6'lı masada Kılıçdaroğlu krizi: İYİ Parti kendi adayını çıkarabilir

İYİ Parti Genel Merkezi’nden bir yetkili, Kılıçdaroğlu’nun uzlaşma sağlanmadan adaylığını açıklaması durumunda İYİ Parti’nin kendi adayını çıkartabileceğini söyledi.

GİRİŞ 19.09.2022 11:15 GÜNCELLEME 19.09.2022 20:53
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Ortak adaydan çok, krizle boğuşan 6’lı masada her gün farklı bir ses yükseliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi adaylığı için baskı yapsa da masanın en güçlü ortağı İYİ Parti bu öneriye karşı çıkıyor. Daha önce “Kılıçdaroğlu’nun halkta karşılığı yok” açıklaması yapan İYİ Parti, bu restine rağmen Kılıçdaroğlu aday olursa farklı bir yol izleyecek.

KILIÇDAROĞLU OLMAZSA MASA DAĞILIR!

6’lı masa 2 Ekim turuna CHP’den yükselen “Kılıçdaroğlu olmazsa masa dağılır” çıkışının neden olduğu gerilimle hazırlanırken İYİ Parti’de CHP’ye soğuk duş etkisi yaratacak değerlendirmeler dikkat çekiyor. Meral Akşener, muhalefetin geçmeyi öngördüğü güçlendirilmiş parlamenter sistemin başbakanlığına talip olduğunu masa kurulmadan aylar öncesinde deklare etse de cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin hamleler İYİ Parti’den yakından izleniyor.

İYİ PARTİ RİSKSİZ ADAY İSTİYOR

İYİ Parti bünyesinde Kılıçdaroğlu’nun ipi göğüsleyebilecek bir aday olup olmadığı kafaları meşgul ederken CHP Lideri’ne resmi olarak beklediği bir yeşil ışık da şu ana kadar henüz yakılmadı. Hatta bir adım öteye taşınan değerlendirmeler dikkat çekiyor. Genel Merkez’den İYİ Parti’li bir kaynak uzlaşma sağlanmadan Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklaması durumunda İYİ Parti’nin kendi adayını çıkartabileceği değerlendirmesinde bulundu. Adayın masa içerisinden veya dışarıdan bir ismin olabileceği belirtilerek bu kişinin seçim sandığını riske atmayacak biri olması gerektiği ifade ediliyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 103
  • Salim 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis; 2023 e 3 sağlam ay kaldı. 2011 de ortaya konan 2023 hedefleri nin en az %80 i gerçekleşirse, Konya Metrosu faaliyete geçerse, Konya Alanya yolu açılırsa, Seydişehir Manavgat tüneli açılırsa söz oyum yine senin, sağlam 3 ay var Allahtan ümit kesilmez. Bekliyoruz.
    Cevapla
  • REİS 1 yıl önce Şikayet Et
    chp nin koltuk değneği kendini sağcı zanneden iyi parti, saadet DP gelecek ve deva dan oluşuyor !! yamalı değnek şeklinde .. bunların hepsi sorarsan senelerdir sadece ve sadece chp aleyhine politika ürettiler hep onun muhalifiydiler .. düşünün Omurgalarının sağlamlığını .
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediye lerin hepsi chp adayından seçildi şimdide CHP li Cumhur başkanı seçilecek iyi parti CHP nin sömürüsü ile milliyetçi oyları kendi hanesiny yazdırdı...
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi parti Mansur Yavaş ı aday olarak belirlemezse chp nin oyuncağı olur......
    Cevapla
  • Salim 1 yıl önce Şikayet Et
    Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu'na rağmen aday olamaz.
    Cevapla
  • Afk 1 yıl önce Şikayet Et
    Risksiz aday Tayip Erdoğan Reisi aday gösterin siz de rahat edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!