Kirli ihaleler masaya döküldü: CHP'li belediyeden İYİ Partili başkan yardımcısına kıyak

Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözüyle başlayan CHP-İYİ Parti kavgası, Barış Yarkadaş'ın ihale ifşaatıyla büyüdü. Bursa'da CHP'li belediyenin İYİ Partili başkan yardımcısına yaptığı "kıyak" ortaya çıktı.

Kirli ihaleler masaya döküldü: CHP'li belediyeden İYİ Partili başkan yardımcısına kıyak
Kirli ihaleler masaya döküldü: CHP'li belediyeden İYİ Partili başkan yardımcısına kıyak
GİRİŞ 10.09.2022 08:29 GÜNCELLEME 10.09.2022 08:29
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

CHP'li Gürsel Tekin'in, 6'lı masada çatlak oluşturan "HDP'ye Bakanlık verilebilir" açıklamasının ardından, yine CHP'li Barış Yarkadaş'ın çatlağı daha da büyüten, İyi Partililerin, CHP'li belediyelerden ihaleler aldığı yönündeki açıklaması Bursa'da gün yüzüne çıktı. Nilüfer İlçesinde, bulunan Ertuğrul Mahallesi'nde, 2005'te çıkarılan imar planı kapsamında, yeni parseller oluşturuldu. Bu arada yapılan şuyulandırmada arsa sahiplerinden yüzde 35 kesinti yapılarak kamunun kullanacağı ortak alanlar oluştu. Bölgede yaşayan vatandaşlar içinde 3477 ada ve 2 parseldeki 3 dönümlük arsa park alanı olarak tescillendi.

PARKI TİCARİ ALANA ÇEVİRDİLER

CHP'li Nilüfer Belediyesi, yıllarca vatandaşın kullandığı parka, 2019 seçimlerinden sonra kafe-restoran yaptı. İmar kanununun "Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) alanları amaç dışında kullanılamaz" maddesine rağmen parkı ticaret alanına çeviren belediye, kafeteryanın işletmesini ise ittifak ortağına diyet ödemek için, İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Özgür Şimşek'e verdi. Aynı zamanda esi CHP Milletvekili Yahya Şimşek'in kızı olan ve İyi Parti Genel Merkez Kalkınma Politikaları Başkanı olarak da görev yapan Özgür Şimşek ise kafeye sahibi olduğu inşaat firmasının ismi olan Mosbo Kafe adını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden İYİ partiye ihale kıyağı açıklaması: İtiraf ettiler!Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden İYİ partiye ihale kıyağı açıklaması: İtiraf ettiler!

CHP-İYİ Parti davasında yeni perde: Barış Yarkadaş hakkında suç duyurusuCHP-İYİ Parti davasında yeni perde: Barış Yarkadaş hakkında suç duyurusu

CHP'li Yarkadaş belgeleriyle deşifre etti! İYİ Partili vekile 107 milyonluk ihaleCHP'li Yarkadaş belgeleriyle deşifre etti! İYİ Partili vekile 107 milyonluk ihale

KIYAĞA EMEK DEDİ

Şimşek, yaklaşık 1 yıldır işlettiği kafeye, geçen Haziran'da görkemli bir açılış yaptı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem başta olmak üzere CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Lale Karabıyık ve Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve İyi Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'unn da katıldığı açılış için gelen Ankara'dan Bursa'ya gelen İyi Parti TBMM Grup Başkanı Tatlıoğlu ise "Görüyorum ki bu kardeşlerimiz emeklerini ekmeğe dönüştürmüşler" açıklaması yaptı.

YÖNETMELİK ORTADA

Büyükşehir Belediyesi'nin İmar Yönetmeliğinin 19'uncu maddesine göre ise park alanlarına encümen kararı ile ancak genel tuvalet, pergole ve kamelya yapılabiliyor.

SON DİYET BAŞKAN YARDIMCILIĞI

İyi Partiyle yaptığı ittifakın gereklerini yerine getirmeyi sürdüren CHP'li Nilüfer Belediyesi, son olarak ise İyi Parti Meclis Üyesi olan Mehmet Temirtaş'ı, Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirdi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    İp chpkk kardeş gibiler hainler toplulugu
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır. Yarasın hırsızlarımıza.
    Cevapla
  • Ali Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar rezalet ortaya saçılmış durumda, cumhuriyet savcılarının işe el koyması gerekmez mi? Onların görevi ne gibi durumlarda başlar, bilemiyorum.Ama ortada bu kadar kamu malını usulsüz olarak birimlerine peşkeş çekme iddiaları var.Bir inceleme yapılması gerekir bence. Vatandaş olarak beni rahatsız ediyor bu durum.
    Cevapla
  • Turgay 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyse ya Hesap gününe az kaldı Herkes yaptığının hesabını verecek. Biz kendi imanımızı kurtarmaya bakalim
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    İP-İYİ-CHP :hdp bu siniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş