"Tayyip Erdoğan’sız bir seçim" hayali... "Yahu kimse Kılıçdaroğlu'nu uyarmıyor mu?"

Yazar Rauf Tamer daha önce 13 seçim kaybeden 2014 ve 2018’de iki kere "köşe bucak kaçan" CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tayyip Erdoğan’sız bir seçim" hayaliyle neden şimdi adaylık için heveslendiğini yazdı.

"Tayyip Erdoğan’sız bir seçim" hayali...  "Yahu kimse Kılıçdaroğlu'nu uyarmıyor mu?"
"Tayyip Erdoğan’sız bir seçim" hayali... "Yahu kimse Kılıçdaroğlu'nu uyarmıyor mu?"
GİRİŞ 22.06.2022 11:56 GÜNCELLEME 22.06.2022 11:57
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 Haziran'ında planlanan seçimler için açıkça adaylığını ortaya koymasına karşın 6'lı ittifakta "üçüncü kez aday olamaz" sanrısıyla CHP Lideri iddialı çıkışlar yapmaya devam ediyor.

Daha önceki seçimlerde Erdoğan'ın karşısına çıkmamak için "köşe bucak kaçan" Kılıçdaroğlu'ndaki ilginç değişimi köşesine taşıyan yazar Tamer "Elbet Türkiye karşıtları da yanlarındadır ama belki o da yetmeyebilir. Öyleyse, asıl güvendiği nedir?" diyerek CHP liderinin aslında neye güvendiğini bir bir analiz etti.

"ERDOĞAN’SIZ BİR SEÇİMDE MEYDAN KENDİSİNE KALACAK SANIYOR"

Tamer "Kılıçdaroğlu Anayasa’daki değiştirilmiş 18’inci madde’nin ne dediğini anlayamadığı için, Erdoğan’sız bir seçimde meydan kendisine kalacak sanıyor. Yahu kimse onu uyarmıyor mı?" ifadelerini kullandı.

İşte Posta Yazarı Rauf Tamer'in "Püf noktası" başlıklı yazısı;

Muhalefet kanadı, seçimi kazanacağından öyle emin ki, kağıt üzerinde koalisyonu kurdular bile... Bakanlıkları paylaştılar bile. Emin olmasalar, başkan adaylığının bu kadar çok heveslisi olur mu? Hele Kılıçdaroğlu’na bakın... Böyle bir yarıştan, 2014 ve 2018’de iki kere köşe-bucak kaçtığı halde, şimdi ille de aday olmak istiyor? Hayrola... Garantisi ne acaba? Neye güveniyor?

İçinde bulunduğu her türlü ittifak elbet güvenilecek bir güçtür ama yetmez... Elbet ekonomik konjonktür de yardımcı bir güçtür ama belki o da yetmez... Elbet Türkiye karşıtları da yanlarındadır ama belki o da yetmeyebilir. Öyleyse, asıl güvendiği nedir? Şudur: Tayyip Erdoğan’sız bir seçim.

Ali Babacan'dan 6'lı masaya adaylık için 4 isim! Bomba iddia kulisleri salladıAli Babacan'dan 6'lı masaya adaylık için 4 isim! Bomba iddia kulisleri salladı

Temel Karamollaoğlu, 'İşler değişti' diyerek 6'lı masadan garanti istediTemel Karamollaoğlu, 'İşler değişti' diyerek 6'lı masadan garanti istedi

Yani Kemal Bey ve şürekâsı “Tayyip Erdoğan’ın aday olamayacağına” inanıyor... Ya da inandırılmış durumdalar. Her biri zannediyor ki, Yüksek Seçim Kurulu, günü geldiğinde Erdoğan’a “Sen üçüncü kere aday olamazsın” deyip yolunu kesecek... Ne yazık... Kemal Bey, çok güzel okuma yazması olduğu halde Anayasa’daki değiştirilmiş 18’inci madde’nin ne dediğini anlayamıyor.

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken buluşma: İmamoğlu ile rakı balık sonrası...Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken buluşma: İmamoğlu ile rakı balık sonrası...

İYİ Parti'li isim Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için tarih verdiİYİ Parti'li isim Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için tarih verdi

6'lı masadan adaylık kararı! Meral Akşener canlı yayında açıkladı6'lı masadan adaylık kararı! Meral Akşener canlı yayında açıkladı

Anlayamadığı için, Erdoğan’sız bir seçimde meydan kendisine kalacak sanıyor. Yahu kimse onu uyarmıyor mu? Bilmiyorum. Belki de partideki yakın çevresi ondan kurtulmak istiyor. Peki ama yuvarlak masadakiler neden susuyor? Orası meçhul... Belki de susmuyor. Bilmiyoruz ki.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ - RAUF TAMER
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • Sarper 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu masa gerçekten yusuf yuvarlak (!)
    Cevapla
  • ppm 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuvarlak masadakilerin suskunluğunu merak edenlere ....yuvarlak masadakilerin hepsinin yuvarlak olmasından kaynaklı olmasındandır herhalde ?!??!?! ;)))
    Cevapla
  • HTHT 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 yılında Tayyip Bey yeniden Cumhurbaşkanı olacak. Siz asıl ondan sonrası için hazırlanın 6 lı masa darman duman olacaksınız. İyi parti dağolacak HDP dağılacak belki kapatılacak .
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların akıl sağlığını sorgulamak lazım.... Sen hiç Reisin karşısında seçim kazandın mı??? veriyorlar gazı veriyorlar..... bir sürü adam topladınız masaya... boyunuz devrilsin...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayal onun ki havanda su dövüyor içlerinde yıllarca siyaset yapan var bırakmazlar ona keşke bıraksalarda reisin karşısına şöyle bi çıksa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı