Başkan Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması! Açık uyarı...

Başkan Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Yunanistan'ı açık bir dille uyardı.

GİRİŞ 26.09.2022 18:34 GÜNCELLEME 26.09.2022 18:34
Bu Habere 220 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, provokasyonlara imza atan Yunanistan'a çok sert uyarıda bulundu.

Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada, ''Komşumuz Yunanistan'ın her tarafı buram buram tahrik ve provokasyon kokan politikalarını ibretle takip ediyoruz. Yunanistan'a karşı gerektiğinde ülkemizin hak ve menfaatlerini elimizdeki tüm imkanları kullanarak savunmaktan geri kalmayız. Ne o askeri yığınaklar ne o siyasi ve ekonomik destekler Yunanistan'ı bizim seviyemize çıkarmaya yetmez ama Yunanistan'ı batağa sürüklemeye kafi gelir. Bu, hem Yunan siyasetçiler, Yunan devleti, Yunan halkı hem de onları kukla gibi kullananlar bakımından tehlikeli bir oyundur" ifadelerini kullandı.



BAŞKAN ERDOĞAN ŞU İFADELERİ KULLANDI;

Biz gerilimleri sonlandırmak için samimi gayret ederken Yunanistan'ın tahrik ve provokasyon kokan politikalarını ibretle takip ediyoruz. Yunanistan askeri, siyasi ve ekonomik olarak dengimiz değildir, olamaz. Yunan siyasetçileri kışkırtarak üzerimize salanların asıl sebebi ülkemizin vaktini, enerjisini, dikkatini dağıtarak büyük ve güçlü Türkiye programını engellemek olduğunu gayet iyi biliyoruz.

'TEHLİKELİ BİR OYUN...'

Bu hem Yunan siyasetçileri, Yunan halkını kullananlar tarafından tehlikeli bir oyundur. Kısır siyasi hesapları uğruna ülkesini siyasi, askeri ve ekonomik olarak işgale uğratan Yunan yöneticiler bunun hesabını er geç en başta kendi halkına vermek mecburiyetinde kalacaktır. Türk askerinin süngüsünün önünden kaçtığı günleri unutturmaya çalışıp bebekleri, yaşlıları, kadınları öldürdüğü Tripoliçe katliamını zafer gibi kutlayanlar henüz tarihin önünde bunların hesabını vermediler.

YUNAN HALKINI RAHATSIZ ETMELİDİR

Aynı zihniyeti Akdeniz'de Ege'de botlarını batırarak ölüme terk ettiği hatta taammüden katlettiği çocukların ve tüm masumların hesabı elbet bir gün sorulacaktır. Birilerin eteklerini altına saklarak özgürlük de olmaz, kalkınma da olmaz, onurlu duruş da sergilenemez. Yunanistan'a yapılan yığınaklar bizi değil Yunan halkını rahatsız etmelidir.



YUNANİSTAN'I BATAĞA SÜRÜKLER

Bedeli mutlaka ödetilecek ekonomik ve siyasi angajmanlar bizi değil Yunan halkını tehdit etmektir. Türkiye olarak biz bu filmi seyrettik. Şimdi Yunanistan'ın göz göre göre benzer felakete sürüklenmesinden samimiyetle üzüntü duyuyoruz. Askeri yığınaklar, siyasi ve ekonomik d estekler Yunanistan'ı bizim seviyemize çıkarmaya yetmez. Ama bu yanlış adımlar Yunanistan'ı batağa sürüklemeye kafi gelir.

BU DA İYİ BİLİNE

Yunanistan'a karşı gerektiğinde ülkemizin hak ve menfaatlerini elimizdeki tüm imkanları kullanarak savunmaktan geri kalmayız. Bu da iyi biline. Kendi ekonomik ve kalkınma programımızdan bunu yaparken zerre kadar taviz vermeyeceğimizi belirtiyoruz.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 220
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Olacaklar şu şekilde ,,sabır bitecek,,adalar temizlenip eski halini alacak ,,denizlerde su yutan ve patlak yunan asgerleri deniz dibine ,,minferleri su yüzünde gezinecek,,,adaların her birine ayrı ayrı türkiyemizden çanakkaleye yapılan asma köprülerin aynısı adalara yapılacak,
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski NATOya arkalanıp Ukraynayı yaktı, bu kafayla Miço da ABDye arkalanıp Yunanistanı yakacak. Ne kadar da ahmak insanlar yönetiyor. Aklı olsa komşusuyla iyi geçinir.
    Cevapla
  • Kürt vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Umudumuz barış tan yana lakin bıçak kemiğe dayanırsa Bizleri Ruslar gibi askerden kaçanlar zannedenler yanılıyor bizler Osmanlı Kani taşıyoruz Adalarda arada bize geçer;(
    Cevapla
  • Saalih 1 yıl önce Şikayet Et
    Armut dersem ortaya çık ey yunanistanın arkasına saklanmış FFRANSIZ KEFERESİ ve BÜYÜK EŞKİYA ABD. Yüreğiniz yetiyorsa çıkın yetmiyorsa kukla devletler ile bize ayar çekmeniz komik oluyor
    Cevapla
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    miço'nun politiikası, dünya kamuoyunda barış iyiniyet konseptini yaymak ikna etmek, diğer taraftan da bu konseptini baltalamak isteyen, tahrifat yapmak isteyen, provake etmek isteyen saldırgan bir Türkiye pozisyonuna dünyayı ikna etmek. saldırgan bir Türkiyeye karşı emanet olan adaların tapusunu almak ve tescil ettirmek hedefleridir. Gayet akıllıca bir politika değil mi? Türkiye de, yunanistanın bu ikna politikalarını boşa çıkarmak için hem sabırlı hem de tespitleri ile yalan olduğunu ve dolayısıyla müdahale hakkının dünyaca kabul görmesinin alt yapısını pekiştirmeye çalışıyor. Kıbrısta olduğu gibi. buna rağmen kıbrıs henüz dünya kamouoyunca kabul görmedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"