleşmenin önüne geçmek, dar ve orta gelir grubunda olan vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarını sağlamak açısından bu tür toplu konut projelerinin hayata geçirilmesi gerçekten çok önemli.

Toplu Konut İdaremiz ülkemizin her bir köşesinde olduğu gibi Mersinimizde de çok güzel projelere imza attı, gerçekleştirdi ve yeni projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Millet Bahçemiz Akdeniz’e ayrı bir güzellik kattı. Diğer millet bahçelerimiz de tamamlandığında Mersin’imizin çehresi daha da güzel olacak inşallah.

Akdeniz Belediye Başkanımız Mustafa Gültak Bey’i ve ekibini ak belediyeciliğin, gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini gerçekleştirdikleri, çalışmaları ve hizmetleri dolayısıyla tebrik ediyorum.

Bu projelerde konut sahibi olan ve olacak hemşerilerimizi de ayrıca tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.

Bu yatırımları şehrimize kazandıran liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Aynı şekilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, TOKİ Başkanlığımıza, milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Temel atma ve açılışlarımızın tekrar hayırlı, uğurlu olmasını diliyor,

Hepinize teşekkür ediyorum.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Ali gezen 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olur seviniriz
    Cevapla
  • akif 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş seçim elden gidiyor hala bahçe derdindeler yapmayın halka yönlendirin o paraları
    Cevapla
  • serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    2,5 milyar lık yatırımı millet bahçesine harcayana kadar bu milletin hayrına dokunur bi yatırıma harcasaydınız keşke. milleyin derdi bahçe değil, iş-aş-enflasyon
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ekonomik krizde hala mütahitlere para aktarmak için neyin derdindesiniz millet bu krizde millet bahcesini ne yapacak yeter artık şu milletin parasını çarcur etmeyin
    Cevapla
  • serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    ya parka bahçeye betona para gönmeyin artık . insanlar açlıkla fakirlik ile mücadele ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!