Başkan Erdoğan'dan gazeteciye ayar: Biz bunları yutmayız

Madrid'de düzenlenen NATO zirvesinde, Başkan Erdoğan basın açıklaması yaptı. Erdoğan, bir gazetecinin 'Türkiye en fazla gazeteciyi gözaltına alan ülke konumunda. Bu konuda görüşleriniz nedir?' sorusuna tokat gibi cevap verdi

GİRİŞ 30.06.2022 18:24 GÜNCELLEME 30.06.2022 19:35
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen 32. NATO zirvesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın açıklaması yaptı.



Freedom House'tan olduğunu belirten bir katılımcının, "Türkiye, gazetecilerin özgürlüklerinin kısıtlanması konusunda kötü bir sicile sahip. 15 Temmuz'dan sonra çok sayıda gazeteci hapse atıldı. NATO'da yeri var mı Türkiye'nin?" değerlendirmesi üzerine Erdoğan, "Bunu diyen kim?" diye sordu.

Erdoğan, "Freedom House'tan." yanıtı üzerine, şunları kaydetti:

"Freedom House'un önce kendisini sorgulaması lazım. Türkiye'de 40 yılda 40 bin vatandaşımız öldürüldü. Şu anda Diyarbakır Anneleri, 1100 gündür HDP'nin kapısı önünde evlatlarını bekliyor. Bu anneler; çocukları 12, 13, 14 yaşında dağa kaçırılanlar. Nerede bu Freedom House? Önce gelsin, bir defa o Diyarbakır Annelerini bir ziyaret etsinler. Bu anneler neyi bekliyor orada? Kaçırılan evlatlarını bekliyor. Peki bu evlatları kaçıran bu HDP'liler, bu PKK'lılar, bu YPG'liler; bunlar bunu özgürlük adına mı yapıyorlar? Bu nasıl özgürlüktür? Bir defa özgürlüğün tanımını iyi bileceğiz. Özgürlük, benim özgürlük alanım sizin özgürlük alanınıza kadardır; sizin özgürlük alanınız da benim özgürlük alınma kadardır. Bu anlayışla eğer bunu sürdürürsek netice alabiliriz. Ama bugün Türkiye'de bir Kandil gerçeği var. Bu Kandil gerçeğinde de 13, 14, 15 yaşında kız çocuklar dağlara kaçırılıyor ve bu dağlarda boyları kadar silahlarla bunlara eğitim yaptırılıyor. Acaba bunları biliyor musunuz? Acaba Freedom House bunları ne kadar takip etti? Hiç."

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen 32. NATO zirvesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın açıklaması yaptı.

'BİZ BUNLARI YUTMAYIZ'

Aynı katılımcının, "Cezaevindeki gazeteciler, insan hakları savunucularına ilişkin nasıl bir değerlendirme yapacaksınız?" sorusuna karşılık da Erdoğan, "Benim şu anda ülkemde cezai bir durum olmadıktan sonra, hukuk noktasında herhangi bir cezai yaptırıma muhatap olmadıktan sonra gazeteci, kalemşör, fikir... Bunlardan cezaevlerinde olan yok. Bunların hepsi sadece bir dezenformasyon, bunları da biz yutmayız." dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 98
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Lan biride çocuklar öldü demedi bu batılılar bu dünyada gülsün allah katinda ellerimiz yakalarinda Allah buyuktur reis ezdirmez Türkiye'yi Allah 6 masaya nasip etmesin..
    Cevapla
  • Nazım ALACA 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Reis-i Cumhurum Allah devletimize zeval vermesin sizi de başımızdan eksik etmesin. Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık sayın REIS .bunlar utanmazlarki.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına Sağlık REİSİM... Hadsizlere haddini bildirdiğin için... ALLAH, Seni başımızdan eksik etmesin...
    Cevapla
  • adil düzen 1 yıl önce Şikayet Et
    Fredom house, beyaz saray abd fonları ile beslenen sözüm ona bağımsız kuruluş, baba ağızlarının payını vermiş her zaman gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?