İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Yeni Dönemde AB ve Türkiye" Toplantısı'nda terörle mücadele yasasını değiştirme sözü veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu "AB’ye ve büyükelçilerine söz veriyor: Terörle mücadele yasasını değiştirecekmiş. PKK, FETÖ, DHKP-C’nin yolunu açacak. Sana bunları kim söyletiyor?" sözleriyle eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Yeni Dönemde AB ve Türkiye" Toplantısı'nda konuştu.

CHP'NİN YOL HARİTASI

CHP olarak hedeflerinin Avrupa Birliği'ne tam üyelik olduğuna dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, kendi belirledikleri yol haritasını da anlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu yapılması gerekenleri şöyle sıraladı;

Vize serbestisi süreci hız kazanmalı

Türkiye yeşil mutabakatı öncelikli hedef olarak belirlemeli

23. Yargı ve Temel Haklar ve 24. Adalet, Özgürlük ve Güvenlik konulu  fasıllara konulan blokajlar kaldırılmalı

Terörle mücadele yasası, uluslararası hukuk normlarına göre yeniden şekillendirilmeli

Kamuda şeffaflık öncelenmeli, bunun için gereken altyapı oluşturulmalı

Kişisel verilen korunması, kişisel verilerle ilgili kurulan kurulun bağımsız olması sağlanmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında Avrupa'ya şu sözlerle seslendi:

"Buradan, Avrupa Birliği'ne, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu'na seslenmek istiyorum. Bizler kendi ülkemizde demokratik sistemin yeniden inşaası için mücadelemizi veriyoruz. Seçimlerden sonra, demokrasisi gelişmiş, Avrupa Birliği normlarını uygulayan, yurtta ve dünyada barışı savunan bir Türkiye göreceksiniz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın."

BAKAN SOYLU: SANA BUNLARI KİM SÖYLETİYOR?

Bakan Soylu daha önce de 6'lı ittifakın ortak bildirisini AB üyesi bir ülkenin büyükelçisine onaylattığını iddia ederek sert sözlerle yüklendiği Kılıçdaroğlu'nu bu defa terörle mücadele yasasını değiştirme sözü vermesinden dolayı eleştirdi.

Soylu sosyal medya paylaşımında "AB’ye ve büyükelçilerine söz veriyor: Terörle mücadele yasasını değiştirecekmiş. PKK, FETÖ, DHKP-C’nin yolunu açacak. Sana bunları kim söyletiyor?" dedi.

Yorumlar 84 Yorum Var
  • BOZOK 05.06.2022 10:27
    Avrupa bir kukla arıyor zaten.Birisi de (birileride) bizler sizin kuklanız ,şamaroğlanınız olmaya hazırız diye bangır bangır bağırıyorlar ,bu kadar basit.
  • Dolbazlar07 05.06.2022 00:53
    Yeter artık be luzumsuz yaratık. Bu millet senin ne mal olduğunu çok iyi biliyor, Kemal sen kim tarafından yönetiliyorsun bu açık ve net abd ve ab tarafından, bu senin inandığın insanlar Türkiyeye bir agaç diktiler kurutmuyorlar baktılar kuruyor su veriyorlar baktılar agaç yeşeriyor dalını budagını kesmeye çalışıyorlar diyorlarki ne büyüyeceksin ne de kuruyacaksın bizim istediğimiz şekilde kalacaksın, olay bu kemal senin bunu anlaman mümkün değil çünkü zekan yetersiz.
  • Hamdi Baba 05.06.2022 00:33
    Allah(CC) seni bildiği gibi yapsın. Düşündüklerini başında paralasın. Gülmek nasip etmesin.
  • Morcivert 05.06.2022 00:32
    ecdadı gibi vatan millet düşmanı bir kafir kuklası. Rabbim seni ve destekçilerini kahrı perişan eylesin.
  • erhan 05.06.2022 00:18
    hala bu chpnin ihanetini hainliğini görenler nasıl bu adama oy verecek yazıklar olsun ülkesini düşünen biri bunlara oy vermez adam her konuşmasında dış güçlere tavizler veriyor bu adama oy verende haindir
Daha fazla yorum görüntüle