Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de başlayan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi.

GİRİŞ 26.09.2022 17:04 GÜNCELLEME 26.09.2022 17:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Özbekistan'da Şanghay Zirvesi ve ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmalarına katılarak son iki haftada yoğun diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği kabine toplantısı sona erdi.

14.30'da başlayan ve yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda, Ege'de Yunanistan'la yaşanan gerilim, Rusya-Ukrayna savaşı, yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar ile ekonomi başlıkları ele alındı.

YUNANİSTAN'LA YAŞANAN GERİLİM

Kabine'de, Ege'de Yunanistan'la yaşanan gerilim, Rusya-Ukrayna savaşı, yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar ile ekonomi başlıklarının ele alınması bekleniyor.

BM'de dünya liderlerine hitap ederken Yunanistan'a sert tepki gösteren Başkan Erdoğan, kabine üyeleriyle son durumu değerlendirecek.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna arasında esir takası gerçekleşti. Hem esir takasının ardından devam eden süreç hem de Rusya-Ukrayna savaşının diplomasi yoluyla sonlandırma çalışmaları da toplantıda ele alınacak.

Rusya'nın 'Mir Ödeme sistemi' de toplantının gündeminde. Başkan Erdoğan, geçen cuma ekonomi kurmaylarıyla bu sistemi görüştü. Kabine toplantısında da 'Mir Ödeme Sistemi' ve alternatifleri ile ilgili değerlendirme yapılması bekleniyor.

EKONOMİ DE KABİNE GÜNDEMİNDE

Toplantıda enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele kapsamında alınan tedbirler de ele alınacak.

TERÖRLE MÜCADELEDE SON DURUM ELE ALINACAK

Önce Özbekistan'da Şanghay Zirvesi ardından da ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurul çalışmalarına katılan Başkan Erdoğan'ın kabine üyelerini temaslarıyla ilgili bilgilendirmesi bekleniyor.

Başkan Erdoğan, toplantının ardından Millete Sesleniş Konuşması yapacak.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Şirketler üzerinden belediyelerde çalışanlara kadro hakkı verilmeli. Yüzbinlerce belediye şirket çalışanı bunu bekliyor.
    Cevapla
  • Sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur primlerine af getirilmesini istiyoruz
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allaha veremeyeceğiniz hiç bir karar almayın derim. Bu dünya boş.
    Cevapla
  • Bekliyoruz 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah, en kısa zamanda EYT sorunu çözülür.
    Cevapla
  • mehmet yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis EYT ile ilgili açıklama yapmanı bekliyoruz sonuç itibariyle hakkımız olan verilecek bu iş çözülmese yolun sonu görünüyor şarkısını hep beraber söyler ve dinlersiniz halk için o parti bu partinin önemi yok karnımız doysun derdindeyiz
    Cevapla
  • mehmet yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    mahmut abbas beggg' Memleket nereye gidiyor dostum kraldan çok kralcısınız hayrına vermeyecek ben 3300 gün fazladan pirim ödemişim hala ödüyorum bu hakmı kendi kendine devleti savunuyorum ayağı yapma bizde devletimizi seviyor tutuyoruz senin tuzun kuru galiba
    Cevapla
  • mahmud abbas 1 yıl önce Şikayet Et
    memleket gittikten sonra eyt çıksa ne olur çıkmasa ne olur memleket gidince karnın doyar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!