Mehmet Acet yazdı: 6’lı masa toplantısı öncesi İYİ Parti'den gelen enteresan fikirler

Haber7 Yazarı Mehmet Acet, bugün toplanacak 6'lı masa öncesi İYİ Parti'den bir isimle kritik konuları görüştü. Aday ne zaman belli olur? İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına nasıl bakıyor? Acet, soruların yanıtlarına köşesinde yer verdi.

Mehmet Acet yazdı: 6’lı masa toplantısı öncesi İYİ Parti'den gelen enteresan fikirler
Mehmet Acet yazdı: 6’lı masa toplantısı öncesi İYİ Parti'den gelen enteresan fikirler
GİRİŞ 21.08.2022 10:35 GÜNCELLEME 21.08.2022 10:37
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

İşte Mehmet Acet'in bugünkü köşe yazısı:

Bugün muhalafet cephesi için yeniden toplanma günü.
6’lı masanın (CHP, İYİ PARTİ, SAADET PARTİSİ, DEVA PARTİSİ, GELECEK PARTİSİ, DEMOKRAT PARTİ) liderleri, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelecek.
6’lı masanın şimdiye kadar yaptıkları toplantılardan güçlü bir heyecan ürettikleri söylenebilir mi?
Soruya herkes farklı cevaplar verebilir. Ancak benim bu soruya cevabım, “hayır” biçiminde. Yani, 6’lı masa seçmene güçlü bir şekilde umut, heyecan ve coşku verebilmekten çok uzak görünüyor.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun üstelik bizzat kendisinin evsahipliğinde yapılacak toplantı öncesi yaptığı “"6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı” şeklindeki sözleri, masadaki heyecansızlık halinin bir dışavurumu gibiydi.

Peki muhalefet seçimlerde ortak bir aday çıkarabilecek mi?
Bugünkü toplantıdan aday ismi çıkar mı?
Bu gibi temel soruların cevabı için 6’lı masanın kilit partisi olan İYİ PARTİ’nin görüşleri önem taşıyor.
Bu bağlamda İYİ PARTİ’de Akşener’in yakın kurmaylarından, Genel Başkan Yardımcısı sıfatı taşıyan bir isimle konuştum.
Yazının kalan kısmında, satır aralarında önemli mesajların olduğunu düşündüğüm bu mülakatın bir özetini okuyacaksınız.

O halde, buyurunuz.

“BU TOPLANTIDA ADAYLIKLA İLGİLİ BİR ŞEY GELMEZ.”

SORU: Sizin İYİ Parti olarak ortak aday meselesi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adaylığıyla ilgili yaklaşımınız nedir?

CEVAP: Şimdi orada (6’lı masa toplantısında) adaylıkla ilgili bir şey gelmez ben biliyorum. Bu adaylık meselesi seçim takviminiz açıklanana kadar hiçbir şekilde gündeme gelmez. Çünkü Türkiye’de atmosfer çok sık değişiyor. Bugün A şahsı kazanma şansı çok yüksektir ama yarın bir şey olur onun kazanma şansı sıfıra iner. Dolayısıyla erken açıklamanın bir faydası yok. Erken açıklamak şunun için faydalı olabilir tanınmadık biri olursa vatandaşa tanıtmak için erken açıklarsın burada da böyle bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla bu toplantıda adayla ilgili herhangi bir gelişme söz konusu olmaz. Reel olarak bu mesele gündeme gelene kadar iyi partinin net bir görüşü olmaz o gün geldiğindeki şartlara bakarız o şartlar parti için doğruysa onu uygularız bugünden yarın için taahütte bulunmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINA DESTEK VERİYORLAR MI?

SORU: Kemal bey kafaya koymuş aday olmayı karar vermiş gibi gözüküyor. Ne dersiniz?

CEVAP: Görüntüler öyle gibi ama resmi bir şey olmadığı sürece bir şey söyleyemem. Yani o öyle diyebilir de son dakikada bir başkasını aday olarak gösterirse ne olacak veya kendi örgütünde yapılan değerlendirmede farklı bir şey ortaya çıkarsa. Ama bugün dediğine katılıyorum bugün Kemal bey CHP'nin adayı gibi görünüyor.

KILIÇDAROĞLU “ADAYIM” DEMEDEN GÖRÜŞÜMÜZÜ SÖYLEMEYİZ

SORU: Sizin yaklaşımınız nedir. Sayın Akşener ne düşünüyor?

CEVAP: CHP’nin adayının ortak aday olabilmesi için kendisinin böyle bir niyetinin olduğunu resmi olarak ifade etmesi lazım o ifade etmediği sürece bizim herhangi bir konuda görüşümüz söz konusu olmaz lehte veya aleyhte.

SORU: Dolayısıyla siz çok renk vermeden ilerleyeceksiniz bu dönemde, öyle mi?

CEVAP: Resmi aday olmadığı süre içerisinde biz aday olmadığımıza göre bugünden yarına şu olursa iyi, şu olursa kötü olur demek doğru bir siyaset anlayışı olmaz.

“ANAMUHALEFET PARTİSİNİN ADAY OLARAK ORTAYA ÇIKMASINDAN DAHA DOĞAL BİRŞEY YOK AMA…”

SORU: Ortak aday için kamuoyu araştırması, yani anket yaptıracak mısınız?

CEVAP: Yöntem henüz belli değil yani yarın 6’lı masaya birisi gelip de arkadaş ben aday olmak istiyorum dediğinde, masadaki siyasi partiler hangi doneyi önüne alıp karar verecekler. Dolayısıyla, kamuoyu araştırmaları önemli. Vatandaşın görüşleri düşünceleri önemli. Bunu tabi bütün siyasi partiler değerlendiriyorlar alıyorlar teşkilatları ve örgütleri vasıtasıyla vatandaşın nabzını kamuoyu araştırmasının dışında da tutuyorlar. Ana muhalefet partisinin genel başkanının aday olarak çıkmasından daha doğal bir şey yok, siyasetin doğallığında var ama kazanıp kazanmayacağı konusu veya cumhurbaşkanlığı seçiminde şansının olup olmadığı konusu çeşitli araştırma ve verilerle önceden tespit edilmeye çalışılacaklardır.

ADAYLIK TALİ BİR KONU ASIL MİSYONUMUZ PARLAMENTER SİSTEME DÖNMEK

“6’lı masanın temeli sistem değişikliğine dayalıdır, onun dışındaki bazı fonksiyonlar yüklenmiştir altılı masaya bir tanesi adayı ortak tespit edelim gibi. Bu tali bir fonksiyondur asıl temel fonksiyon sistem değişikliğidir.”

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 113
  • Hikmet Aras 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada 85 milyon vatandaşına sesleniyorum Bunlar da hayır gelmez bunlar kendileri için masanın etrafında toplanıyorlar Ülke menfaati için toplanmıyorlar akıllı olalım ülkeyi bunlara teslim etmeyelim ülkemiz 100 sene geri gider Rabbim bunlara fırsat vermesin inşallah
    Cevapla
  • Sevda 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu tam dış güçlerin aradığı kişi İngilizlere demeç veriyor Bu S400 leri niçin aldık bilmiyorum Yunanistan içinse NATO üyesi Suriye içinse orda Rusya var İran için mi bu soruları yanıtlamış değiller Sana biri bir çelik yelek verse bununla kime saldirayim diye bir soru sorulur mu Şaka gibi
    Cevapla
  • Mutlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Beş tane sağ görünümlü parti bozuntusu solu(+hdp) yi iktidara getirmek için yanıp tutuşuyor...!
    Cevapla
  • Bayram Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonraki toplantı gizli ve gizli ortağın dediği yerde olur mesala kandil olabilir
    Cevapla
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş oturmayın okey oynayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi