Çavuşoğlu'ndan "Batı menşeili habis düşünceler" açıklaması

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, CHP'nin kanalı Halk TV'de Kurban Bayramı'na ilişkin skandal açıklamalar yapan Ataol Behramoğlu'na ve Dr. Salih Selman'a yönelik hakaretlere tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Nefret söylemi asla fikir özgürlüğü kisvesi altında gizlenemez" dedi.

Çavuşoğlu'ndan "Batı menşeili habis düşünceler" açıklaması
Çavuşoğlu'ndan "Batı menşeili habis düşünceler" açıklaması
GİRİŞ 17.07.2022 13:26 GÜNCELLEME 17.07.2022 13:26

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Dini ve manevi değerlerimizi hedef alan Batı menşeli bu habis düşüncelerin, barış ve hoşgörü diyarı Anadolumuzda kök salması asla mümkün olmayacaktır" dedi. 

İslam karşıtlığının Türkiye'de de yaygınlaştırılmasına uğraşıldığını ifade eden Çavuşoğlu, "Avrupa'da yükselen İslam karşıtlığı, mübarek günler ve gerçekleştirdiğimiz ibadetler ile muhafazakâr görünüm gerekçe gösterilerek, bazı kesimler tarafından ülkemizde de yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır. 

MİLLETİ ALDATMAK İSTEYENLERLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Her sene benzer şekilde  kurban ibadeti üzerinden yapılan hadsiz ve kötü niyetli açıklamaların İslam karşıtlığının sıradanlaştırılmaya çalışılmasının en bariz örneklerinden olduğunu belirten Çavuşoğlu şöyle dedi: "Allah'a yakınlık sağlamaya vesile olan şey; yaklaşma' anlamına gelen kurban ibadetinin, İslam karşıtlığını körüklemek amacıyla araçsallaştırılması, bizatihi bu kesimlerin kötücül  gayelerini ortaya koymaktadır. Hafız bir cerrahı hedefe koyan da, aynı kötücül zihniyetin tezahürüdür. Nefret söylemi asla fikir özgürlüğü kisvesi altında gizlenemez. Ülkemizde inanç özgürlüğünü yok edip milleti aldatmak isteyenlerle mücadelemiz her daim sürecek. En temel insan hakları ihlalleriyle, çağdışı bir anlayışı yerleştirmeye yeltenenlere asla geçit vermeyeceğiz. Dini ve manevi değerlerimizi hedef alan Batı menşeli bu habis düşüncelerin, barış ve hoşgörü diyarı Anadolumuzda kök salması asla mümkün olmayacaktır."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor