Bin 500 nüfuslu köyde referandum! 'Evet' dediler

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı bin 500 nüfuslu Kayıkçılar köyü belediye sınırlarına bağlanması için bugün yapılan seçimde 518’ si ‘Evet’ , 278’i ise ‘Hayır’ oyu kullandı.

Bin 500 nüfuslu köyde referandum! 'Evet' dediler
Bin 500 nüfuslu köyde referandum! 'Evet' dediler
GİRİŞ 28.08.2022 19:53 GÜNCELLEME 28.08.2022 19:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İlçenin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi yerleşkesinin de yer aldığı Kayıkçılar Köyü, ilçe belediyesinin 12. mahallesi olmak için sandık başına gitti. Mahalle olmak için referanduma giden bin 500 kişinin yaşadığı köyün doğalgaza kavuşması için yaptığı seçimde 1001’ nolu sandık sonucu 304 kişi kullandı. Sandık başına gidip 200’ü 'Evet’, 98’i ‘Hayır’, geçersiz oy ise 6 tane çıktı. 1002’nolu sandıkta 171’i ‘Evet’, 121’i ‘Hayır’, 6 tane geçersiz oy kullandı. Bütün sandıkların sonucunda 518’ si ‘Evet’ , 278’i ise ‘Hayır’ oyu kullandı.

Çaycuma Belediyesine bağlanan mahalle sayısı böylelikle 12’e yükselmiş oldu. Köy sakinleri resmi sürecin başlamasını bekliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • erol/Antalya 1 yıl önce Şikayet Et
    Köylerin Belediyeye katılması çok yanlış bir hata, köyler kendi özelliğinde kalmalıdır. Biz bu hatanın ceremesini hergün çekiyoruz. Hizmet diye bir şey yok. Köyün ne kadar doğal kaynakları varsa elinizden belediye alıyor.Hizmet ise hiç gelmiyor
    Cevapla
  • KOCA MAHMUT 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi yapmadılar.günde iki sefer belediye otobüsü gelecek,haftada bir çöpler toplanacak diye evet denilmezdi.Bizim köyde bu yanlışı yaptı.bütün doğal kaynakları,merları gitti.Köylü tembelleşti.Kimse ekmek yapmak istemiyor.Yumurtayı kolilerle dışarıdan alıyorlar.Birçok bağ bahçe atıl kaldı.Atalarımız mezarlarından kalksalar,hepimizin yüzüne tükürürler.
    Cevapla
  • Derviş 1 yıl önce Şikayet Et
    boş işler
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Arttik vergi alacaklar ev yapamazssiniz
    Cevapla
  • Şahin akar 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarın bugün, çöp vergisi, emlak vergisi, ilçelere uygulanan tarife üzerinden su, elektrik parası ödemeye başladılar mı, yandık allah biz ne yaptık diye dizlerini dövecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi