Almanya Dışişleri Bakanı CHP, HDP ve İYİ Parti heyetleriyle görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, muhalefet partisi temsilcileriyle görüştü. CHP ve İYİ Parti heyetleri 6'lı masanın görüşlerini anlattı. HDP'li Mithat Sancar ise, başarıyla devam eden terör operasyonlarını şikayet etti.

GİRİŞ 30.07.2022 16:02 GÜNCELLEME 30.07.2022 16:36
Bu Habere 462 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ankara'da muhalefet partileri temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya geldi.

Türkiye ziyareti kapsamında dün İstanbul'dan Ankara'ya gelen Baerbock, bir otelde CHP, HDP ve İYİ Parti temsilcilerini peş peşe kabul etti.

Çavuşoğlu ile Alman Bakanın toplantısında Yunanistan gerilimi: Yalana inanmayın!Çavuşoğlu ile Alman Bakanın toplantısında Yunanistan gerilimi: Yalana inanmayın!

Baerbock, ilk olarak CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke başkanlığındaki heyeti ağırlamasının ardından, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar başkanlığındaki heyetle görüştü.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, HDP'nin ardından İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Kamil Erozan başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Görüşmeler, basına kapalı gerçekleşti.

Baerbock, daha sonra STK temsilcileriyle bir araya geldi.

6'LI MASANIN GÖRÜŞLERİ ANLATILDI

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke başkanlığındaki heyet, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüştü.

CHP'den yapılan açıklamada, Alman Parlamentosu'ndaki siyasi parti temsilcilerinden oluşan bir grup milletvekili ile Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Baerbock'un muhalefet partileri temsilcileri ile de görüşmeler yaptığı belirtildi.

Bu kapsamda, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre’den oluşan CHP heyeti, bir otelde Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin CHP'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Görüşmede, Türkiye'nin seçime doğru gitmekte olduğu önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmelerimiz Sayın Bakana aktarılmış, bu çerçevede CHP’nin ve 6'lı masanın görüşleri, Sayın Bakan ile paylaşılmıştır. Ayrıca, Avrupa'da ve bölgemizde yaşanan gelişmeler hakkında taraflar arasında dış politika ve güvenlik konularına ilişkin karşılıklı görüş değişiminde bulunulmuştur."

HDP TERÖR OPERASYONLARINI ŞİKAYET ETTİ

HDP heyetinin Alman Bakan'la görüşmesinde, Türkiye'nin başarıyla sürdürdüğü operasyonlar gündeme geldi. 

Türkiye'nin terörle mücadele ve sınır güvenliği uygulamalarını 'savaş politikası' olarak adlandıran HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, skandal ifadeler ile Alman Bakan'a şikayetlerde bulundu.

Türkiye'nin, PKK'ya yönelik Irak'taki operasyonundan rahatsızlığını ifade eden Sancar, olası Suriye operasyonu ile DEAŞ'ın kuvvet kazanacağını söyledi. Sancar, YPG/PKK'ya yapılacak Suriye operasyonunun önüne geçmeye çalıştı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 462
  • Ümit 60 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne görüştünüz neler fısıldadınız kulaklara. Hepiniz boşsunuz. Türkün Türkten başka dostu yok malesef. Bunlarda bakan bize geldi adam yerine koydu diye sevinirler. Bir bakanın ne işi olur hükümet harici başka partilerle.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne sevgi ah, bu ne aşk böyle. Bu kadının Almanya'da görüşebileceği yeterince terörist yok muydu? HDP Yi Almanyaya taşısınlar. Memleket ferahlaşır.
    Cevapla
  • Mali 1 yıl önce Şikayet Et
    İç düşman dış düşmanla bir araya gelmis mevzileri tahkim ediyorlar
    Cevapla
  • Erdo 1 yıl önce Şikayet Et
    Fonlayanla fonlanan aynı masadalar.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanı alman, lafını dinleyecek Türk düşmanlarını bulmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi