Yoksa birileri Kılıçdaroğlu'na yine önden haber mi gönderdi?

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde başörtü çıkışıyla gündeme gelen Kılıçdaroğlu hakkında tartışma yaratacak bir kulis bilgi verdi.

  • GİRİŞ05.10.2022 09:31
  • GÜNCELLEME06.10.2022 09:10

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazartesi akşamı sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı video kaydıyla, başörtüsü ile ilgili kanun teklifinde bulunacaklarını duyurdu.

Kılıçdaroğlu aynı konuşmasında, "Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı" dedi.

Nitekim dün öğleden sonra, CHP adına 3 maddelik kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.  

AK PARTİLİ ÖNEMLİ BİR İSİM: “BİZİM YAPTIĞIMIZ HAZIRLIĞI BİRİLERİ KILIÇDAROĞLU’NA SIZDIRMIŞ OLMALI”

Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesine karşı görüşlerini öğrenmek için aradığım AK Partili önemli bir isimden duyduklarım ise, karşıma yepyeni bir kulis bilgisi çıkardı.

Eski bakan sıfatını da taşıyan, aynı zamanda halen partinin ‘vitrin isimlerinden’ biri olan muhatabım, bir süre önce haberlere de yansıyan Kayseri’deki bir gelişme üzerine, başörtüsü konusunda bir düzenleme yapma fikrinin AK Parti’de gündeme geldiğini söyledi.

Önce o ‘Kayseri olayını’ hatırlatalım.

Geçen ay, yani, Eylül ayının başlarında, Kayseri 2’nci Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun, yayımladığı iç emirle, fabrikadaki personele ve ailelerine başörtüsü ve sakal yasağı koymuştu.

Olayın ortaya çıkması üzerine açığa alınan Albayın iç emirde kullandığı ifadeleri de hatırlatalım ki, 28 Şubat ruhunun hiç de öyle tarihe karışmadığı, kendine yeni bedenler aradığı gerçeği daha iyi anlaşılsın:

Müdürlükte görev yapan tüm personelin lojmanlarda ikamet eden subay astsubay ve aileleri ile bunları ziyarete gelen misafirlerin ve iş takibine gelen şahısların türban, çember sakal topuklara kadar uzanan pardösü vb. ideolojik amaç simgeleyen çağ dışı kıyafetler ile fabrika müdürlüğe girmesine ve komutanlık içerisinde gezmesine müsaade edilmeyecektir”

Konuştuğum AK Partili ismin Kayseri’deki olay dediği mesele buydu.

Anlaşılan bu haber, parti içinde bir ‘tedirginlik havası’ üretmiş ve bir düzenleme ihtiyacı gündeme gelmiş.

KILIÇDAROĞLU YASAL DÜZENLEME FİKRİNİ KENDİLİĞİNDEN Mİ GÜNDEME GETİRDİ YOKSA, AK PARTİ’NİN ÇALIŞMASINDAN HABERDAR OLDUĞU İÇİN ÖN ALMAK ADINA MI HAREKETE GEÇTİ?

Bu önemli bir soru.

Neden derseniz, son birkaç aydır, CHP liderinin, iktidarın bir takım çalışmalarından önceden haberdar olduğuna/edildiğine dair somut olaylar karşımıza çıktı.

Bir değil, birden fazla olayda bu durum karşımıza çıktı.

Aslında iktidarın hazırlığını yaptığı, hatta tamamladığı bir takım çalışmalar son aşamaya geldiğinde CHP liderine bilgi olarak sızdırıldı ve Kılıçdaroğlu, atılacak o adım sanki kendi fikriymiş gibi ön alarak açıklamalar yaptı.

Bu şekilde, “Kılıçdaroğlu gündeme getirir, hükümet yapar” biçiminde bir hava estirildi.

Üniversite öğrencilerinin kredi faizlerinin silinmesi, icralık dosyaların kapatılması, ÖTV indirimi gibi başlıklar tam da böyle bir bağlam içerisinde gündeme geldi.

En son, 31 Ağustos akşamı saat 12’den sonra, doğalgaz ve elektriğe zam geleceğinde, Kılıçdaroğlu yine kamuoyundan birkaç saat önce haberdar edilerek bu zamlara karşı bir takım paylaşımlar yapmıştı.

Ha, bu böyle olsa bile, Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüyle ilgili kanuni bir düzenleme için harekete geçmesine negatif bir anlam yüklemek doğru olur mu?

İnandırıcılığı, sahiciliği, güven vericiliği, CHP’liler tarafından gerçekten de benimsenip benimsenmediği ayrıca tartışılsa bile, Kılıçdaroğlu açısından bu gelişmeyi olumlu yönde kat edilmiş bir mesafe olarak değerlendirmek mümkün.

Ya da, yeni sistemde yüzde 50 artı 1’e ulaşma zorunluluğunun dönüştürücü gücü mü desek buna?

Yorumlar114

  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel, ne olursa olsun köstebeğin bulunması lazım...zaten KK inan kişi KK gibidir. hiç de inandırıcı değiller
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Bandırmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet haberi olduğu kesin. Çünkü hükümet bu meseleyi Anayasa çerçevesinde çözmek için hazırlık yapıyordu. Aklınca kanun teklifi vererek anayasa değişikliğinin önünü kesecekti. Fakat kendi kazdığı kuyuya düştü. Şimdi Ak Partinin anayasa değişikliği teklifi ile karşı karşıya kaldı ve fena halde çuvalladı. Kendi seçmeni açısından yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Sav 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu kayseri olayini yapanlara oyle bir ceza verildin ki kanuna gerek kalmasin
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • amca 1 yıl önce Şikayet Et
    dinleme yapılıyor olabilir. Daha önce üçlü prizlerden böcekler çıktı. Hemde başbakanlığın içinde.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Tehluke 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin hayati çalmakla geçti çalmaya devam edecekler.
    Cevapla Toplam 11 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat