Bakan Akar: 371 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Akar, "Pençe Kilit operasyonunda Mehmetçik tarafından 400'den fazla sığınak, mağara temizlendi. Teröristlerin yerleştirdiği 2 binden fazla mayın, el yapımı patlayıcı imha edildi. Şu ana kadar 371 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

GİRİŞ 12.09.2022 15:55 GÜNCELLEME 12.09.2022 17:09
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Akar, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde genel merkez girişinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Akar, teröristlerin saldırısında 4 askerin şehit olduğu, Pençe Kilit Operasyonu'ndaki son duruma ilişkin, "Şehit askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Terörle mücadele, 'terörü yerinde, kaynağında yok etme' stratejisiyle kararlılıkla sürüyor. Terörle mücadelemiz artan bir tempoda, tarruzi bir anlayışla en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek" dedi.

'TÜRK ADALETİNE SIĞINMAKTAN BAŞKA ÇARELERİ YOK'

Akar, operasyonlarla teröristlerin barınak, sığınak, sözde karargah olarak kullandıkları mağaralara tek tek girildiğini vurgulayarak, "Barınak, sığınak, sözde karargahların hepsi teröristlerin başına yıkıldı, yıkılıyor. Bunların hepsi tek tek Mehmetçik tarafından temizlendi, temizleniyor. Daha önceden, 'girilemez' denilen anlayışı Mehmetçik yıktı, çok şükür bütün 'girilemez' denilen yerlere girdi, 'çıkılamaz' denilen yerlere çıktı. Bu mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüyor. Mehmetçiğin nefesi, teröristlerin ensesinde. Teröristlerin elebaşları 2 gece aynı yerde yatamıyor. Teröristlerin elebaşları bunları anladılar, bunu herkesin anlamasını bekliyoruz. Teröristlerin hiçbir geleceği olmadığını görmeleri lazım. Türk adaletine sığınmaktan başka çareleri yok" diye konuştu. 

'400'DEN FAZLA SIĞINAK TEMİZLENDİ'

Akar, Pençe Kilit Operasyonu'nda mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ifade ederek, "Pençe Kilit Operasyonu'nun 148’inci günündeyiz. Mehmetçik tarafından 400'den fazla sığınak, mağara temizlendi. Teröristlerin yerleştirdiği 2 binden fazla mayın, el yapımı patlayıcı imha edildi. Şu ana kadar 371 terörist etkisiz hale getirildi. Arazinin yapısı sert olması nedeniyle birçok teröristin cesedine daha sonraki operasyonlarda rastlıyoruz. Dolayısıyla bu rakamın 371'den çok daha fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz" ifadelerini kullandı.

Akar, Mehmetçiğin terörle mücadelede verdiği büyük mücadeleye vurgu yaparak "85 milyon vatandaşımızı, asil milletimizi bu terör belasından kurtarmakta kararlıyız. Buna yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Terör belasından asil milletimizi kurtaracağız" dedi. Akar, komandolar tarafından sabah saatlerinde teröristlerin silah deposu olarak kullandığı 2 mağaranın daha tespit edildiğini, mağaralarda çok sayıda silah ve binlerce mühimmatın ele geçirildiğini de belirtti. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 37
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    6li çok üzülecek.pardon 6+1,5
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ömrüne bereket versin komutanım
    Cevapla
  • dokuzuncu köy 1 yıl önce Şikayet Et
    bay kemal üzülmüştür 370 oy gitti diye.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    leşler cehenneme bir bir paket..soyunuz kurusun.rabbim imansız ermeni soyundan gelen pkk lı soysuzları kahrü perişan eylesin
    Cevapla
  • Hakkı haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee. Dağdaki tamamda şehirdeki vatan millet düşmanları. Soyer gibi. Onlara dur diyen kanun yok mu. Babası Menderes'i yedi doymadilar.
    Cevapla
  • Vatandaş bilir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet şehirde ki içinde acil kanun çıkması gerekiyor.Meclisten ve devletin içine sızan tüm gizli Yunan sevici ecdat düşmanları temizlenmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?