Manşetler Babacan'ın 6 sıfır iddiasını yalanlıyor: Ne kendisi açıklamış ne de kabullenmiş

Ali Babacan, TL'den 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendiğini iddia etti. O dönemin gazete manşetleri Babacan'ın iddialarını yalanlıyor. İlk açıklayan Unakıtan'mış, Babacan 3 sıfır atılmasını bile kabul etmemiş.

Manşetler Babacan'ın 6 sıfır iddiasını yalanlıyor: Ne kendisi açıklamış ne de kabullenmiş
Manşetler Babacan'ın 6 sıfır iddiasını yalanlıyor: Ne kendisi açıklamış ne de kabullenmiş
GİRİŞ 01.10.2022 19:04 GÜNCELLEME 01.10.2022 19:22
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk Lirası'ndan 6 sıfır atılmasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haberi olmadığını ve gazetelerden öğrendiğini iddia etti. 

Babacan, paradan 6 sıfır atılacağını kendisinin açıkladığını da söyledi. 

O dönem medyada yer alan demeçleri, Babacan'ın paradan 6 sıfır atılmasına yanaşmadığını ortaya koyuyor. 

TL'den 6 sıfır 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren atılmıştı. 

BABACAN "6 SIFIR" KARARINI 51 GÜN SONRA "AÇIKLADI"

24 Ocak 2003'te Davos'ta bulunan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, hükümetin Euro'ya geçi düşündüğünü belirterek, liradan 3 sıfır atılması konusuna sıcak bakmadıklarını söylemişti. 

9 Eylül 2003'te Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "paradan 6 sıfır atılacağı" yönündeki açıklaması medyada yer almıştı. Ali Babacan ise, Unakıtan'dan 51 gün sonra yani 31 Ekim 2003'te TL'den 6 sıfır atılacağını "duyurmuştu".

ERDOĞAN: PAYE ÇIKARMAYA ÇALIŞANLAR VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası 140’ıncı Yıl Özel Ödülleri Töreni’nde yaptığı açıklamada, "Paye çıkarmaya çalışanlar var. 6 sıfırı Türk Lirası’ndan çıkaran bu başbakan. Sen kimsin ya? Başbakan olur vermedikten sonra sen ne yapabilirsin?" ifadelerini kullanmıştı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • devriye 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalanları çıktı hala o koltukta oturuyorlar. Biraz onur şeref olması lazım değilmi ? Gelde bunlara oy ver...
    Cevapla
  • maşşallah 1 yıl önce Şikayet Et
    Babacan altılı masadakilerin yalancılardan ikincisi
    Cevapla
  • istanbullu vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    sabah 6lı masa, akşam 6lı masa. güzel ülkemin çok daha fazla dertleri var. 4 senedir her gün seçim konuşmaktan bıkmadınız. zamanı geyik muhabbeti ile harcayanlar ülkemize çok çok zarar veriyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Babacan çok boş adammışsın .....
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Halep ordaysa arşın burda. Buyrun bugün de yapın o zaman. Maliye bakanı 6 ay bekleyin dedi 1 sene oldu bişey yok. Reklam yapma iş yap. Milletin sorunlarıyla ilgilenin. Müflis tüccar gibi veresiye defterini karıştırıp durmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi