Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili açıklama: En değerlisi

Dışişleri Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, Türkiye'nin AB üyelik süreciyle ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili açıklama: En değerlisi
Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili açıklama: En değerlisi
GİRİŞ 09.11.2022 21:25 GÜNCELLEME 09.11.2022 21:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Eskişehir'e geldi.

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş'ı ziyaretinin ardından “AB Sürecinde Ekonomik Dönüşüm” toplantısına katılan Bakan Yardımcısı Kaymakcı, sonrasında Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ile makamında bir araya geldi. Üniversitenin Yunus Emre Kampüsü'ndeki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen “AB Sürecimiz ve Gençler için Fırsatlar” adlı konferansa katılan Kaymakcı, burada konuşma yaptı.

Türkiye'nin AB üyeliği süreci hakkında bilgi veren ve öğrencilerin eğitim alanında faydalanabileceği ortaklıklara değindi. Konferansa Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal'ın yanı sıra fakültelerin dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ EN DEĞERLİ ÜYELİK OLACAK"

Türkiye'nin AB üyeliği için gerekli olan tüm teknik koşulları sağlayabileceğini ve AB için en önemli üyeliklerden biri olacağını kaydeden Dışişleri Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, “Türkiye'nin AB üyeliği için yerine getiremeyeceği hiçbir teknik koşul yok. Yunanistan sistemi kötüye kullanmaya çalışabilir. Buna karşı da sağlam duracağız. Bizim mutlaka karar alma mekanizmasına girmemiz gerekiyor. Başka hiçbir aday ülkenin üyeliği, bizimki kadar tartışılmıyor. Çünkü bizim özelliklerimiz var. Karşı tarafın kaygıları ve endişeleri var. Bunu da anlayabiliyoruz. Türkiye'nin AB üyeliği; çok konuşulan, tartışılan ve sorgulanan bir konu ama gerçekleştiği zaman da en yararlı, en anlamlı ve en değerli üyelik olacak. Sadece Türkiye için değil, aynı zamanda diğer Avrupa ülkeleri ve dünya için çok önemli. Türkiye'nin üyeliği fark oluşturacak bir üyelik. Bu süreci sizlerin de kendi geleceğiniz için sahiplenmeniz lazım. Sadece Türkiye ve AB Başkanlığı'nın tek başına yürüteceği bir süreç değil. Sizler de Avrupa Birliği programlarına katılarak, bu konuda araştırmalar yaparak, hatta meslek edinerek bu konuda ilerlemeniz lazım. Çünkü biz bu kıtada yaşıyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı, konuşması boyunca dijital ortamda hazırlanan ankete katılan öğrencilere sorular yöneltti, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konferans Bakan Yardımcısı Kaymakcı'ya hediye takdiminin ardından sona erdi.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzımıza bal çalmaktan ileri giden herhangi bir adım yok... Türkiye sağlam karakterli bir duruş sergileyip önce vize seyahat engelini kaldırtsın, Avrupa Birliği ne uyum olup ,olmayacağı o zaman belli olur.
    Cevapla
  • Y.V. 1 yıl önce Şikayet Et
    Vize seyahat engelinin en buyuk sebebi Avrupa birliginin şart kostugu Kamu ihale Yasasi ve Siyasi Etik Yasasi dir. Bu yasanin gecmeme nedeni de RTE 'dir. İnsast firmalarindan alinan rüsvetler daha tatli geliyor beyfendiye. 2 kez onun red vermis ile gecmedi yasa. Hem de iki seferde de Ak parti yasayi meslise sunmustu. İkisinde de meslisten oy birligi ile gecen yasayi Mutehitler rant kapimiz kapanir size rusvet veremeyiz deyince RTE imza atmamistir.
    Cevapla
  • Malkoçoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi AB alan kim kendi kendimize gelin güveyi oluyoruz.Elli seneyi aşkın bekliyoruz .Bir yunanistan kıbrıs rum kesimi nı sorgusuz sualsiz aldılar .Biz hala bekliyoruz.Daha çok bekleriz almazlar.Bunu unutun başka birliklere bakın.Türk cumhuriyetleri veya islam birliği kurun.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa birliği türkiye ye çok büyük zararlar verir bunlarla ticaret yapalım kafi
    Cevapla
  • Mehmet EDİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    AB birliğine girmemiz mümkün görünmüyor nedeni açık İslam ülkesi olmamız defatlarca konuşuldu akıcı 7 dilden bilseniz modern bilimi iyi anlasanız almazlar ön yargılı riyakarlar bu defteri önceden kapanmıştı malasef hala sıkı bir şekilde direniyoruz alsınlar diye.
    Cevapla
  • Hakgun 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölü bir birlik bizi de ahlaki, ekonomik her alanda olumsuz etkiler. Özgürlüğümüzü bunların eline teslim etmeye gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!