Emre Kongar'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Ben bu yanlışı örtemem...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun siyaset gündemini değiştiren başörtüsü yasa teklifi CHP'ye yakın isimler tarafından eleştirilmeye devam ediyor. Son olarak Emre Kongar CHP liderine tepki gösterdi.

GİRİŞ 07.10.2022 20:51 GÜNCELLEME 07.10.2022 20:52
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Tele 1 ekranlarında Prof. Dr. Emre Kongar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Başörtüsü' hamlesine tepki gösterdi. Kongar, başörtüsü konusunda Kılıçdaroğlu'nun iki yanlışı birden yaptığını belirtti.



KILIÇDAROĞLU İKİ YANLIŞ YAPTI

Kılıçdaroğlu'nun yanlışlarının üstünü örtemeyeceğini belirten Kongar, ''Türban olayını gündeme getirmesi iki sebepten dolayı yanlıştı. Bir gündemde değil. Çözülmüş sorun. İki daha büyük bir yanlış. Din konusunda bir madde bu. Bu kozu oynamaya kalkarsanız, o güreşi kazanmanız mümkün değil. Siz yasa önerdiniz, o da Anayasa önerdi. Haydi buyrun bakalım. İki yanlış üst üste! Olay budur. Kılıçdaroğlu yanlış yaptı diye ben üstünü örtmeye kalkmam. Bunun üstünü örtmek için bana baskı yapmaya kalkarlarsa orada durmam. Ne o gazetede yazarım ne o televizyonda konuşurum.'' diye tepki gösterdİ.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 105
  • Taner 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu adam hep mi Ermeni işaretini yapar
    Cevapla
  • Ramazan AK 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi Bildiğin Hâlde Yine de Desteklemeyi Düşünüyorsun sayın prof
    Cevapla
  • bekir cizmeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Hele hele..
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın Kongar; sizi tutan mı var? Aman ne olur elini ayağını öpeyim kal diyen mi var? Zaten epeyce yaşınız ilerlemiş. Gidin, çekilin köşenize varsa torun torba onlarla geri kalan ömrünüzü yaşayın derim.
    Cevapla
  • Bumerang 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Kılıçdaroğlu "başörtüsünü serbest bırakalım bunu bir yasa ile yapalım. O zaman sarayın turnusol kağıdı gibi samimiliği ortaya çıkacak" dedi. Erdoğan da Anayasa değişikliği ile bunu yapalım deyince CHP dediği gibi sarayın degil. CHP'nin samimiliği turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi