CHP’nin bir yalanı daha deşifre oldu. CHP’li vekilinin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in şoförünü şube müdürü yaptığına yönelik iddialar yalan çıktı. Bakan Özer’in makam şoförü İlyas Öcal’ın Bakanlık bünyesinde şube müdürü olarak görev yapmadığı öğrenildi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in makam şoförü İlyas Öcal’ı önce özel kalem müdürlüğüne getirildiğini, ardından da şube müdürlüğüne atandığı iddia etmiş, hatta konuyla ilgili geçtiğimiz Mayıs ayında TBMM’ye soru önergesi vermişti.  Aslı olmayan bu iddia aylardır bazı kesimler tarafından sürekli gündemde tutulmaya devam edildi. Başta CHP’liler olmak üzere birçok muhalif sendika ve isimler tarafından bu iddia birçok kez dillendirildi, sosyal medya hesapları aracılığıyla algı yaratıldı.

Bugün de aynı iddiayı araştırmadan, sormadan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de gündeme getirdi

BÖYLE BİR ATAMA YAPILMADI

Bakan Özer’in istisnai kadro yetkisine dayanarak bu atamayı yaptığı iddia edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları ise bakanlık görevindeki kişilerin istisnai kadro yetkisinin olduğunu ancak iddiaların aylardır adeta bir sakız gibi özellikle dillendirildiğini ancak iddia edildiği gibi bir atamanın söz konusu olmadığı söyledi. 

HİÇBİR ZAMAN ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVİNDE BULUNMADI

kaynaklar ‘’İddialarda adı geçen İlyas Öcal isimli kişi MEB bünyesinde hiçbir zaman şube müdürü olarak görev yapmamıştır’’ dedi.

Yorumlar 78 Yorum Var
  • ahmet yılmaz 15.09.2022 12:41
    Psikolojik yansıtma, (İng: "psychological projection"), kişinin genellikle kendisiyle ilgili olumsuz ve kabul edilemez duygularını, dürtülerini veya özelliklerini başka bir kişiye, canlıya, nesneye veya gruba aktarmasını içeren bir savunma mekanizmasıdır. "Psikanalizin kurucusu" olarak anılan Sigmund Freud tarafından ileri sürülen bu mekanizma, bir insanın "içinde" olan biten süreçlerin sanki "dışarıdan" gelen bir etki ışığında gerçekleştiğini sanmayla ilişkilendirilmektedir.[1]
  • bülent 15.09.2022 12:24
    Bu adam kayırmanın şahını Chp liler bilir, bize maval okumasınlar...
  • erol kaya 15.09.2022 12:09
    bu chpkk nın başka işi yokki ancak yalan dolan şimdiye kadar ortaya attıklarının hangisi dogru çıktıki ab ve abd hizmetçileri
  • Aykut 15.09.2022 12:07
    her gün bir yalan her gün bi yalan izmir bb başkanını hanımının başındaki kooperatife verdiği süt ihalesinden bahsedin utanmazlar, hırsızlıktan görevden alınan 8 belidiye başkanınız nerde hangi belediyelerinizde işe geri aldınız.
  • Nöbetci eczane 15.09.2022 11:46
    Bu şahsı nazaran ekranlarda görsem şirinler deki gargemel karakteri geliyor aklıma...
Daha fazla yorum görüntüle