Binali Yıldırım: Vesayetlerle, darbelerle bir şey elde edemeyenler yeni bir arayıştalar

2023 seçimlerinin önemli bir sınav olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Cumhuriyet 100. yılına girerken içeride ve dışarıda siyasetle, milli iradeye karşı, vesayetlerle yeni bir arayış içerisindeler” dedi.

Binali Yıldırım: Vesayetlerle, darbelerle bir şey elde edemeyenler yeni bir arayıştalar
Binali Yıldırım: Vesayetlerle, darbelerle bir şey elde edemeyenler yeni bir arayıştalar
GİRİŞ 21.07.2022 16:06 GÜNCELLEME 21.07.2022 16:06

Malatya’da çeşitli ziyaret ve açılışlara katılan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Malatya İl Başkanlığını da ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Burada partililere seslenen Yıldırım, 2023 seçimlerini hatırlatarak önlerinde önemli bir sınav olduğunu belirtti. 2023 seçimlerinin Türkiye için iki anlam ifade ettiğini belirten Yıldırım, “Birincisi Cumhuriyetimizin 100. Yılı. İkincisi de Cumhuriyetin 100’ncü yılında Cumhurun başı Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İşte Cumhuriyet 100. yılına girerken içeride ve dışarıda siyasetle, milli iradeyle karşı vesayetlerle, darbelerle elde edemeyenler yeni bir arayış içerisindeler” dedi.

Muhalefetin içeriden ve dışarıdan kurdukları ittifaklarla 2023’te bir değişiklik

yapacaklarını düşündüklerini ifade eden Yıldırım, “Buna inanıyorlar. Ama AK kadrolar, AK kadınlar, AK gençler, yol arkadaşlarımız buna izin verir mi, aziz milletimiz buna izin verir mi? O halde durmak yok yola devam. 2023’de Malatya tekrar destan yazmaya hazır mı?” şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberlik ile bunların üstesinden gelineceğini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

“Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Birlikte kuvvet var, ayrılıkta felaket var. Birliğimizi ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi yıkmak isteyenler, zarar vermek isteyenler boşuna heveslenmesinler. Bu millet ve AK Parti iktidarı, onun lideri, kadroları 20 yıl boyunca bunlarla çok sınav verdi. 2017’de, 2013’de, 2016’da, 15 Temmuz’da yine Malatya dimdik ayaktaydı o gece. Ay yıldızlı bayrağımızı indiremediler, ezanımızı dindiremediler, alçaklar hak ettikleri cezayı gördüler. Daha yapacak çok işimiz var.”
Bu süreçte muhalefetin tutumunu eleştiren Yıldırım, “Biz de isteriz hakikaten, memleket için, millet için 20 yılda AK Parti’nin yaptığından daha fazlasını biz yapacağız diyen bir muhalefet olsun. Ama ne yazık ki böyle bir muhalefet anlayışı yok. Yatıp kalkıp ne diyorlar, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı indireceğiz” peki sonra ne olacak diyoruz, ‘Valla onu bize söylemdiler, ancak o kadarını söylediler’ diyorlar. Bende diyorum ki bu millet Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkar, bayrağına da, toprağına da sahip çıkar. Bu millet nasıl 15 Temmuz’da bayrağı yere düşürmediyse, Cumhuriyetin 100’üncü yılında da içeride ve dışarda terör örgütlerine göz açtırmayan, onlara fırsat vermeyecek.” diye konuştu.
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Yıldırım, gençlerin söyledi Malatya türküsüne de eşlik etti. Buluşmada, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yıldırım’a kayısı takdim etti.

Binali Yıldırım, kentteki program çerçevesinde Malatya Valiliğini de ziyaret etti. Girişte Vali Hulusi Şahin ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Yıldırım, daha sonra ziyaret defterini imzaladı. Ziyarette Vali Şahin, Yıldırım’a günün anısına hediye takdim etti.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar