İYİ Parti’li Oral’dan Kılıçdaroğlu açıklaması: Sözlerim çarpıtıldı

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, geçtiğimiz ay CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine yaptığı açıklamanın çarpıtıldığını belirttti.

GİRİŞ 16.07.2022 23:15 GÜNCELLEME 17.07.2022 10:02
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, memleketi olan Bitlis’in Ahlat ilçesinde partililer ve hemşehrileriyle bir araya gelerek bayramlaştı.

İYİ Parti Ahlat İlçe Başkanlığı tarafından ilçenin Selçuklu Çarşısı’ndaki bir çay bahçesinde düzenlenen programda Oral, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



MİLLETİMİZİN ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRMEK İÇİN O SÖZÜ SÖYLEDİM

Bir gazetecinin sorusu üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine geçen ay yaptı ğı açıklamanın detaylarını anlatan Milletvekili Oral, şu açıklamayo yaptı;

Benim eğitimim insanların ırkının, insanların mezhebinin, insanların hangi ırktan olduğunun hesabını bizim görme yetkimiz yok. Kimin Kürt olduğu, kimin Türk olduğu, kimin alevi olduğu bizim elimizde midir? Hayır. Bizim elimizde değil. Allah bizi öyle yaratmış bizde onu insan olarak kabul etmez isek Allah’ın bizden hesabını soracağını inanan bir kardeşinizim. Ben bir sosyolojik analiz yaptım, sosyolojik tahlil yaptım. Benim bu vazifemdir. Ben niye 50 yıldır beraber yürüdüğüm, beraber yürümekten onur duyduğum arkadaşlarımı bırakarak bu partide yer aldım.



Bu vesileyle Kılıçdaroğlu aday olursa, Kılıçdaroğlu 6’lı genel başkan tarafından aday gösterilirse ben ona oy vereceğimi de söylemiştim. Hemen arkasından ben o açıklamam çarpıtıldığı için Kılıçdaroğlu’ndan bir randevu talep ettim. O gün Ordu’daydı bir gün sonra kendisiyle görüştüm. Büyük alimlerden birisinin çok güzel bir sözü var. ‘İnsan bilmediği şeyin düşmanıdır’.



Bilmediğimiz şeyi savunamayız. Bilmediğimiz şeyi söyleyemeyiz. İnsanın yüreğini bilmek lazım. Hani Yunus’un ‘Kalıbını bırak, kalbine dön’ dediği gibi bende milletimizin teveccühünü, milletimizin endişelerini yerine getirmek üzere o gün sözümü söylemiştim. Ama o sözüm 15 gün önce televizyonda yayınlanmıştı. Ama o gün o proje yapılması lazımdı. Bende Kılıçdaroğlu’dan randevu istedim sağ olsun ertesi gün bana randevu verdi. Gittim Kılıçdaroğlu’ndan Alevi kardeşlerimizi incittiğim için ben ondan helalleşmek için gittim. Ama dedi ki ‘Milletvekilim siz hiç yorulmayın, üzülmeyin. Biz sizin kalbinizi ve niyetinizi biliyoruz. Siz hiç merak etmeyin ben sizin niyetinizi biliyorum’ diyerek beni teselli etti. Onun için bu mesele tamamen yanlış anlaşılmaydı ve Allah’a şükürler olsun ki konu netleşti ve problemde bitti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • MEHMET KALENDER 1 yıl önce Şikayet Et
    Halil İbrahim oral insan menfaati ve siyasi istikbali için fırıldak olmaya gerek yok dünya fanidir sonuçta ölüp Allah'a yaptıklarımızın hesabını vereceğiz kişiliğinize taviz vermeniz gerekmemeli yıllarca mücadele ettiğiniz fikirlere oy vermek fırıldak ligin daniskasıdir.
    Cevapla
  • YouWe 1 yıl önce Şikayet Et
    Dinden imandan bahsetme bari eline fırsat geçse dini,müslümanları ezecek ezanı ve Kur'an'ı yasaklayacak bir adama oy verebilecek kadar Müslümansın!
    Cevapla
  • bidost 1 yıl önce Şikayet Et
    iyipartililer bu kadar eziklnemeyin,
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem nalına hem mıhına yapılan bomboş bir konuşma.
    Cevapla
  • Faik yeniay 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hiç bir zaman vatanla dertleri olmaz ıktıdara gelmeden böyleler dığerini düşünmek bile istemıyorum
    Cevapla
  • nuri taş 1 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun ilahiyatçı olacak bide.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!