Kılıçdaroğlu'nun iddiasının altı kof çıktı! CHP'nin oyunu bozuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri, Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde yok” iddiasının altı boş çıktı

GİRİŞ 14.08.2022 08:08 GÜNCELLEME 14.08.2022 10:05
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

YSK Seçim Bilişim Sistemi (SEÇSİS) üzerinde işlenen listelerin "sandık seçmen listesi" haline dönüştürülerek her seçim döneminde siyasi partilere verilmesine rağmen listeleri almayan CHP'nin bu iddiasıyla bilgi sahibi değil, fişleme peşinde olduğu anlaşıldı.

Bakan Soylu: Usûl bilmeyen Kılıçdaroğlu boyundan büyük laf etmişBakan Soylu: Usûl bilmeyen Kılıçdaroğlu boyundan büyük laf etmiş

YSK Başkanı Muharrem Akkaya, hazırlanan seçmen listelerinin son derece güvenli olduğunu belirterek, Anayasal bir kurum olan ve tüm kurul toplantılarını Meclis'te grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla şeffaf ve denetlenebilir bir ortamda yapan YSK'nın, çeşitli tartışmaların içine çekilerek yıpratılmamasını istedi. Akkaya, herhangi bir eksiklik, hata olmaması için seçmen listelerinin son halinin siyasi partilere verildiğini, itiraz gelmesi halinde güncellemelerin yapıldığını kaydetti.

YSK Başkanı seçim listelerinin nasıl hazırlandığını açıkladıYSK Başkanı seçim listelerinin nasıl hazırlandığını açıkladı

SİYASİ PARTİLERE VERİLİYOR
Seçmen kütüklerinin, seçime katılma yeterliliği taşıyan siyasi parti merkezlerince talep edildiğinde, YSK tarafından bir seçim döneminde iki defadan fazla olmamak kaydıyla siyasi partilere verildiğini hatırlatan Başkan Akkaya, seçime katılma hakkına sahip siyasi partilere, bu listelerin bir seçim döneminde istemeleri halinde iki kez verildiğini vurguladı. Böylelikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiasının manipülasyon ve algıya dayandığı net bir şekilde ortaya çıktı. Akkaya, "Seçime girmeye hak kazanan, yeterliliği olan siyasi partileri YSK ilan ediyor. Bir seçim döneminde, seçime girme hakkı elde eden partilerin iki defa seçmen kütüklerini alma hakları var. Kesinlikle hiçbir şey saklanmadan bizde olan bilgileri olduğu gibi siyasi partilerle paylaşıyoruz. Onun dışında başka bilgi bilmiyorum. CHP Genel Başkanı'nın 'Bizdeki bilgiler YSK'nın elinde yok' sözlerini ne amaçlı söylediğini, kastı nedir onu doğrusu anlayamadım. Ama o sözlerle ilgili tahminim var ancak yorum yapmak istemiyorum" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • N.Ueteby 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne yaparsanız yapın doğruya yalan, yalan a da doğru derler. Bunların nevri dönmüş Algı için doğruyu yanlış diye algıcılarına yutturuyorlar. Algıcıları da sabit. Kiraladıkları Trolleri de medyada yayıp dururlar. Yutanlar belli.
    Cevapla
  • okumaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yönetme düşüncesinde olmayan "rol kesen" muhalefet tipleri.
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Karaktersiz kişiliksiz yalancı ve ahlaksız benden oy istiyorsun Benim kendime saygım var sana oy yok
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal'in suçu yok, suç kasetçilerde.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal'in suçu yok, suç halen ona oy verenler de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı