6'lı ittifakın gizli üyesi HDP'nin sözde milliyetçi İYİ Parti ile zaman içinde dil birliğine de vardıkları HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın bugünkü TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmayla iyice görünür hale geldi.

Akşener Gezi isyanına kalkışanları överek konuşmasını 1908’de Sultan 2. Abdülhamid'e karşı isyan eden komitacı İttihad ve Terakki zihniyetininin sloganlarıyla bitirmiş, Abdülhamid Han'a nefret kusmuştu.

HDP'li Pervin Buldan bugünkü TBMM Grup Toplantısı'nda AK Parti'nin dezenformasyonla mücadele yasa teklifini "Aynen Abdülhamid yasası" benzetmesiyle eleştirerek "Erdoğan bugünün Abdulhamid’i" diyen Meral Akşener'le aynı dili konuştu.

Buldan konuşmasında "Bu yasa aynen Abdülhamid yasası ve yasaklarıdır. O da basına sansür uygulamıştı. Piyesleri, hatta burun kelimesini bile o dönem yasaklamıştı. Bu iktidar da aynı zihniyettedir. Ekonomik kriz, yoksulluk, açlık, işsizlik ve yolsuzluk haberlerini sansürlemeyi planladıklarının hepimiz farkındayız. Gerçekleri halktan gizleyebileceklerini sanıyorlar, adını da 'yalan haberleri engelleme yasası' koyuyorlar. En büyük yalan bu ülkede sizsiniz. Sizden daha büyük dezenformasyon kaynağı olabilir mi? Amacınız yalan haberlerin önüne geçmekse kendi yalanlarınızı, gazetelerinizdeki yalan manşetlerinizi durdurmanız yeterlidir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 209 Yorum Var
  • zafer 01.06.2022 11:40
    osman ın patdişahı derken .kendinden kabul etmiyor..sen nasıl bir milliyetcisin. ve senin arkanda, sana destek veren türkler .bunu düşünemezmi.. allahım .sen şahitsin ,gözler görür.kulaklar işitir.hırs ve inat uğruna .
  • Ayarcı 01.06.2022 11:31
    Kahrolsun cennet mekan Abdülhamid han hazretlerini hazmedemeyenler.... canları cehenneme...
  • Ridak 01.06.2022 10:22
    Ben her zaman söylüyorum Meral Akşener CHP den HDP de de daha tehlikelidir diyorum. Çünkü onları biliyoruz peşinde gidenler de aynı kafadakiler. Ancak Akşenerin arkasında gidenler işin vahametinden haberdar değiller. İyi partili vatandaşlarımız iyi takip etsin. Abdulhamit hana dil uzatandan bir şey olmaz.
  • mehmet 01.06.2022 10:20
    alçaklar.
  • Ertuğrul 01.06.2022 09:56
    Cennet mekan Abdülhamid han in tek bir tüyü kadar değeri olmayan değersiz yaratiklarsınız. Abdülhamid han yasası dediğiniz gercet dezenformasyon a karşı uygulamadır. Çoğu yalan haberlere karşı bizzat tekzip ettirecek haberler yayınlatmistir. Milleti kandırmak istediğiniz yalan kaynaklarınız kuruyacak diye çıldırıyorsunuz. İpkk artık yolunu biliyoruz çakma asena
Daha fazla yorum görüntüle