Binali Yıldırım’dan 'esprili' açılış: Ali’ye kötü haber var

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, anaokulu açılışında espri yaparak, "Bugün günlerden Cuma, Ali’ye kötü haber var. Ali evladım, okullar yazın da açık kalacakmış. Çok sevdiğin Milli Eğitim Bakanı açıkladı" dedi.

GİRİŞ 03.06.2022 20:20 GÜNCELLEME 03.06.2022 20:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile eşi Nebahat Özer, Türk Kızılay’ın "81 İl 81 Anaokulu Projesi" çerçevesinde Çankırı’da hayırseverler tarafından yaptırılan Hacı Mehmet Üner Kızılay Anaokulu’nun açılışına katıldı. Törende konuşan Yıldırım, "Ali’ye kötü haber var. Ali evladım, okullar yazın da açık kalacakmış. Çok sevdiğin Milli Eğitim Bakanı açıkladı" sözleriyle davetlileri güldürdü.

"BEŞİKTEN MEZARA KADAR İLİM TAHSİL EDİNİZ’ HADİSİNİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ"

Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitimde büyük bir hamle başlattığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: "Aslında sizin yaptıklarınız, bizim yaptıklarımızın zekatı ölçüsünde. Amaç burada bu işin farkındalığını oluşturmak. Hani Peygamber Efendimiz diyor ya; ‘Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz.’ İşte o hadisin gereğini yapıyoruz. Bizim dönemimizde bırakın okul öncesi eğitim, okul çağındaki eğitim bile imtiyazlı bir işti. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yapılacak anaokulları, anasınıflarıyla, okul öncesi 3, 4, 5, yaşında aynı oranlara taşıyacağız. Az önce Bakanımız açıkladı. Esasında okul öncesi yavrularımızın kişilik oluşumu, alışkanlıklarının gelişmesi, arkadaşlıklarının gelişmesi ve birçok sosyalleşme konusunun bu dönemlerde olduğu hani ‘ağaç yaşken eğilir’ atasözümüzün gereği olarak bu yaşlarda kazanılan alışkanlıklar daha sonraki yıllarda kişilik özelliklerini oluşturuyor."

"20 YILDIR HİZMET EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 20 yıldır hizmet ettiklerini ifade eden Yıldırım, "Bakanlığımın ilk yıllarında Ankara’dan Çankırı’ya Kastamonu’ya gitmek meseleydi. Bakuşveli, Tekebeli, İn Dağı, Ilgaz Dağı'na giderken korkulu rüyalar gördüğünüz geçitle ve kasisli yollardan ibaret. Elhamdülillah bugün bunlar geride kaldı. Çankırı, Kastamonu’ya kapı komşusu oldu. Çankırı’nın ayrıca bir başka önemi de var. Benim dünümün de memleketi. He ne kadar bize Kastamonuluyuz deşelerse de gelini aldıktan sonra da Seda'nın Çankırılı olduğunu anladık. Bu da güzel oldu. Önce Kastamonu'nun işlerini, sonra da Çankırı’nın işlerini yaptırdılar. Böylece iyi bir taktik izlediler. Memleketimizin işleri için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere 20 yıldır çalışıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 16
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla milletin espri dinleyecek , tuzu kurulartın kahkahalarını çekecek hali kalmadı .
    Cevapla
  • FERİHA 1 yıl önce Şikayet Et
    komedyen olacakmış ,siyestçi olmuş .çok seviyorum bu adamın konuşmalarını siyasete renk katıyor.
    Cevapla
  • CUMHUR 1 yıl önce Şikayet Et
    GÖNLÜMÜZDESİN AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Anaokulunda daha kendi dilini öğrenmemiş çocuğa gavurca dayatmasından vaz geçin. Milletinize ve onun diline ihanet etmeyin.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    MEB hala İngilizlerin elinde ve kördüğümü yavaş yavaş çözüyorlar. Allah razı olsun. İmam hatip 400 tane vardı şimdi ise 1000 üzerinde. Benim kızım daha 1ci sınıfa başlamadı ve haftasonları kuran kursuna gönderiyorum, İngilizce vs dersi olduğunda hurra gönderiyoruz kendi değerlerimize dönelim ve inşallah hayırlı evlatlarımız olur. Bırakın çocuklarımız zor şartlarda büyüsünler, ben yaşamadım onlar yaşasın yapmayın çünkü kendimize onlara ve devletimize en büyük kötülüğü yapmış oluruz tabiki istisnalar var. Destek çıkın devletimize, dik durun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu