Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elon Musk'a söyleyeceğim, biraz da bu iş için para harcasın

Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elon Musk ile ilk görüşmemde sigara karşıtı reklamlara biraz para harcamasını isteyeceğim" dedi.

GİRİŞ 31.05.2022 14:37 GÜNCELLEME 31.05.2022 16:12
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda konuşuyor.  Tütünle mücadelenin önemine dikkati çeken Erdoğan, "Mücadelemizi tüm tütün ürünlerine hatta bağımlılığa yol açan her türlü maddeyi kapsayacak şekilde genişleterek sürdürüyoruz" dedi. 

"ANNEME 'SİGARAYI BIRAK' DEMİŞTİNİZ"

Bu sırada, programa katılan genç oyunculardan biri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olan anısını şu sözlerle anlattı: 

"Annem sizinle tanışmıştı. Sigara içiyor musun diye sormuştunuz, maalesef içiyorum demişti. Siz de hemen bırakman gerekiyor demiştiniz. Annem şu an kanser hastası. 8 yıldır tedavi görüyor. Doktor haberi verince önce sigarayı sordu. Annem o günden sonra sigarayı bıraktı." 

"BAYA GÜZEL İŞLER YAPMIŞIZ"

Cumhurbaşkanı, bu hatırayı dinledikten sonra şu ifadeleri kullandı: 

"Biz insanımızı çok seviyoruz. Onun için de sigara içiyorsa diyoruz ki: Seni sevdiğimiz için gel sigarayı bırak. Eğer elinde sigara varsa paketi almayı yelteniyorum. Vatandaşımı sevdiğim için yapmam gereken ona zarar veren şeyi ondan alıp kurtarmak. Burada ufak sigara müzesini neredeyse kurduk. Tabloya baktığım zaman, baya güzel işler yapmışız."

FENERBAHÇELİ GENÇ OYUNCUNUN TALEBİ

Stadyumda sigara içmenin yasak olduğunu hatırlatan Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda Güler, bu yasağın uygulanmasını istediğini söyledi. Maç izlemeye gelen taraftarların sigara ve alkol tükettiğini hatırlatan Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: 

"Bunların hepsi sporcuları seyretmeye gelen vatandaşlarımın hepsine zararlı oluyor. Orada kötü tezahürata da neden oluyor."

"ELON MUSK'TAN İSTEYECEĞİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elon Musk ile ilk görüşmemde sigara karşıtı reklamlara biraz para harcamasını isteyeceğim" dedi. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş muhabbet
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    sen anlatta dolu muhabbet görelim
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bıraktım şükür 1.5 paket iciyordum zam bana yaradı 4 aydır icmiyorum insan istese yapamayacağı şey yoktur
    Cevapla
  • bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    reisim kimse seni anlamıyor bu siğara ve alkole sırf halkın bıraksın diye zam yapıyorsun yasaklasan şer güçleri tepene binecek petrola sera gazının önlemek için şeker ve yağ zaten kanserojen ama seni kimse anlamıyorum reisim
    Cevapla
  • Bahceli 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisin ,,,,,,,. Anladım sen onu
    Cevapla
  • sonkusak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende tanisayim cumhurbaskaniyla bende bırakırım .Reisim bana ulasirmsin
    Cevapla
  • Ahmet Canayakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulaşır ulaşır şimdi kendisi halkı soymakla meşgul gelip senide soyar
    Cevapla
  • Yunus Tekeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Adini soyadini yazsan valla ulasir sana seve seve
    Cevapla
  • kul 1 yıl önce Şikayet Et
    Alkol siselerine arac kullanırken hamile isen ve 18 yaş altı isen icemezsin ibaresi var.bunun dışında çek cekebildigin kadar.sızgara mekruh alkol haram.hangisi ile daha büyük bir mücadele lazım. taktir TÜRK MILLETINİN.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Akciğer kanserinin yüzde 95 sebebi sigara. Milletin elinden alkolü alabilse, reis onu da alır
    Cevapla
  • Serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlamiyorum insan sagligini bu kadar ciddi riske sokan hatta öldüren Kanser yapan birsey nasil olurda mekruh olur! Lami cimi yok benim gözümde alkolde sigarada haramdir. Kimileri kendini avutmak icin mekruh diyip gecistirmesin. Unutmayin emanet yasiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu