Sarıgül'den 48'inci cezaevi önünde 'genel af' çağrısı

Erzurum'a gelen Türkiye Değişim Hareketi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gittiği 48'inci cezaevi önünden de 'genel af' çağrısı yaptı. Sarıgül, "Af çağrımız, siyasi bir çağrı değildir. Çağrımız, vicdanı bir çağrıdır" dedi.

Sarıgül'den 48'inci cezaevi önünde 'genel af' çağrısı
Sarıgül'den 48'inci cezaevi önünde 'genel af' çağrısı
GİRİŞ 23.07.2022 19:04 GÜNCELLEME 23.07.2022 19:06
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin 103'üncü yıl dönümü törenlerine katıldı. Sarıgül buradan çıkarak Yakutiye ilçesindeki Erzurum Kapalı ve Açık Cezaevi önüne gitti. Cezaevi önünde kendisini bekleyen mahkum yakınları ile sohbet eden Sarıgül, çocuklara harçlık verdi. Bugün itibarıyla gittiği 48'inci cezaevi olduğunu belirten Sarıgül, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm siyasi partilere çağrım, kader mahkumlarını affedelim. Kader mahkumlarını anneleri, babaları ve evlatları ile buluşturalım. Şu an 1 ve 3 yaş arası binlerce çocuk cezaevlerinde doğdular. Anneleri ile daha yaşamla tanışamadılar. Böyle 10 binlerce evlat var ki; daha babaları ile yeteri kadar hasret gideremedi. O nedenle evlatlar için affet Türkiye’m. Anneler için babaanneler için anneanneler için affet Türkiye’m. Bütün ulusum için affet Türkiye’m. Affet Türkiye’m çağrımız, siyasi bir çağrı değil, vicdani bir çağrıdır. Toplumsal barış için affet Türkiye’m. Kardeşlik hukuku için affet Türkiye’m. Bu haberi bekleyen kader mahkumlarının çocukları ile anneleri, babaları, eşleri ile buluşturmak için affet Türkiye’m. Şu an itibariyle 48'inci cezaevinin önündeyim. Bütün Türkiye'deki cezaevlerini gezeceğim. Af çağrımızı bütün yurttaşlarımla buluşturacağım. Cezaevinden çıkan 250 bin kader mahkumuna sosyal ve psikolojik destek vermeliyiz. Kader mahkumlarını hayata kavuşturmalıyız."

Sarıgül, Erzurum Kongresi'nin 103'üncü yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, vatan uğrunda şehit düşen kahramanları saygı ve rahmetle andığını belirtti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • yani 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun derdide ceza evindekilerin oyunu almak
    Cevapla
  • bekir cizmeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Hasbunallah ve nigmel vekiyl...Yahu zalime sevkat mazluma zulumdur bilmez misin?Demekki beyninin sol lob u fazla gelismis olanlarda suca,sucluya,hapishanelere polis dusmanligina karsi bir marazi hosgoru oluyor.
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    bankalardaki kredi kartı ve kredi kartları borcunada af isteseniz herkesin borcu silinse yapabilirmisiniz
    Cevapla
  • ercan BERK 1 yıl önce Şikayet Et
    her şey bittide bir bu kaldı boş bir şey yok
    Cevapla
  • kürt türk 1 yıl önce Şikayet Et
    amaci cezaevindekierin oyunu almak
    Cevapla
  • Asıl amaç 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl amacı başka: genel af olunca Öcalan da çıkacak. Onun zeminini hazırlıyorlar. "Öcalana özgürlük" sloganının başka bir şekilde ifadesidir "genel af".
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'