Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi! İP'li Oral disipline sevk edildi

Meral Akşener, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Alevi kimliği sünniler için endişe" ifadesi nedeniyle Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi! İP'li Oral disipline sevk edildi
Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi! İP'li Oral disipline sevk edildi
GİRİŞ 09.06.2022 14:47 GÜNCELLEME 09.06.2022 15:06
Bu Habere 233 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığı açıklamalar tepki çekti.

Oral açıklamasında, “Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır” demişti.

Oral açıklamasının devamında ise “Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir. Bu açıdan bakılabilir. Ama alevi olduğu için Kılıçdaroğlu'nun (aday) yapılmaması, bence bir engel değil” diye konuşmuştu.

ÖZÜR DİLEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den özür geldi.

Akşener, "Ankara milletvekilimiz Halil İbrahim Oral bir YouTube kanalında bir konuşma yaptı. Ben başkalarının yaptığını, bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum" dedi. 

Akşener şunları söyledi:

"Alevilik üzerinden yapılan tarife kim için yapılırsa yapılsın şiddetle reddediyorum. Ve sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum."

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İYİ Parti, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı konusunda yaptığı konuşma nedeniyle partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "Yönetmeliğimizin 9,10 ve 12. Maddeleri uyarınca; Parti Grup Disiplin Kurulana sevkine, İYİ Parti TBMM grubu tarafında oy birliğiyle karar verilmiştir" denildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 233
  • Hikmet Aras 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah milet iltifakın tuzakları Rabim bozar.
    Cevapla
  • C ince 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin Bir birinizi ancak bu yakisiyor size bunlara oy verenlere Allah akil fikir versin
    Cevapla
  • Fuat64 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam sosyolojik bir tesbit yapmış, yalan mı söylemiş.Kimseye hakaret de etmemiş, hatta hiç kimseye küfür de etmemiş.Neye disipline verilirki.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru söylemiş ne var bunda disipline sevk edecek. Birinin kral çıplak demesi gerekiyordu
    Cevapla
  • Ruhi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki alevi derken İslam la alakalı gibi konuşmaları.bende aleviyim ama Müslümanım bunlar yatıp kalkıp İslam'a müslümana dil uzatıyor eee aleviyim heya mahallenin alisi sizinki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun