Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yargı üzerindeki oyunlara tepki: Rezilliğe izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1982 Anayasası'nın değişmesi gerektiğini belirtti ve siyasi partilere mesaj verdi. Erdoğan ayrıca, suç çetelerinin üzerinden yargıya müdahaleye asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

GİRİŞ 01.09.2022 15:11 GÜNCELLEME 01.09.2022 16:04
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış
  • "Sivil, demokratik ve özgürlükçü bir Anayasayı ülkemize kazandırmalıyız."
  • "Avukatların sorununun çözümü için barolarla birlikte çalışarak kanunda değişiklik yapılacak." 
  • "Adalete erişim kolaylaşacak, yargı süreçleri sadeleşecek." 
  • "Suç çeteleri üzerinden yargının kirli oyunlara müdahil edilmesine asla izin verilmeyecek."

Yukarıdaki açıklamalar, Yargıtay'daki Adli Yıl Açılışı Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait.

1982 Anayasası'nın değişmesi; avukatların sorunlarına çözüm, adalete erişimin kolaylaşması ve yargı düzenine dair önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

YENİ ANAYASA HAZIRLIKLARI

Anayasamız 1980 darbesinin ardından hazırlanmıştır. 1982 Anayasasında çok sayıda değişiklik yapılsa da elimizdeki malzemenin darbe ürünü olduğu gerçeğinden kurtulamıyoruz. Siyasi partilere yeni Anayasa çağrısı yaptık. Meclis bünyesinde zayıf da olsa bazı adımlar atılmıştır. Bu çabamızda diğer siyasi partilerle uzlaşı sağlayamadığımız için sonuç alamadık, buna rağmen gayretlerimizi sürdürdük.

İnsan haklarına dayanan, sivil, demokratik ve özgürlükçü bir Anayasayı ülkemize henüz kazandıramadık. Ama umudumuzu kaybetmedik. İnşallah siyasetin iklimi uygun hale geldiğinde yeni çalışmayı tekrar başlatabileceğimizi ümit ediyoruz.

Sivil yargı, askeri yargı ayrımını ortadan kaldırarak yargıda birliği tesis ettik. 

"AVUKATLARIN SORUNLARI GÜNDEMİMİZDE"

Önümüzdeki dönemde adalet sisteminde yeni iyileştirmeler yapacağız. Avukatların sorunu gündemimizde. Avukat kanununu barolarımızla birlikte çalışarak yenilemek istiyoruz. Hedefimiz, savunma hakkının daha da güçlenmesi.

Adalete erişimi kolaylaştıracağız, yargı süreçlerini sadeleştireceğiz. Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılması ve adaletin vaktinde tecellisi için yeni projeleri devreye alacağız.

"BÖYLE BİR REZİLLİĞE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Birileri maalesef ülkemizin adalet sistemini nerelerle bağlantılı oldukları az çok tahmin edilen suç çetelerinin kirli oyunlarına alet etmek için çalışıyor. Böyle bir rezilliğe asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin karanlık mihrakların güdümünde istikamet çizilen bir ülke olmadığını herkes kabul edecek. 

AİHM'YE TEPKİ: ADİL DEĞİL SİYASİ KARAR VERİYOR

AİHM kararlarında adil değildir, konu Türkiye olunca siyasi karar verir. Öbür tarafta Fransa, Almanya olunca maalesef ters kararlar verir. 

Karşımızdakilerin derdi hukuku kendi ajandalarının bir aracı haline dönüştürmektir.

Adalet Bakanlığımızın koordinasyonunda 2053 vizyonunu oluşturmak için çalışmaya başlamalıdır. Yeni Anayasa dahil her konu bu vizyonun içinde yer almalıdır. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • 4. Abdulhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    anayasayi degistirelim desen ilk diyecekleri baskanlik sistemi kalksin olacak. yine tek basimiza mucadele etmemiz lazim. bunun tek yolu da secimlerde mutlak galibiyet.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    inşaAllah Menfaat için VATANINI SATAN SEDAT PEKER in de PAKETLENİP ÜLKEMİZE GETİRİLDİĞİNİ GÖRÜRÜZ...
    Cevapla
  • HEMŞİN yaylasi 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYEMİZ ciddi yönetimiyle köhne yapıdan KURTULARAK modern dinamizm Ruhunu yakalamıştır . Gelecek inşası devam edecek , projeler bir bir hayata geçerek yoluna devam edecektir .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Agir cezalar gelmeli
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    SON NEFESiME KADAR ERDOĞAN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!