Başkan Erdoğan'dan Aliyev'e tebrik mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Laçın’ın Azerbaycan’ın kontrolüne geçmesi vesilesiyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak tebrik etti.

GİRİŞ 27.08.2022 18:04 GÜNCELLEME 27.08.2022 21:32
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak Laçın şehrinin, Zabuh ve Sus köylerinin Azerbaycan'ın kontrolüne geçmesinden dolayı duyduğu sevinci dile getirerek kendisi ve Türk halkı adına Aliyev’i ve tüm Azerbaycan halkını tebrik ettiği bildirildi.



ALİYEV'DEN ERDOĞAN VE TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR

Aliyev ise kendisi ve Azerbaycan halkı adına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kardeş Türk halkına teşekkürlerini iletti.

Görüşme sırasında Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ve ittifak ilişkilerinin çeşitli yönlerinin ele alındığı ve yeni temaslar hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Laçın şehri ile Zabuh ve Sus köylerinin dün itibariyle Azerbaycan’ın kontrolüne geçmesi dolayısıyla memnuniyetini ve tebriklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in Güney Kafkasya’da istikrar ve barışı hedefleyen hakça ve sürdürülebilir bir çözüm için ortaya koyduğu çabaları takdirle izlediğini ifade etti. Türkiye-Ermenistan ve Azerbaycan-Ermenistan süreçlerinin birbirlerini destekleyerek ilerlemesini arzu ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, her durumda kardeş Azerbaycan’la bir ve beraber olduklarını vurguladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Rıfkı baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah gardaş lar, inşallah zengavur uda alıp birleşelim
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Arap devletleri Türk devletlerine kacacaklarina örnek alsınlar da kendi topraklarını korusunlar Turkler gibi. Ne mutlu Türküm diyene
    Cevapla
  • memoli 1 yıl önce Şikayet Et
    allah devamını versin sırada rusyada inşallah.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Zengezur bölgeside bu yıl bitmeden gardaşlarımıza verilir..
    Cevapla
  • Üç Harfliler 1 yıl önce Şikayet Et
    Can azerbaycana helal olsun hak edilen toprak gerçek sahibine ulaştı elhamdülillah peki Turkiyeyi yönetenler biz kaybettiklerimizi yada bizden hile ile zorla kullanarak aldıkları yada içimizdeki hayinlerin verdiklerini ne zaman alacaz egedeki adalar suriyedeki topraklarımız bizde sevinip topraklarımızı aldık diyecezmi, yunana sesimizi cikaramiyoz alacaz derken adamların uçakları kendi sahamızda bizim ucagimizi kilitliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!